انتقاد از عملیاتی نشدن تعرفه تجارت آزاد بین ایران و سوریه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کیوان کاشفی امروز در همایش تجاری ایران و سوریه که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، به اشاره به روابط دیرینه دو کشور گفت: طی یک سال گذشته روابط دو کشور در زمینه اقتصادی و تجاری وارد مرحله جدید شده است و تمرکز بر توسعه روابط اقتصادی در اولویت همکاری طرفین قرار گرفته است. 

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه علیرغم ظرفیت‌های فراوان تجاری بین دو کشور حجم مبادلات تجاری رضایت بخش نیست، افزود: پس از بین رفتن تروریسم‌ها در سوریه اکنون زمان مناسبی برای بازسازی سوریه است .

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در زمینه حمل و نقل،  روابط بانکی و عدم وجود ضمانت‌های بیمه‌ای گفت: بنابراین برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین دو کشور، دولت‌ها باید زیر ساخت‌های لازم برای تحقق این امر را فراهم کنند. 

رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و سوریه اظهار اظهار داشت: امضای موافقت‌نامه سند همکاری دراز مدت اقتصادی ایران و سوریه توسط معاون اول رئیس جمهور و نخست وزیر سوریه اقدامی بسیار حائز اهمیت در راستای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای هموار کردن مسیر بخش‌خصوصی برای توسعه همکاری‌ تجاری و صنعتی است. 

کاشفی با بیان اینکه مسئولان باید هر چه زودتر زمینه اجرایی شدن این موافقت‌نامه را فراهم کنند، گفت: بر این اساس اتاق‌های بازرگانی و صنعت باید بسترهای لازم را برای آشنایی فعالان اقتصادی و تجار دو کشور از امکانات دو طرف فراهم کنند که در این زمینه استمرار دائمی و مستمر تجار در بخش‌های مختلف صنعتی و تجاری لازم است. 

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: تشکل اتاق‌های بازرگانی در ایران و سوریه بر اساس موافقت‌نامه میان اتاق‌های دو کشور و ایجاد مرکز تجاری ایران در دمشق در آینده‌ای نزدیک از مهمترین اقداماتی که موجب هر چه بیشتر توسعه همکاری‌ اقتصادی بین دو کشور می‌شود. 

این عضو هیات رئیسه اتاق ایران  با انتقاد از از عملیاتی نشدن موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و سوریه  گفت: به تازگی تعرفه‌های بالایی برای برخی اقلام صادراتی ایران به سوریه تعیین شده است که برای توسعه روابط باید این رویه تغییر کند، البته اخیرا گمرکات دو کشور برای نحوه عملیاتی کردن آن جلساتی داشته‌اند.

وی اظهار داشت: صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش‌های مختلف از جمله احداث‌ نیروگاه‌ها، جاده‌سازی، پل‌سازی، تجهیزات پزشکی،  سیستم‌های تصفیه آب، صنایع معدنی و پتروشیمی، صنایع غذایی و محصولات کشاورزی، گردشگری از زمینه‌ همکاری ایران و سوریه محسوب می‌شود. 

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی