به گزارش گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس، همایش سبک زندگی حضرت فاطمه (س) با رویکرد خانواده به همت مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران در پردیس علوم دانشگاه تهران برگزار شد.
در این برنامه از سند و نقشه خانواده در گام دوم انقلاب اسلامی رونمایی شد.
احمدرضا اخوت مسوؤول مجمع دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران و نگارنده سند خانواده به معرفی این سند پرداخت و گفت: در این سند سعی شده محورهای اصلی خانواده مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه از سال ۷۰ فعالیت خود را در دانشگاه تهران در حوزه خانواده و پیوند آن با مباحث توحیدی آغاز کرده است، اظهار داشت: پژوهشهای گسترده در خصوص خانواده و پیوند آن با مباحث توحیدی را باتوجه و تاسی به سوره مبارکه نور، احزاب و طلاق انجام دادهایم که ثمره آن سند خانواده است.
اخوت با اشاره به مولفههای تفصیلی خانواده در این سند، ابراز داشت: باید در حوزه پیوندهای توحیدی کاری کنیم که کفویت در ازدواج مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی افزود: این مسئله زمانی اتفاق میافتد که تعداد گزینههای انتخابی افراد بیشتر باشد.
مسؤول مجمع مدارس دانشجویی با اشاره به اینکه نقش نسل توحیدی در این سند مورد تاکید قرار گرفته شده است، گفت: توجه به نسل مقدم بر همه تصمیمات در کشور است چراکه کمترین هزینه برای نسل توحیدی بیشترین سود را برای جامعه خواهد داشت.
اخوت زندگی توحیدی، بیت و بیوت توحیدی و امت واحده را از مفاهیم قرآنی تبیین شده در این سند خواند و گفت: در کارگروههای مختلفی که ذیل این سند فعال شدهاند همه مفاهیم و نقشهای خانواده توحیدی تعریف میشود.
مریم کوچکزاده دبیر این همایش نیز با اشاره به اینکه خانواده زمینه و تاثیر عمیقی بر روی انسان میگذارد گفت: با وجود اینکه خانواده دغدغه همه ماست و به دنبال اصلاح و ارتقای آن بودهایم و گاهی برای حل مسائلمان به منابع روانشناسی و جامعهشناسی مراجعه کردهایم اما عمدتا آثار مورد انتطارمان را دریافت نکردهایم.
وی ادامه داد: در نگاه قرآنی از خانه با تعبیر بیت یاد میشود و بیت محل امنیت و نزول رحمت الهی است.
کوچکزاده خاطر نشان کرد: بنابراین تعریف خانواده بستر رسیدن به رحمت الهی برای انسان است در واقع محلی برای اتصال انسان با غیب و به شهادت دعای شریفه حدیث کسا محل آمد و شد ملائکه است.
وی افزود: خانواده محلی برای دریافت رحمت خاص الهی است و در این مرکز رحمت جاری میشود و ایمانهای محکم شکل می گیرد.
رضا دژبخش مسؤول مدرسه تزکیه و تعلیم مجموعه مدرسه قرآن و عترت دانشگاه تهران هم در این همایش به توضیح مفهوم رشد و اثر آن در خانواده پرداخت و گفت: ساختار ادراک که در یک چرخه اتفاق میافتد دارای بخش های متفاوتی است. نخستین بخش آن مربوط به حواس ما است که با محیط بیرون ارتباط برقرار میکند و سپس دریافت های خود را به عنصر خیال تبدیل کرد و این پروسه ادامه پیدا کرده تا به مرحله دستاوردهای عقلانی برسد.
وی ادامه داد: آن چیزی که فرایند ادراک را برای عمل آماده و فراهم می کند ایمان است.
دژ بخش با اشاره به این که حرکت به سمت نور در جهت رشد مراتبی دارد که مرحله طیب،خیر، حسن، ایمان، صدق و ولایت را شامل می شود اظهار داشت: هر کدام از دورههای رشد اگر در انسان شکوفا نشود، اختلالاتی را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: برای ایجاد خانواده موفق حداقل فرد باید به بلوغ عاطفی رسیده باشد.
مریم سها مسؤول کارگروه جوانان مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت نیز با اشاره به روابط و آداب مراحل بلوغ عاطفی گفت: پس از اینکه عاطفه و محبت بروز پیدا میکند آمادگی تشکیل خانواده به عنوان بزرگترین رخداد زندگی فرد ایجاد می شود.
وی ادامه داد: شکوفایی تفکر اجتماعی در این دوره اتفاق میافتد و ثمره این بلوغ و این سطح رشد ایجاد دو بال برای طی کردن مسیر کمال است.
سها سه مولفه اصلی برای حرکت در مسیر کمال که با قبول نقش در لستر خانواده اتفاق میافتد را برقراری رابطه، ارتباط گیری و مقصد عنوان کرد و گفت: در این مسیر رشد ممکن است نقایصی داشته باشیم که پذیرش نقش به رفع این نقایص کمک میکند.
انتهای پیام/