مالیات بر عایدی سرمایه راه بر هم زدن رانت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس دومین نشست هم اندیشی مجمع کارآفرینان ایران با وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد.

در این نشست، امیر سیاح کارشناس اقتصادی ابتدا به طرح مسائل در رابطه با تولید پرداخت و گفت: باید برای تولید راه برداشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های بر هم زدن رانت استفاده از مالیات بر عایدی سرمایه CGT در بخش‌های مختلف است، گفت: به عنوان عامل دیگر باید منابع را به کارهای مولد بدهیم، یعنی آنکه هیچ کسی منابع می‌دهیم و بابت چه مقدار تولید و اشتغال ایجاد خواهد شد. 

این کارشناس اقتصادی افزود: برد توسعه صنعتی مشخص نیست و معلوم نیست، منابع به چه کسی داده می‌شود، همچنین فقدان هدف و نیز مشکلاتی در امنیت سرمایه‌گذاری وجود دارد.

در ادامه این نشست دیانی تولید کننده لوازم خانگی با اشاره به رویکرد عدالت محوری که از اول انقلاب مطرح شده، عنوان کرد: معتقدیم، اگر دولت می‌خواهد از پیچ تاریخی عبور کند، کسانی را که در بخش خصوصی تجربه و توانمندی دارند، را به صحنه بیاورد، در جمع کنونی بدهکار بزرگ بانکی وجود ندارد و باید از آنها در پیشرانه‌ای صنعتی و اختصاصی به کار گرفته شود تا در شرایط کنونی هم کار دولت باشند.

وی به رونق اقتصادی و نحوه همکاری دولت اشاره کرد و گفت: فکر نمی‌کنم در این جمع کسی باشد که در ۵ ماه گذشته پولی از نظام بانکی برای رونق تولید گرفته باشد. ۷ ماه پیش رئیس جمهور از اخذ تسهیلات بانکی گفته بود.

این تولیدکننده به تحولات روز کشور و موضوع تحریم نفت پرداخت و یادآور شد: امروز صندوق توسعه ملی پولی ندارد و محدودیت فروش نفت وجود دارد، طرحی را ارائه کردیم و مذاکراتی با وزارت نفت انجام شد که بخش خصوصی پروژه تعریف کند و دولت به جای تضامین، نفت بدهد. 

دیانی دبیر مجمع کارآفرینان تاکید کرد: باید نفت در مقابل غذا را به نفت در مقابل پروژه تبدیل کرد نفت را به بخش خصوصی بدهید در این مسیر با پیمانکار های خارجی نیز صحبت‌هایی مبنی بر دور زدن تحریم‌ها شده است.

در ادامه این نشست نماینده شرکت شیرین عسل با اشاره به کاهش فروش نفت اظهار داشت: باید صادرات را افزایش دهیم باید قانونی در رابطه با نرخ ارز اصلاح شود شرکت‌های دولتی با کارت یک بار مصرف کالا صادر می‌کنند، حتی شرکت‌های بزرگ فولادی نیز همین طور. نگذارید تفاوت دلار در بازار ایجاد شود.

وی عامل دیگر را متوجه مشکلات تولید دانست و افزود: ۶۷ درصد منابع کشور در تهران است، اما تولید در تهران نیست و دلالی است، شهرستانها مرکز تولید هستند.

در ادامه نیز نماینده شرکت هاکوپیان به مشکلات تولید اشاره کرد و یادآور شد: یکی از مشکلات عدیده پرداخت مالیات ارزش افزوده است که از صنف اخذ نمی‌شود و از صنعت می‌گیرند.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی