به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سال ۶۴ به دستور حضرت امام خمینی(ره)، ترکیب ستاد انقلاب فرهنگی با حضور رؤسای سه قوه و تعداد دیگری از اندیشمندان فرهنگی کشور شکل گرفت و این ستاد تحت عنوان شورایعالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد.
این شورا به عنوان نهادی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان اتاق فرمان فرهنگی کشور نامیده شده است، براساس ماده ۵ آیین نامه این شورا ماهانه دوبار جلساتی را تشکیل میدهد تا با تصویب مصوبات و آییننامههایی به حراست و پاسبانی از مرزهای فرهنگی انقلاب اسلامی بپردازد.
شورایی که رئیس آن رئیس جمهور است اما در صورت مشغله رئیس جمهور به ریاست دو نایب رئیس که رؤسای دو قوای دیگر هستند برگزار میشود، تا جلسات زمین نماند چرا که این نشست، مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
در حال حاضر حدود ۴ ماه است که شورایعالی انقلاب فرهنگی برگزار نشده و دبیر جدید شورا (حجتالاسلام سعید عاملی) هنوز در هیچکدام از جلسات حضور نداشته است.
این مساله برای اهالی علم و فرهنگ کشور جای سوال است و میخواهند بدانند لااقل علت عدم برگزار جلسات شورا چیست و تا چه زمانی قرار است جلسات شورایی که از زمان انقلاب فرهنگی تاسیس شده است، مسکوت بماند.
این موضوع را در آخرین روزهای سال گذشته از عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی جویا شدیم.
عاملی گفت: عدم برگزاری جلسات شورا را بیشتر به این حساب بگذارید که دو ماهه پایانی سال 97 همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و مشغله کاری رئیس جمهور زیاد بود، رئیس جمهوری سه شنبه هایی که اختصاص به جلسه های شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت را در سفرهای استانی و بین المللی به سر می برد، بنابراین امیدواریم در فروردین ماه 98 شاهد برگزاری جلسات منظم شورای عالی انقلاب فرهنگی باشیم.
این پاسخ نمایندگان رسانههای جمعی را قانع نکرد چرا که جلسات شورا میتواند حتی در صورت نبود رئیس جمهور هم برگزار شود.
در هر صورت انتظار برای برگزاری جلسات شورا به فروردین موکول شد، ۲۷ فروردین موعد برگزاری نخستین جلسه در سال جدید بود، سه روز قبل خبرنگاران موضوع برگزار شدن یا نشدن این نشست را از محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور جویا شدند.
واعظی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند آقای روحانی علاقهای به تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد و هم اکنون نیز مدتها است جلسات شورا برگزار نمیشود، گفت: در پنج سال و نیم گذشته رئیس جمهور جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی را منظم تشکیل دادند و لذا نمیتوان گفت علاقهای به تشکیل آن ندارند، اگر آقای رئیس جمهور علاقهای به تشکیل این جلسات نداشتند در این سالهای گذشته آن را تشکیل نمیدادند. پس حتما علاقه ایشان به تشکیل جلسات هست. در یکی دو ماه آخر سال برنامهها کمی فشرده بود و ان شا الله در همین اوایل سال جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل خواهد شد.
اما ساعاتی از این صحبت واعظی نگذشته بود که اخباری مبنی بر عدم دعوت از عزتالله ضرغامی و حسن رحیمپور ازغدی دو عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به جلسه شورا مطرح شد.گویا قرار بود بالاخره جلسه شورا برگزار شود اما بدون حضور این دو عضو.
این مساله با انتقاد اهالی علم و فرهنگ مواجه شد؛ حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی با ابراز شگفتی از دعوت نشدن دو عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان داشت: چرا آقایانی که میگفتند دهان منتقدان را نبندید خود، بالاتر از این کار را انجام داده و منتقدانشان را از حضور در نشست شورا حذف میکنند؟
اما به یکباره خبر لغو شدن کلی جلسه منتشر شد، درست چند ساعت مانده به زمان برگزاری جلسه در پیامکی به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شد که نخستین جلسه این شورا در سال 98 تشکیل نمیشود.
این حاشیهها به این فرضیه قوت داد که دلیل لغو جلسه، انتقادات حسن رحیم پور ازغدی و عزت الله ضرغامی به حسن روحانی بوده است.
رسانههای جمعی این موضوع را از وزیر علوم نیز جویا شدند که وی به طور کلی اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: علت اصلی را باید از مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی جویا شوید.
مازنی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تا جایی که من اطلاع دارم بعضی گفتوگوها بین برخی اعضای این دو شورا با آقای رئیسجمهوری به وجود آمد که باعث کدورتهایی شد و از آن به بعد دیگر جلسات تشکیل نشد.
به گزارش فارس، با توجه به اینکه سهشنبه این هفته نیز موعد برگزاری جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی است، این سوال مطرح میشود که آیا قرار است جلسات شورایعالی انقلاب فرهنگی تحتالشعاع یک بحث لفظی به طور کلی لغو شود و مصوباتی که میتواند پاسبان فرهنگ و علم و آموزش کشور باشد به دلیل چنین حاشیههایی مسکوت بماند یا جلساتی که مورد تأکید همیشگی مقام معظم رهبری هم بوده است، دوباره برگزار میشود.
انتهای پیام/