دانشگاه‌های کشور باید با کمک مراکز تحقیقاتی به سمت دانشگاه نسل سوم حرکت کند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم افتتاحیه سی و یکمین نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه‌های سراسر کشور که صبح امروز در تالار اجتماعات این دانشگاه برگزار شد، گفت: نزدیک به ۱۵ سال است که حوزه کار من همیشه در بحث پژوهش و فناوری بوده است، به طوری که بیش از یک دهه در وزارت علوم سابقه فعالیت دارم. به عقیده من یکی از مهم‌ترین اقدامات در حوزه آموزش عالی، تبدیل دانشگاه‌های کشور به سمت دانشگاه‌های نسل سوم است.

وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌در حال حاضر دانشگاه‌های ما هنوز همانند نسل یک به فعالیت‌های آموزش‌محور می‌پردازند که این موضوع ‌به چرخه اقتصادی کشور‌‌‌‌‌‌‌‌ هیچ کمکی نمی‌کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، در واقع دانشگاه‌های ما باید اقتصاد کشور را مورد توجه قرار داده و با تبدیل شدن به دانشگاه نسل ۳ مشکلات کشور را برطرف کنند.

معتمدی اضافه کرد: این موضوع که در دانشگاه‌ها پروژه‌ای را برای دانشگاه تعریف می‌کنیم، کار خوبی است ولی در سطح کلان مشکل‌گشا نیست؛ به این معنی که ما باید با صنعت نه تنها قرارداد بسته و همکاری کنیم، بلکه باید به رفع مشکلات مختلف کشور توسط دانشجویان، اساتید و نخبگان بپردازیم، این در حالی است که هر گوشه از دنیا را که نگاه می‌کنیم، دانشگاه‌ها از نظر آموزشی با کشور ما بسیار تفاوت دارند به طوری که آنها دانشگاه‌هایشان را بر اساس نیازهای کشور هدفمند کرده و همکاری آنها با بخش صنعت بسیار پررنگ است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: دانشگاه‌های ما نمی‌توانند از دانشگاه‌های کشورهای دیگر کپی‌برداری کنند، چون شرایط کشور ما فرق دارد. تنها راه‌حلی که می‌توان برای دانشگاه‌ها پیشنهاد داد، رسیدن به دانشگاه نسل سوم است.

وی ادامه داد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانشگاه‌های ما باید در مقررات و برنامه‌های آموزشی بازنگری و باید با کار پژوهشی هم‌مسیر شوند که البته در این مورد این کار را ما در قالب اولین فاز از مقطع کارشناسی در این دانشگاه شروع کرده‌ایم. من معتقدم دروس تئوری باید در کنار آزمایشگاه‌ها یکی شود. در واقع باید به صورت کاربردی این اتفاق بیفتد. از طرفی باید بگویم؛ یکی دیگر از مهم‌ترین برنامه‌ها، برنامه‌های مهارت‌افزایی است که متأسفانه امروز در دانشگاه‌های کشور کمتر دیده شده که باید به مقوله مهارت‌افزایی نگاه ویژه‌ای کرد و این مقوله در کنار دروس دانشجویان دیده شود.

معتمدی با اشاره به این‌که کارآفرینی از اهمیت به‌سزایی در فعالیت‌های دانشگاهی برخوردار است، خاطرنشان کرد: یکی از رموز موفقیت دانشگاه‌ها که جزو اولویت‌های دانشگاه امیرکبیر است، مقوله کارآفرینی بوده که باید از سه بخش پیش‌رشد، رشد و شرکت دانش‌بنیان شروع شود که این کار می‌تواند نتایج خوبی را به وجود آورد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کارآفرینی جزو بخش‌هایی است که نه تنها در نتیجه عملکرد خوبی خواهد داشت، بلکه به اعتقاد من می‌تواند محور اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان باشد. در واقع باید همه اساتید تشویق شوند که محصول و خروجی آنها دانشجویان کارآفرین و مهارتی باشد.

وی اضافه کرد: داشتن تخصص و نبودن شغل امروز برای دانشگاه‌های خوب کشور هم به وجود آمده است که باید برای برون‌رفت از این مشکل به مقوله‌های مهارت‌افزایی، کارآفرینی و به معنای کلی به دانشگاه نسل سوم تبدیل شویم.

انتهای پیام/