دبیر کل اوپک:حذف ایران از بازار نفت غیر ممکن است

به گزارش مشرق، محمد بارکیندو دبیر کل اوپک در حاشیه بازدید خود از بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، درباره تهدیدهایی که به‌تازگی درباره عرضه نفت ایران مطرح شده است، گفت: در خصوص مسئله ایران در سطح وزارت و دبیرخانه اوپک گفت‌وگوهایی داریم تا راهکارهای ممکن را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانیم:

زنگنه: صادرات نفت ایران هرگز صفر نمی‌شود

وی با اشاره به اینکه ایران در سال‌های گذشته نیز با چالش‌هایی از این دست روبه‌رو بوده است و مطمئنم بر این مسائل فائق می‌آید، تصریح کرد: ما در ۶۰ سال تأسیس اوپک تاکنون با چالش‌های زیادی روبه‌رو بوده‌ایم، اما همیشه آنچه به ما کمک کرده، اتحاد میان کشورها بوده و اگر این اتحاد را حفظ کنیم باز هم بر مشکلات غلبه می‌کنیم.

بارکیندو در پاسخ به این پرسش که دو عضو اوپک ادعای جایگزینی نفت ایران را کرده‌اند، موضع این سازمان چیست؟ گفت: اوپک تصمیم‌های گروهی می‌گیرد و تک‌روی نداریم، سیاست اوپک بر این است تا با مشورت با کارشناسان دبیرخانه همه اعضا در کنار هم و بر اساس خرد جمعی تصمیم بگیرند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا از نظر فنی امکان حذف نفت ایران از بازار وجود دارد یا نه؟ گفت: لازم به تکرار نیست، امکان حذف ایران از بازار نفت غیرممکن است.

به گفته دبیرکل اوپک، همه داده‌ها و آمارهای منابع ثانویه در ماه ژوئن بررسی و سپس در این باره تصمیم‌گیری می‌شود. در اوپک فقط نفع کشور خاصی در نظر گرفته نمی‌شود، به‌طور کلی ما منافع کل گروه را در نظر می‌گیریم تا افزون بر تأمین منافع تک تک اعضای عضو، عرضه نفت هم تأمین شود.

بارکیندو یادآور شد: پیش‌تر هم گفته‌ام که هر کدام از اعضای اوپک می‌توانند برنامه‌ها و تصمیم‌های خودشان را داشته باشند، اما وقتی در گردهمایی هستیم، کشورها به‌عنوان یک فرد نیستند و هر کدام عضوی از یک گروه هستند و ما منافع گروه و مصرف‌کنندگان را در نظر می‌گیریم.

وی تصریح کرد: البته باید متوجه عواقب تصمیم‌های خود باشیم، در عین حال در اوپک باید به تأمین عملیات عرضه فکر کنیم، زیرا نفت منبع انرژی است و تصمیم‌های ما هم باید بر اساس همین شرایط باشد.

بارکیندو با اشاره به اینکه وزیر نفت توانمند ایران در اوپک سابقه زیادی دارد و از تجربه و خرد بالایی برخوردار است و همه اعضا به حرف ایشان گوش می‌دهند، تصریح کرد: در عین حال چالش ایران تنها برای این کشور نیست و روی کل اوپک تأثیر می‌گذارد و اتفاق‌هایی که در ایران، ونزوئلا یا لیبی رخ می‌دهد روی کل بازار و صنعت نفت تأثیر دارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حفظ سقف عرضه اوپک و رفتار غیر اوپکی ها در مقابل اوپک هم گفت: برنامه ما از سال ۲۰۱۷ خیلی خوب پیش رفته و کسی آن را تغییر نداده است. درباره لایحه غیر اوپکی ها هم تاکنون اقدامی در سطح کنگره آمریکا انجام شده که فعلاً نمی‌دانیم به نتیجه می‌رسد یا خیر، اما آنچه برای ما مهم و نگران‌کننده است، این است که تفرقه داشته باشیم و کشورها پس از ۶۰ سال از هم جدا شوند.

دبیرکل اوپک گفت: اوپک تنها یک سازمان نیست، بلکه کل صنعت نفت دنیا را تحت تأثیر قرار داده است، به‌طور میانگین روزانه ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در دنیا مصرف می‌شود و اوپک نقش زیادی در تأمین نیاز بازارهای جهانی و ثبات آن دارد و همیشه توانسته ظرفیت خود را متناسب با نیاز بازار پیش ببرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره بحث پایداری انرژی اظهار کرد: این موضوع نه‌تنها در سطح اوپک، بلکه در گفت‌وگوهای بین اعضای غیر عضو اوپک مورد بحث و گفت‌وگوست. ما همچنان حامی تصمیم‌هایی هستیم که در توافق تغییرات اقلیمی پاریس اتخاذ شده است، می‌خواهیم با تغییرات آب‌وهوایی مبارزه کنیم.

برچسب ها:

جهان