به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در سال 2016 دانشمندان نور جدیدی را در آسمان کشف کردند و آن را «پدیده استیو» نامیدند. به طور کلی نحوه تشکیل این پدیده تاکنون ناشناخته بود اما اکنون محققان در مطالعات جدیدی نحوه تشکیل آن را توضیح دادند.
براساس گزارش «نیواطلس»، این پدیده شبیه به شفق قطبی است اما در عرض جغرافیایی پایینتر و با رنگهای مختلفی نمایان میشود.
گفتنی است؛ شفق قطبی عمدتا به رنگ سبز دیده میشود اما استیو یک نوار نازک صورتی، بنفش یا قرمزی است که گاهی اوقات با خطوط سبزی همراه است.
اگرچه این دو پدیده شبیه به هم است اما محققان سال گذشته دریافتند که نحوه تشکیل آنها متفاوت است، از همین رو محققان اطلاعات ماهوارهای را از رویدادهای استیو در آوریل سال 2008 و می 2016 مورد بررسی قرار دادند و میدانهای مغناطیسی و الکتریکیشان را با یکدیگر مقایسه کردند.
محققان همچنین دریافتند که پدیده استیو هم مرتبط و هم متمایز از شفق قطبی است و نوارهای صورتی و سبز آن با مکانیسمهای مختلفی به وجود میآیند. به طور معمول شفق قطبی زمانی رخ میدهد که ذرات باردار بادهای خورشیدی با جو زمین برخورد کرده و نور درخشانی را تولید کند.
طبق این گزارش، محققان اعلام کردند که خطوط سبز رنگ پدیده استیو پس از برخورد الکترونهای فعال با مغناطیسسپهر (منطقه مغناطیسی پیرامون زمین) تشکیل میشود.
انتهای پیام/