جوانی که زندگی خود را شرح داد و سرش بر باد رفت/ سعودی‌ها سَر مداح اهل بیت را هم بُریدند/ شهدایی که به اتهام همکاری با ایران سر از تن‌شان جدا شد +عکس و فیلم

سرویس جهان مشرق - وزارت کشور عربستان سعودی سه شنبه گذشته از اعدام ۳۷ شهروند عربستانی پرده برداشت. به واسطه همین خبر بسیاری از نهادها و سازمان‌های حقوق بشر نسبت به این اقدام اعتراض کرده و آن را نقض صریح حقوق بشر برشمردند.

** سرکوب شیعیان به اتهام تظاهرات جاسوسی و تروریسم

هیومن رایتس واچ در این رابطه گزارش داد که حداقل ۳۳ نفر از افرادای که حکومت سعودی سر آنها را از بدن جدا کرده از شیعیان این کشور هستند. این درحالی است که بسیاری از اتهامات وارده به این شهروندان شیعه تماماً بی اساس بوده و دادگاه‌های سیاسی این احکام را صادر کرده اند.

تجمع و تظاهرات، جاسوسی و البته تروریسم از جمله اتهاماتی است که به این شهروندان سعودی نسبت داده شده است. در همین راستا عفو بین الملل هم این اعدامات را ابزاری برای سرکوب سیاسی اقلیت شیعه برشمرده است.

این درحالی است که بیشترین تعداد اعدام در عربستان به ژانویه ۲۰۱۶ باز می‌گردد که حکومت سعودی ۴۷ تن از معارضان رژیم خود را به کام مرگ کشاند. به گفته منابع حقوق بشر بیست و پنج نفر از افراد به اتهام " جاسوسی برای ایران" و ماجرای " قطیف ۲۴" اعدام شده اند که در هر دو مورد حکومت آل سعود از این افراد تحت شکنجه اعتراف گرفته است.

بنا بر بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی این افراد در شهرهای ریاض، مکه مکرمه، مدینه منوره، قصیم، عسیر و منطقه شرقیه اعدام شده اند. همچنین یکی از این افراد علاوه بر اعدام، به "صلب" محکوم شده که در قانون اساسی عربستان به معنای نمایش بدن بی سر او در انظار عمومی است.

شبکه تلویزیونی نبأ، وابسته به مخالفان رژیم سعودی تصاویر ۳۷ نفر از مردم عربستان که توسط رژیم آل سعود اعدام شدند را با عنوان «شهدا در محراب آزادی» منتشر کرد.

شبکه آمریکایی سی ان ان در گزارشی درباره گردن زدن ۳۷ نفر در عربستان گزارش داد که روند دادرسی اعدام شدگان بسیار ناعادلانه بوده است.

سی‌ان‌ان گزارش داد: اقرارنامه‌های اعدام شدگان ساختگی بوده و زیر شکنجه‌های شدید ثبت شده است. سی ان ان با اشاره به سن کم برخی اعدام شدگان در هنگام دستگیری، اعدام‌ها را بسیار ناعادلانه و نامتعارف خوانده است.

ریاض مدعی است که اعدام شدگان به جرم خود اعتراف کرده‌اند اما اسناد دادگاهی اعدامی‌ها در الشرقیه، القصیم، ریاض، عسیر، مدینه و مکه نشان می‌دهد که قربانیان به احکام قضایی خود معترض بوده و بارها به دادگاه اعلام کرده‌اند که بخشی از اعتراف‌ها آنها تحت فشار و شکنجه بوده است.

یکی از آنان به قاضی پرونده‌اش گفته است که اعترافات او توسط شخص بازجو نوشته شده و سخنان او نیست.

روزنامه نیویورک تایمز آمریکا نیز در گزارشی تأکید کرد که برخی احکام صادر شده در نتیجه اعترافاتی صورت گرفته است که در زندان از متهمان گرفته شده است، اما این افراد اعلام کرده‌اند که اعترافات مذکور در نتیجه شکنجه آنها بوده و در گاهی موارد آنها تنها مجبور شده‌اند برگه‌های نوشته شده‌ای را امضا کنند که از محتوای آن بی خبرند.

این گزارش همچنین به ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان اشاره کرده و نوشت که این ممنوعیت در حالی برداشته شده که افرادی که در اعتراض به این روند بازداشت شده بودند، همچنان در زندان‌های عربستان هستند. بر اساس این گزارش سازمان ‌های حقوق بشر و خانواده‌های فعالان سیاسی زن در عربستان گزارش داده‌اند که دست کم تعداد قابل توجهی از این افراد در زندان مورد شکنجه آل سعود قرار دارند.

بر اساس گزارش‌های موجود، شکنجه‌های مذکور شامل کتک زدن و شوک الکتریکی و غرق کردن مصنوعی زندانیان است.

با این وجود نیویورک تایمز گزارش داد که تجاوزهای صورت گرفته در عربستان تاثیری بر حمایت قدرتمند دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از رژیم حاکم بر این کشور ایجاد نکرده است، چرا که وی اخیراً ضد مصوبه کنگره آمریکا برای توقف حمایت از جنگ یمن وتو کرده است.

تصاویر شهدای مظلوم عربستانی که توسط رژیم سعودی گردن زده شدند

** اسامی شهدای منطقه شرقی عربستان

کمیته مردمی منطقه شرقیه عربستان سعودی لیستی اسامی ۳۲ نفر از این شهدا را منتشر کرده که به ترتیب ذیل می‌باشد:

۱ احمد حسن علی آل ربیع

از اهالی قطیف شهرک العوامیة

۲ احمد حسین علی العرادی

از هالی قطیف شهرک الملاحه

۳ جابر زهیر جابر المرهون

از اهالی قطیف جزیره تاروت

۴ حسین حسن علی آل ربیع

از هالی قطیف شهرک العوامیه

۵ حسین علی جاسم الحمیدی

از اهالی قطیف شهر سیهات

۶ حسین قاسم علی العبود

از اهالی احساء

۷ حسین محمد علی آل مسلم

از اهالی قطیف شهرک الملاحه

۸ حیدر محمد ابراهیم آل لیف

از اهالی قطیف شهرک العوامیة

۹ سالم عبدالله عوض العمری الحربی

از اهالی مدینه منوره

سالم عبدالله عوض العمری الحربی

۱۰ سعید محمد سعید السکافی

از اهالی قطیف شهرک العوامیه

۱۱ سلمان امین سلمان آل قریش

از اهالی قطیف شهرک الشویکه

۱۲ طالب مسلم سلیمان الحربی

از اهالی مدینه منوره

۱۳ طاهر مسلم سلیمان الحربی

از اهالی مدینه منوره

۱۴ عباس حجی احمد الحسن

از اهالی قطیف شهرک سیهات

۱۵ عبدالعزیز حسن علی آل سهوی

از اهالی قطیف شهرک العوامیه

۱۶ عبدالکریم محمد الحواج

از اهالی قطیف شهرک القلعة

عبدالکریم محمد الحواج

۱۷ عبدالله سلمان صالح آل اسریح

از اهالی قطیف شهرک العوامیه

در این فیلم شهید عبدالله سلمان صالح آل اسریح در مورد وضعیت خانواده و موقعیت زندگی‌شان که محصول دست محمد بن سلمان است توضیح می‌دهد

۱۸ عبدالله عادل حسن العوجان

از اهالی قطیف جزیره تاروت

۱۹ عبدالله هانی عبدالله آل طریف

از اهالی قطیف منطقه العوامیه

شهید عبدالله هانی عبدالله آل طریف یکی از شهدای اخیر رژیم سعودی، از مداحان اهل بیت در منطقه شیعه نشین قطیف بود

مداحی شهید عبدالله هانی عبدالله پس از شهادت در سانه‌های عراقی بازتاب گسترده ای داشت

۲۰ علی حسین علی العاشور

از اهالی الأحساء

۲۱ علی حسین علی المهناء

از اهالی قطیف

۲۲ فاضل حسن عبدالکریم لباد

از اهالی قطیف شهرک العوامیه

۲۳ مجتبی نادر عبدالله السویکت

از اهالی قطیف شهرک العوامیة

مجتبی نادر عبدالله السویکت

۲۴ محمد حسین علی العاشور

از اهالی الأحساء

۲۵ محمد سعید عبدرب الرسول آل خاتم

از اهالی قطیف جزیره تاروت

۲۶ حجت الاسلام محمد عبدالغنی محمد عطیه

از اهالی قطیف شهرک سیهات

حجت الاسلام محمد عبدالغنی محمد عطیه

۲۷ محمد منصور احمد آل ناصر

از اهالی قطیف شهرک الملاحه

۲۸ مصطفی احمد عبداللطیف درویش

از اهالی قطیف شهرک الملاحه

۲۹ منتظر علی صالح السبیتی

از اهالی قطیف شهرک العوامیه

۳۰ منیر عبدالله احمد آل آدم

از اهالی قطیف شهرک العوامیه

۳۱ هادی یوسف رضی آل هزیم

از اهالی قطیف شهرک العوامیه

۳۲ احمد فیصل حسن آل درویش

از اهالی قطیف شهرک الملاحه

از جمله اتهامات دیگر به شهیدان عربستانی هدف قرار دادن گشتی‌ها و پاسگاه‌های پلیس به وسیله اسلحه و کوکتل مولوتف است. رژیم آل سعود مدعی است که ۲۴ تن از این افراد در پرونده قطیف بیش از ۵۰ بار مرتکب حمله مسلحانه به نیروهای پلیس شده اند که البته عفو بین الملل با رد این مدعا تاکید کرده است که ۱۱ تن به اتهام جاسوسی برای ایران و چهارده نفر به اتهام مشارکت در تظاهرات اعتراض آمیز بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ محکوم به اعدام شده اند.

عفو بین الملل همچنین تاکید دارد که «این افراد پیش از محاکمه شدن مدت مدیدی را در بازداشت به سر برده و تحت شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته اند و از آنها اعترافات اجباری گرفته شده بود.»

شهید عبدالله هانی در تماسی به پدر خود میگوید من ترسی ندارم فقط نگران شما هستم که ضعیف نباشید.

** از شهادت دانشجوی دانشگاه میشیگان تا اعدام استاد دانشگاه جده

مجتبی السویکت یکی از شهدایی است که رژیم سعودی در آگوست ۲۰۱۲ او را پیش از سوار شدن به پرواز به سوی آمریکا برای ثبت نام در دانشگاه مشیگان بازداشت کرد. در همین رابطه به گفته فعالان حقوق بشر عربستانی منیر آل آدم، از دیگر شیعیان اعدام شده به واسطه ضربه بازجوها شنوایی یکی از گوش‌های خود را از دست داده بود.

شهید حجت الاسلام محمد عبدالغنی عطیه هم عالم حوزه و استاد دانشگاه جده در رشته زبان است که رژیم سعودی به اتهامات واهی از قبیل همکاری با یک عنصر اطلاعاتی ایران برای ایجاد شرکت تجاری شیعی سر از بدن وی جدا کرده است.

شهید منیر عبدالله خطاب به مادر خود میگوید: خدا را بر آنچه هستم شکر می گویم و من راضی بقدر و قضای خدا هستم هرچقدر که باشد و از خدا امید خیر و خوبی دارم و کارها را به فال نیک گرفته ام و ان شاءالله گشودگی در کارهایم خواهم دید… یا با شما میمانم تا وقتی که غسلم دهید و برجنازه ام نماز بخوانید یا اینکه فرشتگان خواهند آمد و غسلم خواهند داد. به خدا قسم و ای خدا مرا هم قد این قسم کن! اگر هنگامه اش فرا رسد فریاد سر خواهم داد " لبیک یا حسین" و این آخرین جمله بعد از شهادتینم خواهد بود.

از طرفی آل سعود هیچ گونه مدرکی را درباره جاسوسی یازده نفر از محکومان به اعدام ارائه نکرده است. حال آنکه بسیاری از فعالان حقوق بشر از جمله شیعیان با کم ترین اقدام و فعالیت اعتراض آمیز در شبکه های مجازی به حبس طولانی و حتی اعدام محکوم شده اند.

طنز تلخ آنجاست که "تایید تظاهرات"، "نشر مذهب تشیع" "خدشه وارد کردن به وجهه عربستان سعودی" نیز در لیست اتهامات افراد محکوم به جاسوسی برای ایران دیده می‌شود.

** اعدام از دیدگاه بن سلمان ابزار قدرت نمایی است

سازمان های بین المللی تاکید دارند که عربستان سعودی در سال جدید بیش از ۱۰۰ نفر را اعدام کرده است که این عدد در مقایسه با سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. در همین راستا برخی از ناظران حقوقی و سیاسی سعودی تاکید دارند که برخی از افراد اعدامی در زمان ولیعهدی محمد بن سلمان محاکمه آنها از سر گرفته شده و در روند جدید محاکمه به اعدام محکوم شده اند. این کارشناسان هدف رژیم سعودی از این اعدام ها را تلاش برای نشان دادن وجهه ای قدرتمند در داخل و خارج عربستان سعودی می دانند.

سید محمد العمری، از فعالان سیاسی سعودی در گفت و گو با شبکه الحوار هم تاکید کرد که «به نظر می رسد اعدام چند نفر از اهل سنت در کنار شهروندان شیعه تنها به این دلیل صورت گرفته است که رژیم سعودی از طایفه گرایی و شیعه ستیزی مبرا باشد.»

وی افزود «اعدام عبدالکریم الحواج در پی اقداماتی صورت گرفته است که وی در آن زمان، هنوز به سن قانونی نرسیده بود. این درحالی است که اساساً هیچ جرمی علیه این فرد به اثبات نرسیده و او تنها در تظاهرات مشارکت داشت.»

گفتنی است بسیاری از احزاب و شخصیت های اسلامی و همچنین نهادها و سازمان های بین المللی اعدام دسته جمعی شماری از معترضان به نقض حقوق اقلیت شیعه در عربستان سعودی را به شدت محکوم کرده و خواستار جلوگیری از تکرار این اعدام ها و محاکمه عاملان آن شدند.

پس از انتشار اخبار اصلاحات عربستان توسط بن سلمان از جمله رانندگی زنان و کنسرت‌های مختلط بسیاری از غرب‌گرایان ایرانی با ذوق و شوق به تفسیر این اقدامات پرداختند، و به نظام جمهوری اسلامی تاختند؛ اما قتل خاشقچی روزنامه نگار سعودی در کنسولگری این کشور در ترکیه، عمق دورغین بودن اصلاحات بن سلمان را آشکار کرد اما بازهم برخی به این اصلاحات خوشبین بودند. حال باید دید با نقض فاحش قوانین حقوق بشر توسط رژیم آل‌سعود هنوز هم حامیان غرب دست و سوت برای بن سلمان می‌زنند.

برچسب ها:

جهان