به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای اداری استان سیستان و بلوچستان با تأکید بر ضرورت تلاش برای برطرف ساختن کمبود محاکم و سازمانهای تابعه قوه قضائیه در این استان، به موضوع مطرح شده از سوی مسئولان استانی در خصوص افراد فاقد شناسنامه پرداخت و تصریح کرد: در این زمینه نظاماتی وجود دارد که باید رعایت شود منتها تأکید ما بر این است که همه اتباع ایرانی باید شناسنامه داشته باشند و اگر صدور شناسنامه برای کسی با برخی موانع روبهروست، با انجام استعلامهای لازم از وزارت اطلاعات، وزارت کشور و دستگاههای دیگر، باید برای این افراد نیز شناسنامه صادر شود. مشکلات اتباع خارجی که دارای کارت اقامت هستند نیز باید برطرف شود و حتماً موضوع افراد فاقد شناسنامه را از طریق دولت، وزارت کشور و سازمان ثبت احوال، پیگیری جدی خواهیم کرد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به آثار زیانبار قاچاق کالا، افزود: کسی که به تولید کشور خنجر میزند، آن مرزنشینی نیست که برای مصرف شخصی خود یا حتی فروش، یک دستگاه تلویزیون یا لوازم خانگی را به داخل کشور وارد می کند. وقتی صحبت از مقابله با قاچاق میکنیم، مقصود ما مقابله با شبکههای قاچاق است که تولید ملی را با آسیبهای سنگین مواجه میکنند.
آیت الله رئیسی در ادامه با بیان اینکه اقتضای رونق تولید، جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و واحدهای تولیدی و صنعتی است، بر ضرورت توانمندسازی بخش خصوصی توسط دولت تأکید کرد و گفت: دولت باید از تصدیگری فاصله بگیرد اما توانمندسازی بخش خصوصی نباید رها شود.
رئیس قوه قضاییه همچنین با تأکید بر لزوم هدایت نقدینگی از فضای دلالی به سمت تولید، این امر را مهم ترین راه حل مشکلات اقتصادی امروز و کمک به رونق تولید دانست و خاطرنشان کرد: صاحبان سرمایه باید در دریافت تسهیلات، با مانعی مواجه نباشند و دستگاههای اجرایی لازم است موانع را از سر راه تولیدکنندگان، سرمایهگذاران و کارآفرینان واقعی بردارند. به همین منظور، دفتر حمایت از سرمایهگذاری در سازمان بازرسی کل کشور، مأمور پیگیری و حل مشکلات سرمایهگذارانی است که در پروسه راه اندازی کسب و کار خود با مشکلات اجرایی مواجه میشوند.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود از اقدام به موقع مسئولان سیستان و بلوچستان در مهار سیلاب و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به مردم قدردادنی کرد و با تأکید بر ضرورت تخصیص اعتبار برای جبران خسارتها افزود: نباید حادثه سیل در کشور را تمام شده تلقی کنیم بلکه موظفیم آسیب شناسی و آسیب زدایی را در دستور کار داشته باشیم؛ چنانچه در سازمان بازرسی نیز کارگروهی را برای بررسی ابعاد مختلف سیلهای اخیر در کشور تشکیل دادیم و امیدواریم نتیجه این بررسیها منجر به پیشگیری از وقوع حوادث تلخ در آینده شود.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر نقش داوری و برقراری سازش نیز اظهار کرد: بزرگان و ریش سفیدان باید با استفاده از جایگاه تاثیرگذار خود در قبایل و طوایف، مانع از توسعه دعوا و کشیده شدن آن به دستگاه قضایی شوند. بر همین مبنا لازم است در امر صلح و سازش که مبانی کاملاً دینی و ملی دارد، فعال تر عمل کنند و از این جهت یاریگر قوه قضائیه باشند.
آیت الله رئیسی همچنین در خصوص ساماندهی بازارچههای مرزی خاطرنشان کرد: همه موظفیم راههای قانونی امرار معاش برای هموطنان را فراهم کنیم تا کسی برای گذران زندگی، دست به ارتکاب جرم یا عمل خلاف قانون نزند. لذا امیدواریم با تلاش مضاعف، به نحوی در حوزه مدیریتی خود عمل کنیم که مردم از عملکردما راضی و دشمنان از طراحی توطئه ها پشیمان شوند.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم مبارزه با قاچاق سوخت در سطح کلان، به تلاش دشمن برای اخلال در صادرات نفت ایران اشاره کرد و گفت: راهکار اصلی کشور، تبدیل تهدیدها به فرصت است. هیچ راهی جز مقاومت و ایستادگی برای پیشرفت نداریم و همه میدانیم که مردم، همیشه در صحنه هستند و این وظیفه مدیران است که برای حل مشکلات مردم تلاش کنند. بر این اساس موظفیم همه در هر جایگاهی که هستیم، دست به دست هم دهیم و گرهی از زندگی مردم عزیزمان باز کنیم.
براساس این گزارش، در این جلسه نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان، استاندار سیستان و بلوچستان، برخی نمایندگان استان و امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام/