‌۷۶ نفر در جریان سیل اخیر جان باختند/ نتیجه جانباختن ۲۱ نفر بر اثر سیل در شیراز به زودی اعلام می‌شود

اسماعیل نجار رئیس ستاد مدیریت بحران در نشست گزارش بازدید دفاتر سازمان ملل از مناطق سیل‌زده، گفت: برخی از کشور‌ها علی‌رغم بداخلاقی که آمریکا نسبت به کمک به سیل‌زدگان داشتند، گوش ندادند به ایران کمک مالی و کالایی کردند.

از اواخر سال گذشته درگیر سیل عظیم در استان‌های شمالی کشور، استان گلستان، خراسان شمالی، مازندران و سمنان بودیم، در استان مازندران هم سیلاب زیادی داشتیم، اما به دلیل توپوگرافی زمین آب در مدت یک هفته تخلیه شد.

وی ادامه داد: در استان گلستان به دلیل بالا بودن سطح آب و همچنین عدم لایروبی رود‌هایی که به سمت دریا سرازیر شده بود، شهرستان گمیشان و آق‌قلا را آب فرا گرفت. تمام تلاش ما این بود مردم در این زمینه آسیب نبینند، بر این اساس روستا‌ها و شهر‌ها تخلیه شده و مردم به مکان امن منتقل شدند.

رئیس ستاد مدیریت بحران اظهار کرد: ما در ۴ استان شمالی درگیر سیل بودیم و ۵ جانباخته داشتیم، لذا به سرعت در محل استقرار مردم امکانات امدادی در اختیارشان قرار گرفت، توجه ما بر این بود که آب به جای دیگر نرسد، به همین دلیل یک تیم فنی در این باره تشکیل دادیم تا ببینیم چه اقدامی باید برای مواجهه به این سیل‌ها صورت بگیرد.

نجار تصریح کرد: تیم امدادی هلال احمر، نیرو‌های مسلح و تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور در مناطق سیل‌زده مستقر شدند تا مردم کمتر دچار آسیب شوند، اما ماندگاری آب بسیار بالا بود؛ اکنون در بخشی از شهر آق قلا شاهد آب گرفتگی هستیم.

پس از وقوع سیل، وزیر کشور به همراه دیگر معاونان، فرماندهی عملیات را به عهده گرفتند، در ششم فروردین امسال یک سامانه بارشی بسیار شدید را در کشور شاهد بودیم، بر اثر این سامانه بارشی، ۲۴ استان درگیر سیلاب بودند، در تمامی استان‌ها، سیلاب کنترل شد، ولی در لرستان خسارات زیادی را داشتیم.

نجار ادامه داد: دبی آب در رودخانه بالا ۵ هزار مترمکعب در ثانیه بوده است، هشدار‌ها در همه استان‌ها به صورت ملی و استانی و محلی به مردم داده می‌شد، در پلدختر به سرعت مردم را از روستا و شهر خارج کردیم، در کل سیلاب‌هایی که در کشور اتفاق افتاد ۷۶ جانباخته داشتیم که ۲۱ نفر مربوط به شیراز بود که این موضوع در حال بررسی و آسیب‌شناسی است و نتیجه آن به زودی اعلام خواهد شد.

وی گفت: علی رغم پیش بینی‌ها و با توجه به خشکسالی‌هایی که کشور با ان مواجه است، توجه‌مان بر این بود که آب را از دست ندهیم، لذا با مدیریت دقیق آب‌ها را از سد‌ها خارج کردیم؛ ورودی ما به سد کرخه ۸۸۸۰ متر مکعب است که با بالا آمدن آب مجبور به تخلیه آب کرجه و دز شدیم، رودخانه کرخه و کارون گنجایش نداشت و به ناچار آب را به هورالعظیم و سایر دشت‌ها حرکت دادیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه تمام دستگاه‌های مربوطه برای کمک به سیل‌زدگان بسیج شدند، تصریح کرد: به دستور مقام معظم رهبری قرارگاهی برای بازسازی مناطق سی‌لزده تشکیل شد، امیدواریم که بتوانیم با این قرارگاه ظرف مدت ۱ سال مشکلات سیل و مردم را مرتفع کنیم. ا

وی ادامه داد: اکنون روزانه بیش از ۴۵۰ پرس غذای گرم و پک‌های امدادی به آسیب دیدگان داده می‌شود، امیدواریم بتوانیم امکاناتی که مردم سیل‌زده از دست دادند را به آن‌ها بازگردانیم.

نجار ادامه داد: لیستی را به وزارت امور خارجه داده‌ایم تا با هماهنگی مجامع بین المللی نگاهی به جمهوری اسلامی داشته باشند.

رئیس سازمان مدیریت بحران بیان کرد: در طول سال‌ها با حوادث گوناگونی رو به رو بودیم، اکنون با هجوم ملخ‌ها در ۶ استان روبه‌رو هستیم، متاسفانه عربستان کوچکترین مبارزه‌ای برای مقابه با هجوم این ملخ‌ها نکرده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی