به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، جلسه پرسش و پاسخ نخستین رویداد مدیریت هوشمند پسماند شهری، با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در تالار شمس تهران برگزار شد.
در این پنل که با حضور سیاوش ملکیفر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، رسول سرائیان دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، رضا عبدلی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، محمد فرجود مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران و حسام مقصودلو مشاور ارشد مدیرعامل این سازمان برگزار شد، نمایندگان شرکتهای دانش بنیان و استارتآپهای حوزه پسماند سوالات خود را مطرح و مسئولان حاضر در نشست به آنها پاسخ دادند.
در ابتدای این نشست ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در پاسخ به سوالی درباره الزام دانش بنیان بودن استارتآپها برای دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برای استفاده از خدمات صندوق، الزامی به دانش بنیان شدن استارتآپها وجود ندارد و مجموعههایی که میخواهند از حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند باید سراغ شتابدهندههای دانش بنیان بروند.
وی همچنین درباره شرکتهای غیر دانش بنیانی که میخواهند از سرمایهگذاری خطرپذیر استفاده کنند نیز گفت: این مجموعهها باید به صندوقهای پژوهش و فناوری و شتابدهندههای دانش بنیان مراجعه کنند.
ملکیفر در پاسخ به سوالی درباره نوع حمایتها و تسهیلات بلاعوض صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله در زمینه اخذ گواهینامههای بینالمللی گفت: طبق قانون، صندوق در این زمینه تنها از شرکتهای دانشبنیان امکان حمایت دارد.
در ادامه این پنل، عبدلی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی حمایت از ایدههای نوآورانه در راستای ساخت ادوات بازیافتی گفت: موضوع تفکیک پسماند مساله بسیار پیچیدهای است و کسانی که در این موضوع در مبدا همکاری میکنند به زیرساختهای هوشمندانهای در این زمینه نیاز دارند. سازمان نظام صنفی رایانهای نیز از هر طرح هوشمندانهای که بتواند نیاز تفکیک پسماند را به موقع شناسایی کند، حمایت خواهد کرد تا با کمک معاونت هماهنگی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری از آن استفاده کنیم.
محمد فرجود، مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران نیز در این نشست، در پاسخ به سوالی درباره حمایت از شتاب دهندهها در این سازمان گفت: در حوزه تعدیل سرمایه و حمایت از اکوسیستم، با متولیان اصلی مشارکت داریم و در حیطههای ماموریتی تعریف شده ورود خواهیم کرد. البته ما در این زمینه تصدیگری نخواهیم داشت، به همین دلیل از متولی آن کمک خواهیم گرفت و مجموعههایی که بتوانند در این حوزه با شهرداری به تعامل برسند مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
حسام مقصودلو، مشاور ارشد مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران نیز در ادامه این نشست، در جواب پرسشی در رابطه با آییننامه اجرایی فعالیت استارتآپهای حوزه مدیریت پسماند گفت: آییننامه مشخصی در این زمینه وجود ندارد و شکلگیری همکاری با صدور مجوزی که در آن قوانین، مقررات و ضوابط اجرای مدیریت هوشمند پسماند ذکر شده، انجام میشود.
در ادامه این نشست، سرائیان دبیر کل سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با اشاره به اینکه این سازمان از مجموعه شرکتهای بزرگ، متوسط و کوچک در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تشکیل شده است، در پاسخ به سوالی درباره دسترسی شرکتها به دادههای شرکتهای بزرگ از طریق سازمان نظام صنفی رایانهای گفت: این سازمان به عنوان تسهیلگر از طریق کمیسیون تجارت الکترونیک خود، ارتباط شرکتها با یکدیگر را برقرار خواهد کرد.
انتهای پیام/