زمانی که برای مذاکره با کشور‌های اروپا و آمریکا به هدر رفت باید صرف منطقه آمریکای لاتین می‌شد

زمانی که برای مذاکره با کشور‌های اروپا و آمریکا به هدر رفت باید صرف منطقه آمریکای لاتین می‌شدبه گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، با توجه به تعاملات دیرینه آمریکای لاتین و ایران که به ۱۱۰ سال پیش برمی گردد، در این گفتگو سعی داشتیم به کشور‌هایی که با جمهوری اسلامی ایران رابطه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی داشته و باید داشته باشند بپردازیم همچنین تلاش کردیم نکاتی که برای توسعه روابط با کشور‌های این منطقه لازم است، بررسی کنیم.

محسن شاطرزاده کارشناس مسائل آمریکای لاتین در گفت وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بیشترین تعاملات جمهوری اسلامی ایران در منطقه آمریکای لاتین با کشور برزیل است لذا از جهت اقتصادی، مساحت و جمعیت حرف اول را در آنجا می‌زند.

وی افزود: جمهوری اسلامی هم اکنون ۲ و نیم میلیارد دلار رابطه اقتصادی و تجارتی با ریودوژانیرو دارد که بیش از ۷۰ درصد از کالا‌های اساسی ما نظیر گوشت، شکر، مرغ، خوراک دام، سویا و ذرت از این کشور وارد می‌شود.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین با بیان اینکه اولویت اول ایران برای تعاملات با منطقه آمریکای لاتین، برزیل است، تصریح کرد: ریودوژانیرو از لحاظ ارتباط اقتصادی ظرفیت‌های زیادی دارد همچنین با اقتصاد ما مکمل چراکه ما می‌توانیم خیلی از نیاز‌ها و کالا‌های اساسی یکدیگر را برطرف کنیم.

شاطرزاده با اشاره به روابط اقتصادی ایران با برزیل، توضیح داد: ریودوژانیرو گسترده‌ترین منطقه کشاورزی را در آمریکای لاتین دارد بنابراین سالانه بیش از ۱۵ میلیون تن کود اوره مصرف می‌کند؛ کشور ما تولیدکننده این محصول است و ما در این زمینه چند پتروشیمی داریم پس به راحتی می‌توانیم نیاز‌های و در خواست‌های برزیل را تامین تأمین کنیم.

وی ادامه داد: ریودوژانیروبه سیمان و کلینکر زیادی احتیاج دارد؛ کشور ما یکی از مناطقی است که ظرفیت مازاد تولید این محصولات را دارد بنابراین با توجه به تفاوت فاحش قیمت بین آمریکای لاتین و ایران، می‌توانیم صادر کننده خوبی برای این محصول به برزیل باشیم.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین خاطرنشان کرد: با توجه به اقتصاد مکمل بین ایران و برزیل و شرایط تحریمی ما، امکان تهاتر کردن کالا با کالا دراین کشور وجود دارد بنابراین بیشتر نیاز‌ها و کالا‌های اساسی خود را می‌توانیم از ریودوژانیرو وارد کنیم.

شاطر زاده افزود: با توجه به نیاز‌های برزیل ما می‌توانیم با این کشور تبادل کالایی گسترده‌ای داشته باشیم البته این امر نیازمند یک عزم راسخ در وزارت خارجه و سطح کلان کشور است که بتوانند به توافقاتی در این زمینه با کشور ریودوزانیرو برسند.

وی تصریح کرد: کشور برزیل آمادگی حجم گسترده‌ای از تبادل و تهاتررا با جمهوری اسلامی ایران دارددر حقیقت کالا‌های متعددی از کشور‌هایی نظیر اروگوئه، پاراگوئه، شیلی و ونزوئلا وارد ایران می‌شود بنابراین ارتباط با این منطقه برای تامین نیاز‌های ما اهمیت فراوانی دارد.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین اظهار کرد: منطقه آمریکای لاتین مزیت‌های اقتصادی زیادی را می‌تواند برای ما داشته باشد چراکه با توجه به بارندگی زیادی که در این منطقه وجود دارد، در زمینه کشت فراسرزمینی و خرید زمین برای کشاورزی، در مناطقی نظیر برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و ونزوئلا می‌توانیم زمین‌هایی را خریداری کرده و محصولات مورد نیاز خود نظیر نیشکر، سویا و ذرت را تامین کنیم و به ایران بیاوریم.

شاطرزاده با اشاره به کار‌هایی که در زمینه توسعه روابطمان با کشور‌های آمریکای لاتین باید انجام شود، توضیح داد:تعاملات با مناطق امریکای لاتین به نگاه دولت برمی گردد در حقیقت دولت یازدهم و دوازدهم نگاه مثبتی به این منطقه نداشتند و بیشتر ارتباطمان جنبه تشریفاتی داشت در صورتی که قبل از این دولت ارتباط خوب و در حال توسعه‌ای با آن‌ها داشتیم.

وی در ادامه ظهار کرد: وزارت خارجه و دولت ما باید در زمینه ارتباط با منطقه آمریکای لاتین همتی به خرج دهند چرا که تعامل با این منطقه منافعی بیشتری را در برابر اروپا برایمان دارد.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که برای مذاکره با آمریکا و اروپا در این چند سال به هدر دادیم اگر صرف کشور‌های آمریکای لاتین می‌شد، به طور حتم منافع بیشتری نصیبمان می‌شد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی