به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در نشست خبری سیزدهمین همایش ملی علمی و فرهنگی خلیجفارس که صبح امروز در ساختمان جهاد دانشگاهی برگزار شد، گفت: جهاد دانشگاهی از همان آغاز تأسیس به فعالیتهای فرهنگی اهمیت داده است و این فعالیت مبتنی بر نیازهای جامعه بوده است. عمده فعالیتهای جهاد دانشگاهی پژوهشمحور و مطالعهمحور است و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان و جشنواره کتاب سال دانشجویی فعالیتهای فرهنگی خود را پیش میبرد.
وی افزود: بر همین اساس وجود همایشی با پیشینه پژوهش از طرف جهاد دانشگاهی احساس میشد و پیشینه تحقیقاتی موضوع خلیجفارس به عنوان محور برگزاری همایش ملی انتخاب شد که توسط سازمان جهاد دانشگاهی برگزار میشود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: خلیجفارس چه پیش از اسلام و چه پس از آن منشأ اثر مهمی بوده است و ما نباید به این خلیج به عنوان یک فضای زیستمحیطی نگاه کنیم.
علیزاده تأکید کرد: از ویژگیهای ممتاز همایش ملی خلیجفارس میتوان به تشریح و ارائه مقالاتی در خصوص مباحث مطرح شده درباره این خلیجفارس و استفاده از عنوان خلیج عربی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه نباید در حوزه خلیجفارس فقط به برگزاری همایش بسنده کرد،گفت: باید برای حفاظت از نام خلیجفارس اقدامات بیشتری کرد و در دیگر زمینهها و حوزهها نیز نیاز به وجود فعالیتهایی است، یکی از پیشنهادات ما این بود که متناسب با موضوع خلیجفارس در طول سال فعالیتهای علمی و فرهنگی تعریف شود که روز خلیجفارس زمان بروز و نمود این فعالیتها باشد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: مشارکت ورزشکاران ما در برنامههای کشورهای حاشیه این خلیج که از عنوان جعلی آن استفاده میکنند به نوعی رسمیت بخشیدن آنهاست این در حالی است که ورزشکاران ما مقابل ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمیدهند تا نشان دهند این رژیم را به رسمیت نمیشناسند. با توجه به اینکه جامجهانی 2022 در قطر برگزار میشود و با توجه به اینکه شاید از این فرصت استفاده شود و از نام جعلی این خلیج استفاده شود، لذا باید از ظرفیتهای حقوقی جهان اسلام استفاده کنیم و مراکز درباره این موضوع یکدست شوند تا این اقدام صورت نگیرد.
در ادامه این نشست رحیم یعقوبزاده رئیس مرکز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجویان ایران گفت: ارائه مقالات و سخنرانیها روز اختتامیه این جشنواره میتواند به ما در جمعبندی مطالب مربوط به حوزه خلیجفارس کمک کند، تا کنون و طی 13 دوره برگزاری این همایش 4100 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده و امسال نیز تعداد مقالات به 160 رسیده است که از این میان 25 مقاله برگزیده شدند.
وی ادامه داد: سال گذشته 40 میهمان خارجی در مراسم اختتامیه حضور داشتند و امسال نیز در این همایش از 6 مقاله برتر و 3 برگزیده تقدیر میشود.
رئیس مرکز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجویان ایران در پایان خاطرنشان کرد: اختتامیه این دوره از همایش ملی خلیجفارس روز شنبه 14 اردیبهشت با حضور شخصیتهای سیاسی و علمی در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود.
انتهای پیام/