سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص میدهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
همشهری: دولت، آمار را حذف کرد مشکل مسکن حل شد (!)
یک روزنامه همسو با اصلاحطلبان میگوید دولت، مشکل مسکن را با حذف آمار حل میکند.
روزنامه همشهری در مطلبی با عنوان «حل مشکل مسکن با حذف آمار؛ مراجع آماری، انتشار اطلاعات مربوط به مسکن را متوقف کردند» نوشت: از یک سال و نیم پیش تاکنون بازار مسکن با رشد ۱۳۰ درصدی میانگین قیمتها مواجه بوده و روند صعودی قیمتهای این بازار، هرماه در گزارشهای بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی بازتاب داشته و اعتراض جامعه به بیعملی مسئولان در حوزه مسکن را برانگیخته است؛ اما حالا، در شرایطی که بانک مرکزی قافیه را در نشر اطلاعات، به مرکز آمار ایران باخته و خلأ گزارشدهی اداره آمار این بانک از بازار مسکن به شدت احساس میشود، دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز انتشار آمار مقدماتی ماهانه از تحولات بازار مسکن را متوقف کرده تا عملاً هیچ ردی از آشفتگی این بازار برجا نماند و مشکل مسکن زیر تیغ سانسور اطلاعاتی حل شود.
به گزارش همشهری، حذف امار از حوزه مسکن، با هر هدفی که باشد فقط میتواند فشار بر متولیان امر را کاهش دهد چرا که با توقف اطلاعرسانی از تحولات بازار مسکن، دیگر رکوردشکنیهای قیمت مسکن در سر خط رسانهها قرار نمیگیرد و جز فعالان حاضر در کف بازار، کسی از وخامت اوضاع گلایه نمیکند و اگر از نگاه متولیان حوزه مسکن به ماجرا نگاه شود، از آنجایی که هیچ اعتراضی در بازار مسکن شنیده نمیشود، پس مشکلی هم وجود ندارد. خبرها حاکی از این است که تداوم تنش قیمتی در بازار مسکن انتقاد برخی از نمایندگان مجلس را نیز برانگیخته تا جایی که اعلام شده است در صورت کوتاهی دولت در رسیدگی به مشکل بازار مسکن و اجاره، مجلس به این حوزه ورود خواهد کرد.
در شرایطی که هیچکدام از متولیان انتشار آمار در کشور، اطلاعاتی از وضعیت بازار مسکن منتشر نمیکنند، یافتههای همشهری از تحولات بازار مسکن در فروردین امسال نشان میدهد در این ماه ۳۰۵۸ مورد قرارداد خریدوفروش مسکن مربوط به شهر تهران در سامانه املاک ومستغلات به ثبت رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۰/۸ درصد کاهش نشان میدهد. در این ماه، میانگین قیمت هرمتر مربع زیربنای مسکونی همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده و از مرز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان گذشته است که نشان میدهد فرضیه سنگینتر شدن رکود تورمی مسکن در سال ۹۸ تا اینجای کار درست از آب درآمده است.
هشدار بلومبرگ به دولت آمریکا قیمت نفت ممکن است افسار پاره کند
یک شبکه خبری آمریکایی تصریح کرد ممکن است با تحریم نفتی ایران، قیمت نفت! افسار پاره کند.
بلومبرگ نوشت: بزرگترین تهدید برای هدف کوتاهمدت ترامپ یعنی کاهش بهای بنزین، مداخله رو به افزایش او در سیاستهای داخلی اوپک است. واشنگتن قصد دارد ضمن قطع صدور نفت ایران، ثبات عرضه در بازار نفت را نیز حفظ کند و تنها ابزار برای نیل به این هدف، تکیه بر ظرفیت مازاد عربستان، تنها عضو اوپک است. با اینحال به موازات این هدف، مداخلات آمریکا در ونزوئلا و اخیراً لیبی، موجب شده توانایی عربستان در کنترل جریان عرضه نفت در محک آزمون قرار داده شود.
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: بهای نفت برای نخستین بار در ششماه گذشته به مرز ۷۵ دلار نیز رسیده است. اگر بحرانهای متعدد در کشورهای عرضهکننده نفت موجب مصرف ذخایر نفتی شود، امکان دارد بهای نفت به سطحی برسد که رشد اقتصادی جهان را در معرض خطر قرار میدهد.
نیل بوریج، تحلیلگر بازار نفت در هنگکنگ معتقد است اگرچه عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک قادر هستند که کمبود عرضه را پوشش دهند، این امر موجب میشود ظرفیت مازاد به کمترین میزان تاریخی خود برسد. به این ترتیب فضا برای ارتکاب خطا بسیار اندک میشود.
نگرانی از کاهش ظرفیت مازاد تولید نفت، با اعلام خبر لغو معافیت خریداران نفت ایران بار دیگر در بازار مطرح شد. این خبر باعث شد فضای حاکم بر بازار نفت که نگران میزان کاهش تولید اوپک به منظور ممانعت از عرضه مازاد در بازار بهخاطر افزایش تولید نفت شیل در آمریکا بود، ناگهان تغییر کند.
هلگه آندره مارتینسن، کارشناس بازار نفت میگوید جبران تولید نفت ایران، موجب کاهش ظرفیت مازاد در بازار میشود و بازار را در برابر بحرانهای ناگهانی و مخاطرات ژئوپولیتیک، آسیبپذیر میکند.
ونزوئلا، عضو دیگر اوپک که با ترامپ دچار اختلاف است، در نتیجه بحران اقتصادی و تحریم نفتی آمریکا شاهد کاهش تولید خود به نازلترین سطح در یکدهه گذشته است. در صورت گسترش منازعه میان مادورو و اپوزیسیون این کشور به سرتاسر کشور، امکان دارد تولید نهصدهزار بشکهای این کشور از این هم کمتر شود.
پال هرسنر، مسئول بخش نفت در شرکت استاندارد چارترد لندن میگوید محتملترین خطر کوتاهمدت برای عرضه نفت در بازار، اوضاع لیبی است. تولید نفت لیبی که در طول دهه گذشته به دلیل بحرانهای داخلی دچار نوسان شدیدی بوده است، هماکنون در معرض خطر هجوم ژنرال حفتر به طرابلس، پایتخت این کشور نیز است.
تولید لیبی اکنون حدود ۱/۱ میلیون بشکه در روز است اما همین میزان هم در صورت تداوم حمله به پایتخت که گفته میشود با حمایت دولت ترامپ و جان بولتون انجام شده و تبدیلشدن به یک جنگ فراگیر، در معرض خطر قرار خواهد گرفت. سایر تولیدکنندگان نفت از قبیل، نیجریه، الجزایر و سودان نیز امسال با افزایش بیثباتی سیاسی مواجه بودهاند. همچنین توقف عرضه نفت روسیه از طریق خط لوله در اروپای شرقی از روز پنجشنبه نیز نشان میدهد که وقفههای احتمالی بیشتری در جریان عرضه نفت وجود دارد.
اصلاحطلبان میخواهند مسئولیت سوءمدیریت را از سر خود باز کنند
«مدتهاست که دیگر در اظهارات و مواضع اصلاحطلبان آن اعتماد به نفس روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ دیگر به چشم نمیخورد. آنها همچون سربازانی شکست خورده خود را نشان میدهند که دیگر حال و حوصله پشتیبانی از همقطاران خود را ندارند، چه رسد به آنکه نای پاسخگویی به واکنشهای ارسالی از اردوگاه رقیب را داشته باشند.»
سایت نامه نیوز با انتشار این خبر نوشت: تقریباً ماهی نیست که چهرهای اصلاحطلب در قالب گفتگو یا انتشار توئیت به ریزش سرمایه اجتماعی این جناح اعتراف نکند و نیروهای اصلاحطلب حاضر در مجلس، شورای شهر و دولت را بابت این اتفاق به ملامت ننشیند.
شاید نتیجه نگاه ساده و سطحی به این اعترافات، آن باشد که اصلاحطلبان از هم اکنون دستان تسلیم را در برابر رقیب بالا گرفتند و آماده میشوند که از اسفند ۹۸ تا ریاست جمهوری ۱۴۰۰ سنگر به سنگر کرسیهای قدرت را به رقیب سنتی خود تحویل دهند.
اما با توجه به اظهارنظر اخیر سعید حجاریان کنار هم قرار دادن مواضع میتواند از واقعیتی دیگر پرده بردارد و آنکه اینکه اصلاحطلبان تحولات ماههای آتی، عرصه سیاسی را پرالتهاب پیشبینی میکنند بنابراین میخواهند سر خود را پایین بگیرند تا به سلامت از طوفان پیش رو عبور کنند.
در روزهایی که اصولگرایان مشغول پرداختن به مشکلات اقتصادی هستند، اما اصلاحطلبان میخواهند به حوزه اجتماعی ورود کنند و مباحث و دغدغههای این حوزه را زمزمه و سپس بلند بلند تکرار کنند.
اصلاحطلبان گرچه در عرصه سیاسی و اقتصادی نمره قبولی نگرفتند اما میکوشند این باور را در ذهن مردم جامعه نهادینه کنند که «گرچه ما در عرصه سیاست شکست خوردیم و انتظارات عمومی را برآورده نکردیم اما فقط ما هستیم که به مشکلات اجتماعی مردم آگاهیم و برای رفع این مشکلات دغدغه داریم.»
به نظر میرسد تغییر فاز اصلاحطلبان از کنشگری در عرصه سیاسی به کنشگری در عرصه اجتماعی پروژهای در حال اجراست تا ضمن پاک کردن دامن اصلاحات از آثار و تبعات تصمیمات و عملکرد دولت، معضلات اقتصادی را نیز دور بزنند. به همین دلیل هم هست که آنها میگویند دیگر بازار سیاست برایشان چندان مهم نیست و حتی شاید بخواهند در انتخابات حضور نداشته باشند.
منتجبنیا: نیازی به شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان نیست
یک فعال اصلاحطلب گفت: اغلب اعضای لیست امید پای سوگندنامه خود نایستادند.
رسول منتجبنیا درگفتوگو با نامهنیوز ضمن انتقاد از شورای هماهنگی اصلاحطلبان اظهار داشت: هیچ شورای فرادستی نمیتواند جای احزاب را بگیرد. اما متاسفانه چون نقش احزاب کمرنگ شده و شوراهای فرادستی جای احزاب را گرفتهاند، افرادی انتخاب میشوند که هیچ تعهد حزبی ندارند و هیچ حزبی پاسخگوی عملکرد آنها نیست.
وی تصریح کرد: در انتخابات سال ۹۴ اعضای لیست امید سوگندنامه امضا کردند ولی اغلب آنها پای امضای خود نایستاده و راه دیگری رفتند و چون احزاب آنها را انتخاب نکرده بودند، آنها هم تعهد حزبی نداشتند. در حالی که اگر احزاب لیست انتخاباتی تهیه کرده بودند، این افراد پاسخگوی عملکرد خود بودند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا اصلاحطلبان هنوز به صورت جدی وارد انتخابات نشدهاند گفت: برخی تصور میکنند با شرط گذاشتن یا تردید کردن میتوانند رقیب را قانع یا تسلیم کنند این در حالی است که من همیشه گفتهام اگر ما در انتخابات شرکت نکنیم برای ما فرش قرمز پهن نمیکنند و چه بسا جناح رقیب هم از شرکت نکردن ما خوشحال شود. به ما التماس نخواهند کرد که در انتخابات شرکت کنیم و ما هستیم که ضرر میکنیم.
منتجبنیا در پایان شوراهای فرادستی در جریان اصلاحات را عامل دیگری برای فعال نبودن احزاب دانست و گفت: مدتهاست که بحث میشود شورای عالی سیاستگذاری کار خود را ادامه دهد یا نه. آیا پارلمان اصلاحات تشکیل شود و جایگزین شورای عالی شود.
همه اینها تلف کردن وقت است چون به این شوراها، نیازی نیست و احزاب باید خودشان فعالیت کنند و در ایام تبلیغات انتخابات با همفکران خود ائتلاف کنند. اکنون با این مباحث مطرح شده فرصتها از دست میرود و شاید همین وقت تلف کردن موجب شود که نیروهای حداقلی برای انتخابات معرفی شوند.
فارین پالیسی: فشار تحریمی ممکن است علیه سلطه مالی آمریکا عمل کند
نشریه معتبر آمریکا در حوزه سیاست خارجی هشدار داد که احتمال اقدام ضدایرانی ترامپ، برای خود آمریکا موجب دردسر شود.
فارین پالیسی درباره تحریمهای ضدنفتی آمریکا و فشار بر کشورهای خریدار نفت ایران نوشت: فشار تحریمی جدید آمریکا میتواند پیامدهای نامطلوبی برای بازار نفت داشته باشد اما مسلماً پیامدهای بزرگتری برای قدرت آمریکا خواهد داشت.
تکروهای دولت ترامپ با حمایت برخی اعضای کنگره و همراهی لابیهای مخالف ایران مانند بنیاد دفاع از دموکراسیها، تصور میکنند از رژیم تحریمها میتوانند بهعنوان ابزاری برای تغییر حکومت در ایران استفاده کنند. این تصور اشتباه است. بیشتر محتمل است که افزایش فشارهای آمریکا بر ایران نتیجهای معکوس بهبار بیاورد و با دشوارکردن فیصله مسأله ایران، متحدان و رقبای آمریکا را به دورشدن از نظام مالی جهانی تحت سیطره آمریکا ترغیب کند.
تکروهای دولت ترامپ مرتکب یک اشتباه اساسی درباره ماهیت سلطه مالی آمریکا بر جهان شدهاند. این سلطه از قدرت نظامی یا حتی اقتصاد بزرگ داخلی آمریکا ریشه نمیگیرد بلکه دستاورد ساختار بیهمتای جهانیسازی است یعنی سامانهای از شبکههای بههم پیوسته که امکان نقل و انتقالهای مالی و تجاری را برقرار میکند.
ایالات متحده موقعیت مناسبی برای کنترل عناصر کلیدی این شبکهها دارد مانند سامانه تبادل دلاری و سامانه پیامرسان مالی سوییفت. این امر به نوبه خود آمریکا را قادر ساخته که از شرکتها و موسسات مالی خارجی بهعنوان ابزارهای اعمال قدرت خود بهرهبرداری کند.
شبکههای مالی بینالمللی قدرت آمریکا را چندبرابر کرده و این کشور با کمترین هزینه میتواند از اهرمهای فشار در سطح بینالمللی استفاده کند.
بیش از یک دهه است که آمریکا راهی برای برقراری یک هژمون مالی جهانی پیدا کرده و هزینه آن را نیز به موسسات مالی و شرکتهای تجاری بینالمللی تحمیل کرده است. اکنون ایالات متحده در پی آن است که این فرایند را در محدودهای وسیعتر پیادهسازی کند.
اما مشکل اینجاست که این راهکارها برای زمان محدودی مثمرثمر هستند. دلایل زیادی وجود دارد که نشان میدهد آمریکا بیش از حد از اختیارات خود استفاده کرده است. استفاده موسسات تجاری از نظام مالی بینالمللی تحت سیطره آمریکا، یک امر مقدس نیست. با افزودهشدن بر مخاطرات سیاسی استفاده از این شبکههای مالی، جذابیت آنها نیز به سرعت کاهش مییابند. گورستان تاریخ اقتصاد جهان، مملو از اینگونه تدابیر مالی بینالمللی است.
معلوم نیست که آمریکا قدرت جامه عمل پوشاندن به این تهدیدات را داشته باشد. از میان کشورهای معاف از تحریم نفتی ایران، چین بود که نسبت به سایر اقتصادهای بزرگ جهان، پیوستگی کمتری با نظام مالی بینالمللی دارد. بههمین دلیل آسیبپذیری کمتری در برابر تحریمها داشته و مایل است واکنش شدیدتری نسبت به اقدامات اثرگذار بر تجارت خود نشان دهد.
ایالات متحده تازه از منازعه تجاری با چین در مورد فعالیتهای غول مخابراتی چین ZTE فارغ شده و خود را درگیر فعالیتهای غول چینی دیگری یعنی شرکت هواوی کرده است. اقدامات وسیع علیه شرکتهای واردکننده نفت چین و بانکهایی که با آنها همکاری میکنند، میتواند به افزایش تنشها میان دو کشور و واکنش شدید چین منجر شود.
هرگونه تلاش برای تحریم بانکهای اروپایی که معاملات شرکتهای چینی را تسهیل میکنند، مخاطرهآمیز خواهد بود. حتی پیش از تنشهای اخیر، کشورهای اروپایی به دنبال راههایی برای دوری از سلطه اقتصادی آمریکا رفتند. اخیراً چاوشاوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز اعلام کرد این کشور قصد دارد سازوکاری برای تجارت با ایران تأسیس کند.
آمریکا تنها متحدانش را از خود نمیراند بلکه انگیزههای بازیگران خصوصی را نیز تغییر میدهد.
ایران
رسیدگی به پرونده فوت آیتالله هاشمی متوقف شده است
خبر اول اینکه، یکی از نزدیکان مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی میگوید هرچند پرونده فوت رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام مختومه نشده، اما رسیدگی به این پرونده فعلاً متوقف شده است. پس از درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی در سال ۹۵، فاطمه هاشمی فرزند او در گفتوگو با اعتمادآنلاین اعلام کرد که در جسد پدرش و حولهای که با آن او را به بیمارستان منتقل کردند، مقدار قابل توجهی از رادیواکتیو کشف شده است. فاطمه هاشمی همچنین گفته بود با بررسی نهادهای امنیتی مشخص شده بدن او و مادرش هم آغشته به رادیواکتیو است. بعد از این، فرزندان مرحوم هاشمی رفسنجانی از تشکیل پروندهای در شورای عالی امنیت ملی برای بررسی علت فوت او خبر دادند. حالا غلامعلی رجایی که در زمان حیات آیتالله هاشمی مشاورش بود، بعد از گذشت بیش از دو سال از تشکیل این پرونده در شورای عالی امنیت ملی به ایرناپلاس میگوید: به آقای روحانی گفته بودند که پرونده را مختومه اعلام کند، اما رئیس جمهوری موافقت نکردند. به گفته رجایی، با اینکه این پرونده همچنان در شورای عالی امنیت ملی باز است، اما هنوز به نتیجه نرسیده و رسیدگی به آن فعلاً متوقف شده است.
تکذیب توقیف کشتی ایرانی در لیبی
خبر دیگر اینکه، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران توقیف کشتی ایرانی در بندر مصراته لیبی را تکذیب کرد. به گزارش تسنیم، محمد سعیدی درباره خبر توقیف یک فروند کشتی متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: در مورد یک کشتی اختلافهایی با دولت لیبی وجود دارد که در حال مذاکره و حل و فصل آن هستیم اما آن کشتی توقیف نشده است. وی تأکید کرد: این خبر درست نیست و یک خبرگزاری آفریقایی به اشتباه آن را منتشر کرده است. پس از پایان مذاکرات، خبرهای تکمیلی اعلام می شود.
راهبرد دفاع ملی امریکا بر ایران متمرکز است
دست آخر اینکه، فرمانده تروریستهای سنتکام گفت: «ایران چالشی قدیمی در منطقه بهشمار میآید و تمامی ابزارهای مورد نیاز برای مقابله با هرگونه اقدام مخاطره آمیز ایران را در اختیار داریم.»
ژنرال «کنت فرانک مککنزی» فرمانده تروریستهای سنتکام روز شنبه در مصاحبهای گفت که استراتژی دفاع ملی امریکا روی ایران متمرکز است. به گزارش جماران، وی مدعی شد: «اقدام ایران در صادر کردن تروریسم در منطقه و دنیا تهدیدی طولانی مدت به شمار میآید و حضور امریکا در منطقه ادامه خواهد داشت و با همپیمانان و دوستانمان در منطقه علیه تهدید ایران متحد خواهیم ماند.» فرمانده تروریستهای سنتکام در ادامه گفت: «ایران چالشی قدیمی در منطقه بهشمار میآید و تمامی ابزارهای مورد نیاز برای مقابله با هرگونه اقدام مخاطره آمیز ایران را در اختیار داریم.»
خراسان
ماموریت ۲ وزیر برای جریمه ساختمان های پر مصرف دولتی
یک مسئول مهم دولتی در نامه روزهای اخیر خود، از وزیران نفت و نیرو خواسته است با همکاری وزارت راه و سازمان ملی استاندارد، به گونه ای برای بازنگری استانداردهای مصرف انرژی اقدام کنند که پیش از پایان امسال، این موضوع به نتیجه برسد. پس از ابلاغ استانداردهای جدید نیز در فاز اول به ساختمان های دولتی شش ماه مهلت داده خواهد شد و سپس برای شناسایی و جریمه این دستگاه ها اقدام می شود.
مانع شهرداری برای سنددار شدن املاک دولتی
طبق گزارش جدید یک مقام مسئول برای تعدادی از مدیران اجرایی، اعلام شده، به رغم تلاش های صورت گرفته برای مستندسازی اموال غیرمنقول دستگاه های اجرایی که ثمرات زیادی برای دولت به همراه داشته، صدور سند برای برخی املاک سازمانی در حوزه شهری به دلیل بدهی مراکز و ادارات به شهرداری ها، با اشکال مواجه و باعث توقف روند صدور سند شده است که به همین منظور، بررسی این مسئله و حل آن از طریق پیگیری مقامات دولتی یا رایزنی با قوه قضاییه، اهمیت دارد.
آرمان
برادر غلامحسین الهام درگذشت
شنیده شد که تسنیم نوشت؛ «علی الهام» برادر غلامحسین الهام وزیر دادگستری دولت نهم و سخنگوی دولت دهم، صبح دیروز دار فانی را وداع گفت. پیشتر برخی رسانهها به اشتباه از فوت غلامحسین الهام خبر داده بودند.
زنان چقدر از مجلس سهم دارند؟
شنیده شد که نقش زنان در مجلس همیشه مورد بحث بوده است. طبق آمار، زنان از مجلس ایران ۶درصدسهم دارند. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی گفته امروز بسیاری از کشورهای عربی اکثر کرسیهای پارلمانی خود را به خانمها اختصاص میدهند و با توجه به اینکه قانون اساسی به تبعیض ایراد نگرفته است، باید برای زنان در قانون انتخابات سهمیه تعیین شود.
قرارداد ۱۷ میلیاردی مانع برکناری شفر
شنیده شد که پس از شکست تیم فوتبال استقلال تهران مقابل پدیده شهرخودرو و عملاً ناکامی این تیم در رسیدن به قهرمانی لیگ هجدهم، مسئولان باشگاه استقلال دیروز به این نتیجه رسیدند که نشستن شفر روی نیمکت آبیپوشان در بازیهای آینده این تیم در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا را به حالت تعلیق درآورده و فعلاً تا پایان فصل که حدود ۲۰ روز باقی مانده مسئولیت فنی تیم را به فرهاد مجیدی دستیار شفر بسپارند. انتخاب نوشت؛ مسئولان باشگاه استقلال در شرایطی به این جمعبندی رسیدهاند که از واژه «اخراج» برای شفر استفاده نمیکنند، چون این مربی یک فصل دیگر با این باشگاه قرارداد دارد و رقم قراردادش یکمیلیون و دویستهزار دلار است؛ بنابراین باید این مربی آلمانی بهصورت توافقی با استقلالیها قطع همکاری کند.
آب، برق و گاز منازل زیر ۸۰ متر رایگان شود
شنیده شد که الیاس حضرتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ایران در شرایط ویژه جنگ اقتصادی قرار دارد، اما مسئولان شمایل جنگی را پیدا نکردهاند چراکه اگر چنین شرایطی را احساس و درک می کردند تصمیمات آنها در اقتصاد در این زمینه تنظیم میشد. نباید از کلمه کوپن بترسیم چراکه کشور از کوپن در زمان جنگ تحمیلی ضرر نکرده و این کوپنها میتواند تبدیل به کالا شود. با ۱۵ هزارمیلیارد تومان پول حاصل از صرفهجویی سوخت میتوان برای حملونقل شهری اقدامات موثری انجام داد، مدرنترین ترامواها، مترو و وسایل حملونقل عمومی را مستقر کرد، بودجه برای بهداشت و درمان مردم اختصاص و هزینه سرانه معلمان و دانشآموزان را افزایش داد. هزینه آب، برق، گاز و تلفن منازل زیر ۸۰ متر باید رایگان شود و بالای ۸۰ متر به شکل تصاعدی افزایش یابد.
لاریجانی و عارف هنوز اعلام آمادگی نکردهاند
شنیده شد که عضو هیاترئیسه مجلس در خصوص زمان انتخابات هیاترئیسه مجلس گفت: انتخابات هیاترئیسه مجلس در هفته اول خردادماه و طبق آییننامه در سالگرد انتخاب هیاترئیسه یا یک روز قبل از آن انجام میشود. علیاصغر یوسفنژاد در خصوص اینکه آیا بار دیگر شاهد رقابت بین عارف و لاریجانی خواهیم بود، بیان کرد: باید منتظر باشیم ببینیم این دو تقاضای کاندیداتوری برای ریاست مجلس خواهند کرد یا خیر. هنوز هیچیک اعلام آمادگی نکردهاند. عموماً دو هفته مانده به انتخابات فراکسیونها، روشهای مختلف را بررسی میکنند. ممکن است یکی از روشها مورد توافق باشد که همین شرایط بماند کمااینکه در سال دوم این اتفاق افتاد. وی ادامه داد: اگر فراکسیونها باهم توافق کنند، ترکیب سهمیهبندی میشود، کاری که در سال دوم انجام شد اما در سال سوم توافق نکردند و عارف در رقابت با لاریجانی شرکت کرد.
ضربوشتم یک پاکبان در کرج
شنیده شد که دادستان البرز درخصوص ضربوشتم پاکبان شهرداری کرج توسط سرنشینان یک خودرو بیان کرد: طی روزهای گذشته یکی از پاکبانان شهرداری کرج در منطقه عظیمیه در حال کار بوده و بنا بر اظهارات وی، دستش به خودرویی مدل بالا برخورد میکند و در ادامه دو نفر از سرنشینان خودرو به وی معترض میشوند، سپس وی را مورد ضربوشتم قرار داده و محل را ترک میکنند. میزان نوشت؛ وی اظهار کرد: این پاکبان در ادامه به کلانتری مراجعه کرد و پس از آن پروندهای تشکیل و به معاون دادستان مرکز استان ارجاع شد و دستورات لازم برای ادامه رسیدگی و اعزام پاکبان یاد شده به پزشکی قانونی صادر شد. دادستان البرز با بیان اینکه وضعیت پاکبان مضروب در حال حاضر مساعد است، گفت: اقدامات لازم پس از کسب نظریه پزشکی قانونی جهت شناسایی عاملان ضربوشتم پاکبان شهرداری کرج انجام خواهد شد.
ورود خبرنگاران با موبایل به مجلس
شنیده شد که نماینده قم و عضو نزدیک به جبهه پایداری اظهار داشت: یکی از مباحثی که خبرنگاران مدتهاست پیگیری میکنند و ما هم در هیاترئیسه مطرح کردیم و بنا بود که مشکل خبرنگار در ورود به مجلس حل شود- داشتن موبایل هوشمند و اندرویدی بود. احمدامیرآبادی فراهانی افزود: من نمیدانم مانع کار کجاست در حالی که اکثر کارمندان مجلس و مهمانانی که نمایندگان دعوت میکنند میتوانند با خود گوشی هوشمند به همراه داشته باشند. وی ادامه داد: در این رابطه نهادهای داخلی مجلس گردن یکدیگر انداخته و هر دو گردن یک بخش دیگر میاندازند و نهایتاً این مشکل به گردن هیاترئیسه میافتد. من از آقایان خواستم که دیگر به این بازی پایان دهند. این مساله در هیاترئیسه مطرح شد واخیرا با آقای نعمتی سخنگوی هیاترئیسه در رابطه با این موضوع صحبت کردم که ایشان گفت این مساله حل است و رسماً اعلام کردند چنین مشکلی وجود ندارد.
ادعای توقیف کشتی ایرانی در لیبی
شنیده شد که خبرگزاری آناتولی ترکیه مدعی شد: وزارت امور داخلی وابسته به دولت وفاق ملی لیبی از توقیف یک کشتی ایرانی در بندر «مصراته» در غرب این کشور خبر داد. وزارت امور داخلی وابسته به دولت وفاق ملی لیبی با صدور بیانیهای اعلام کرد: یک فروند کشتی متعلق به ایران که سعی داشت وارد بندر «مصراته» شود، توقیف شد. براساس این گزارش، کشتی مذکور که «شهرکرد» نام دارد، در لیست تحریم آمریکا قرار داشته و در پی انجام تحقیقات از سوی مدیریت و اداره گمرک بندر «مصراته» توقیف شده است. آناتولی در ادامه نوشت: این کشتی حامل ۱۴۴ کانتینر بوده و تحقیقات دادستانی دولت وفاق ملی لیبی برای بررسی محموله آن آغاز شده است. محمد سعیدی درباره خبر توقیف یک فروند کشتی متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: در مورد یک کشتی اختلافهایی با دولت لیبی وجود دارد که در حال مذاکره و حل وفصل آن هستیم اما آن کشتی توقیف نشده است.