راه اندازی دانشگاه «D-8» باهمکاری کشورهای اسلامی

به گزارش خبرنگار گروه علمی و‌دانشگاهی خبرگزاری فارس،منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی آینده جهان اسلام در افق۱۴۱۴ که صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: آینده جهان اسلام و توجه به آنچه می تواند در بازه زمانی۱۴۱۴ وجود داشته باشد، مساله ای است که باید به آن توجه شود.

وی افزود:سیاستگذاران توسعه در جهان اسلام به امنیت داشته ها و بایدهایی که در آینده مورد توجه قرار گیرد اهمیت می دهند.

وزیر علوم گفت:مسایل زیادی در حوزه ظرفیت های اسلامی وجود دارد اما آنچه می شود به عنوان مولفه مهم به آن اشاره کرد این است که کشورهای اسلامی درصد بالایی از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند و جوانان مستعد نیز بیشترین آمار را در این جامعه دارند و
سرمایه انسانی مهمترین مولفه است و این سرمایه را در کشورهای جهان اسلام داریم.

وی تصریح کرد:منابع طبیعی و‌ وسعت کشورهای اسلامی و‌ پراکندگی مسلمانان در جهان نیز از ویژگی‌هایی است که جهان اسلام آن را دارد.

غلامی با بیان اینکه ما در شرایط فعلی در حوزه علوم تحقیقات و فناوری در کشورهای اسلامی در شرایط خوبی قرار داریم اظهار کرد: عموماً کشورهای پیشرو علمی جهان اسلام بین ۲۰ تا ۲۵ کشور پیشتاز در جهان اسلام هستند و فعالیت های علمی این کشورها شناخته شده است و نیروی انسانی آنها ظرفیت خوبی برای توسعه علم و فناوری ایجاد کرده است.

وی ادامه داد:طبعاً این‌توسعه به منظور ایجاد رفاه در کشورهای اسلامی است، نگاه اسلام این است که همه انسانها برای ارایه خدمت یکسان هستند لذا منافع توسعه علمی جهان اسلام سخاوتمندانه در اختیار همه کشورها قرار می گیرد.

وزیر علوم بیان کرد:در جمهوری اسلامی، توسعه علمی را به عنوان یک نعمت الهی می شناسیم و آن را با همه کشورهای دوست و مسلمان به اشتراک گذاشتیم، همچنین ارایه خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی از اولویت هایی است که بخشی از آن را وزارت علوم برعهده دارد.

وی اظهار کرد:همکاری بین کشورهای در حال توسعه و گروه دی۸ از اهداف ماست است که در زیر آن  قرار است دانشگاهی را به طور مشترک به نام دانشگاه دی هشت راه اندازی کنیم که می تواند مدل خوبی باشد و جلسات آن فردا برگزار می شود.

غلامی گفت:آمادگی زیادی در چارچوب قوانین مصوب ایران وجود دارد تا در مطالعات آینده پژوهی، همکاری گسترده ای را داشته باشیم همچنین یافته های علمی را در قالب پارک های علم وفناوری به سمت اشتغال زایی و‌ تولید سرمایه هدایت کردیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد:توسعه پایدار در حوزه های اقتصادی سیاسی اجتماعی بر پایه یافته های علمی و دانشجویان و محققین استوار است و‌حتما محور اصلی می تواند توسعه همکاری های علمی بین کشورهای مسلمان باشد.
انتهای پیام/