تدوین آیین نامه استاد- همکار پژوهشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم روز استاد این دانشگاه، گفت: اصلاح هرم اعضای هیات علمی از برنامه های اصلی دانشگاه بود که از سال 93 این روند آغاز شد تا کنون ادامه دارد که عملکرد خوبی را اساتید در این حوزه داشته اند.

وی با بیان اینکه هرم اعضای هیات علمی دانشگاه بهبود یافته است، تاکید کرد: 117 عضو هیات علمی جدید طی سال های اخیر در دانشگاه جذب شده اند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: همچنین 131 پرونده تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی داشتیم و هر 15 روز یکبار شورای جذب دانشگاه برگزار می شود تا اساتید دغدغه تبدیل وضعیت نداشته باشند.

معتمدی گفت: در دانشگاه حدود 100 عضو هیات علمی بازنشسته و یا فوت شده اند که در ازای این اساتید جذب جدید داشته ایم.
وی عنوان کرد: براساس آمارهای موجود میانگین سنی اعضای هیات علمی دانشگاه پایین آمده و اکنون به 50 سال رسیده است که این امر به دلیل جذب اعضای هیات علمی جدید در دانشگاه است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: جذب دانشجوی بهتر از اهداف معاونت آموزشی این دانشگاه است که در این راستا درحال برنامه ریزی هستیم. عمدتا ورودی های این دانشگاه از دانشگاه های سطح یک است.

معتمدی گفت: دانشجویان مشمول تسهیلات بنیاد ملی نخبگان این دانشگاه در سال 93 حدود 48 نفر بودند که این رقم در سال 97 به 110 نفر رسیده است.

وی افزود: درحال حاضر این دانشگاه 12 هزار و 414 دانشجو فعال دارد که تعداد دانشجویان فعال در مهرماه سال گذشته 14 هزار و 400 نفر بود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: 10 الی 12 درصد دانشجویان این دانشگاه در پردیس خودگردان تحصیل می کنند که این آمار نسبت به دیگر دانشگاه ها بسیار کم تر است و به نوعی توازن در پذیرش دانشجویان پردیسی داشته ایم.

وی تاکید کرد: بازنگری برنامه های درسی مقطع کارشناسی در دانشگاه نیز آغاز شده و در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: بحث مهارت افزایی مورد تاکید وزارت علوم و این دانشگاه است همچنین دانشگاه در حوزه اشتغال فارغ التحصیلان نیز برنامه ریزی های متعددی انجام داده که این برنامه ها در معاونت های آموزشی و پژوهشی پیگیری می شود.
وی ادامه داد: دانشگاه در حوزه تولید مقالات از وضعیت خوبی برخوردار است و به صورت میانگین 4.2 مقاله به ازای هر استاد در دانشگاه تولید می شود که این آمار بسیار خوبی است.
معتمدی اظهار داشت: در حال حاضراز نظر کیفیت مقالات نیز از دیگر دانشگاه های صنعتی کشور در جایگاه مناسبی قرار داریم.
وی با بیان اینکه حضور اساتید در کنفرانس ها کاهش یافته است، گفت: مشکلات ارزی اثر خودش را در این حوزه نشان داده است.
معتمدی خاطرنشان کرد: در حوزه پسا دکتری رشد خوبی داشتیم و این موضوع یکی از مواردی است که می تواند ما را در شاخص های پژوهشی ارتقا یابیم دهد بنابراین برنامه داریم تعداد دوره های پسا دکتری را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه در حوزه ارتباط با صنعت دانشگاه جهش خوبی داشته است، اظهار داشت: تشویق ها و تغییر آیین نامه ها در بسیاری موارد موجب ایجاد جهش می شود و اگر به دنبال افزایش رشد در حوزه ارتباط با صنعت هستیم نیازمند برنامه ریزی های جدید خواهیم بود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: استاد همکار پژوهشی تجربه جدیدی بود که در سال 97 در دانشگاه پیگیری شد و برنامه داریم این موضوع را توسعه دهیم.
معتمدی گفت: استاد همکار پژوهشی به اساتیدی گفته می شود که استخدام ما نیستند اما وقت زیادی را در دانشکده ها حضور دارند.
وی تاکید کرد: اساتید همکار پژوهشی متشکل از اساتید داخلی و خارجی هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: یکی از تفاوت های اساسی دانشگاه های نسل سوم این است که درب دانشگاه برای تمامی افرادی که توانایی علمی و فنی دارند باز باشد.
معتمدی گفت: آیین نامه ای درخصوص استاد همکار پژوهشی در دانشگاه تدوین شده است که جزئیات آن اعلام خواهد شد.
وی افزود: درحال حاضر این دانشگاه دارای 4 نشریه علمی است که برنامه داریم 2 نشریه را به آی اس آی ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: در راستای توسعه فعالیت های فناورانه برنامه داریم در دانشکده ها یک مرکز نوآوری ایجاد کنیم.
وی با اشاره به توسعه فعالیت های بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال گذشته گفت: تعداد تفاهم نامه ها و قراردادهای بین المللی این دانشگاه افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: تعداد مقالات مشترک بین الملل این دانشگاه از حدود 400 مورد به 900 مورد ارتقا یافته است و همچنین پروژه های مشترک بین المللی دانشگاه نیز افزایش یافته است.
معتمدی گفت: این دانشگاه حدود 9 دوره مشترک با دانشگاه های خارجی دارد.
وی با بیان اینکه 230 دانشجوی خارجی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مشغول به تحصیل هستند، تاکید کرد: تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه باید افزایش یابد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه دانشگاه در 4 رتبه بندی که مورد قبول وزارت علوم است، فعالیت دارد، گفت: از این 4 رتبه بندی در 3 رتبه بندی در میان دانشگاه های صنعتی کشور رتبه نخست و در یک رتبه بندی در جایگاه دوم قرار گرفته ایم.
معتمدی اضافه کرد: همچنین دانشگاه در رتبه بندی کیو اس در بخش ارجاعات جایگاه 28 دنیا دارد و از بسیاری دانشگاه های خوب دنیا در این حوزه بالاتر است.
وی عنوان کرد: در بحث ارائه خدمات مشاوره به دانشجویان افزایش 45 درصدی داشته ایم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: ظرفیت خوابگاه های دانشگاه نیز رشد 20 درصدی داشته است و خوابگاه های این دانشگاه از نظر کیفیت در رتبه یک تا 3 قرار گرفته اند.
معتمدی گفت: تعداد مجوز به برنامه های دانشجویی نیز افزایش یافته به نحوی که تعداد مجوزها از 213 مورد به 577 مورد افزایش داشته است.
انتهای پیام/