به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، احمد تشکینی امروز در نشست تخصصی رونق تولید با تشریح برنامه وزارت صنعت برای ایجاد رونق در بخش تولید اظهار داشت: طی ۶ ماهه اول سال ۹۵، رشد ارزش افزوده بخش صنعت منفی ۲.۵ درصد بود که پیشبینی میشود، در سال جاری نیز این کاهش ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: رشد ارزش افزوده بخش صنعت در ۶ ماهه اول سال گذشته ۲.۹ درصد بود و در سال ۹۶ به ۲.۸ درصد رسید.
مدیرکل امور اقتصاد وزارت صنعت با تشریح چالشهای اصلی بخش صنعت گفت: محدودیت منابع ارزی و کاهش واردات مواد اولیه، افزایش هزینه بنگاهها و تشدید مشکل کمبود نقدینگی و مشکلات گشایش اسناد اعتباری از جمله چالشهای این بخش هستند.
تشکینی با اشاره به تدوین برنامه وزارت صنعت بر ۷ محور برای رونق بخش تولید توضیح داد: توسعه و تعمیق ساخت داخل، توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه معادن و صنایع معدنی، توسعه فناوری و شرکتهای دانشبنیان و همچنین مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری ازجمله این برنامهها هستند.
وی افزود: بهبود فضای کسب و کار و تأمین منابع مالی و توسعه سرمایهگذاری نیز از دیگر محورهای برنامه وزارت صنعت برای رونق تولید است.
مدیرکل امور اقتصاد وزارت صنعت همچنین با انتقاد از عدم تدوین آییننامه پوشش ریسک نوسان نرخ ارز گفت: قرار بود این آییننامه تدوین شود که هنوز این کار صورت نگرفته است.
به گفته تشکینی به منظور ایجاد رونق تولید باید تأمین سرمایه در گردش و همچنین منابع موردنیاز برای سرمایه ثابت این بخش افزایش یابد و در حوزه مالیات نیز طوری عمل شود که مالیات بر ارزش افزوده از مصرفکننده نهایی اخذ شود.
انتهای پیام/ب