شناسایی ستاره 13.5 میلیارد ساله که تقریبا هم سن دنیاست

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، این ستاره که حالا در همسایگی کهکشان راه شیری قرار گرفته از عناصر سبک وزنی ساخته شده که مطالعه آنها می تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد نحوه شکل گیری دنیا در اختیار دانشمندان قرار دهد.

این ستاره از نسل اول ستاره های شکل گرفته در دنیاست که به فاصله کوتاهی از بیگ بنگ یا انفجار بزرگ که عامل شکل گیری دنیا بوده، به وجود امده اند. نزدیکی این ستاره به کهکشان راه شیری این گمانه زنی را به وجود آورده که احتمالا عمر کهکشان های همسایه زمین بیشتر از حد تصور قبلی است.

اولین ستاره های جهان 13.6 میلیارد سال قبل یعنی تنها 180 میلیون سال بعد از بیگ بنگ شکل گرفتهاند که البته در مقیاس ستاره شناسی زمان کوتاهی محسوب می شود. ستاره های نسل اول دنیا متشکل از موادی مانند هیدروژن،هلیوم و اندکی لیتیوم بوده اند و کم کم مواد سنگین تری به آنها اضافه شده است. انفجار این ستاره ها منجر به شکل گیری ابرنواخترهایی شده که عناصر سنگین تری مانند فلز را در جهان پراکنده کرده اند.

تا چند دهه قبل تصور می شد که ستاره های چند میلیارد ساله دیگر در جهان وجود ندارند و از بین رفته اند. اما بررسی های ستاره شناسی در سال های اخیر این فرضیه را زیر سوال برده است و تا به حال 25 ستاره بسیار کهنسال در دنیا شناسایی شده اند.

ستاره جدید که 2MASS J18082002–5104378 B نام دارد از جرمی به اندازه 14 درصد خورشید برخوردار است و از کمترین میزان فلز که تا به حال در تمامی ستاره های شناخته شده وجود دارد، برخوردار است. این ستاره جزء نسل دوم ستاره های جهان است و در مقابل خورشید جز ستاره های نسل 100 هزارم دنیاست.

انتهای پیام/