به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا سپهری رییس موسسه کار و تامین اجتماعی و دبیر همایش ملی آینده کار با اشاره به آینده کار و چگونگی مواجهه با آن گفت: بازارهای کار در سراسر جهان اخیرا و طی سالها و دهههای آینده دستخوش تحولات بزرگی خواهند بود.
وی گفت: این تحولات اغلب ناشی از کلان روندهایی هستند که بر ابعاد کلیدی بازار کار تاثیری شگرف خواهند گذاشت. چالشها و فرصتهای روندهای اخیر، بحثهای زیادی توسط متخصصان دانشگاهی، محققان، سیاستگذاران و عموم مردم برانگیخته است.
سپهری تاکید کرد: در حال حاضر، اکثر مطالعات جهانی منتشر شده تاثیرات انقلاب صنعتی چهارم، با تمرکز بر توسعه تکنولوژیکی و رباتیک، هوش مصنوعی و ژنتیک که ممکن است بر بازار کار تاثیر داشته باشد را مورد تاکید قرار دادند. هر چند، هم زمان با انقلاب تکنولوژیکی کلان روندهای تغییرات جمعیت شناختی، تغییرات آب و هوایی و جهانی شدن هم وجود دارند که ممکن است تاثیر بیشتر و طولانی تری بر دنیای کار داشته باشند.
وی با بیان این که این روندها به واقع شایستگی کار در آینده را تحت تاثیر قرار می دهند، خاطرنشان کرد: لذا برای رویارویی با این تغییر و تحولات باید برای کارشایسته در دنیای آینده کار، اندیشید. آینده کار شایسته در پنج بعد اصلی تحت تاثیر کلان روندها قرار میگیرد.
وی با اشاره به پنج بعد "آینده مشاغل"، "کیفیت مشاغل"، "نابرابری دستمزدها" و درآمد"، "سیستمهای حمایت اجتماعی" و "روابط کار" اظهار کرد: ایجاد مشاغل جدید یا از بین رفتن مشاغل موجود و ترکیب آینده نیروی کار، شرایط کار یا پایداری سیستمهای حمایت اجتماعی، نابرابری دستمزد و درآمد، رشد متوسط دستمزدها و دریافتیها و نیز توزیع درآمد و دستمزد و چگونگی تحولات سازمانهای کارگری در آینده مهمترین ابعادی هستند که تحت تاثیر روندهای کلان بازار کار قرار میگیرند.
بر اساس این گزارش همایش ملی آینده کار 12 اردیبهشت ماه سال جاری در یکصدمین سال تاسیس سازمان بین المللی کار در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار می شود .
انتهای پیام/آ