پدیده نفوذ صهیونیسم در خلیج فارس را جدی بگیریم

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محمدحسن طالبیان معاونت فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در سیزدهمین همایش ملی علمی و فرهنگی خلیج فارس که عصر امروز در سالن همایش‌های دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: یکی از ظرفیت‌های ویژه منطقه خلیج فارس مقوله میراث فرهنگی و گردشگری است که موجب احیای مجدد شهرهای جنوبی ایران می‌شود. علاوه بر این میراث کهن خلیج فارس دانش و مهارت دریانوردی و لنج‌سازی و کشتی‌سازی است که جمهوری اسلامی ایران آن را در فهرست جهانی میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت کرده است.

وی افزود: همچنین گردشگری دریایی از ظرفیت‌های بزرگ صنعت توریسم در دنیا است که ایران تا یک دهه پیش در این حوزه ورود نکرده بود. خلیج فارس محل به تجلی رسیدن فرهنگ و تمدن بشری است و استعمارگران سعی در به حاشیه کشاندن تمدن کهنسال منطقه دارند.

طالبیان گفت: مناطقی که در گذشته اهمیت داشتند و نام خلیج فارس به آنها گره خورده است مجدداً باید احیا شوند. جاسک به عنوان دروازه خلیج فارس از دوره هخامنشیان بندری آزاد و پرجمعیت بوده است. بندر لنگه نیز به عنوان عروس خلیج فارس شناخته شده است. و باید از این ظرفیت‌ها در حوزه خلیج فارس استفاد کرد.

وی با اشاره به ظهور پدیده نفوذ صهیونیسم در خلیج فارس، بیان داشت:‌ در دوره‌ای نگرانی دستیابی شورای به خلیج فارس را داشتیم اما امروز نگرانی از صهیونیسم بسیار جدی است و باید این پدیده در خلیج فارس جدی گرفته شود. همچنین باید پیوندهای اجتماعی و فرهنگی در منطقه تقویت شود. شیعه و سنی،‌فارس و عرب در حاشیه خلیج فارس نمونه‌ای از هویت وحدت آفرین در کنار این خلیج پارسی است.

معاونت فرهنگی سازمان میراث فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: توجه به رویدادهای بین‌المللی مهم در حاشیه خلیج فارس نظیر جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و نمایشگاه‌های بین‌المللی برای معرفی این هویت کهن‌سال ایرانی به جهان و جهانیان در آینده باید با توجه بیشتری دنبال شود.

انتهای پیام/