مراکز رشد نهاد درآمدزا نیستند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، طالبی معاون دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم در مراسم افتتاحیه سی و یکمین نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه‌های سراسری کشور که صبح امروز در تالار اجتماعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: همه مراکز رشد در کشور باید در گروه‌های تخصصی به صورت فعلی با یکدیگر نشست‌های تخصصی برگزار کنند.

وی افزود: از آنجایی که پراکندگی مراکز رشد زیاد است باید فرایند پذیرش آنها ساده و آسان شود به طوری که توجه به تیم‌ها و سابقه اعضای آنها و همچنین تمرکز در افزایش انگیزه گروه‌های فناور از اهمیت بیشتری برخوردار است، در حال حاضر ما در سطح کشور دارای 306 مرکز رشد بوده، نزدیک به 190 مرکز از وزارت علوم مجوز دریافت کرده‌اند. 

طالبی تصریح کرد: مراکز رشد اجازه سهامداری در شرکت‌های خود را ندارند و باید آنها شرکت‌های دانش‌بنیانی که تحت‌نظرشان فعالیت می‌کنند را در واحدهای خود مستقر کنند. 

معاون دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: مراکز رشدی که در دانشگاه‌ها مستقر هستند باید 75 درصد از مخاطبان‌شان از درون همان دانشگاه باشند و همچنین این مراکز باید به طور تمام‌وقت فعالیت خود را ادامه بدهند، یکی از کارهای مهم این مراکز راه‌اندازی هسته‌ها و واحدهای جدید است که می‌تواند در راستای سیاست‌های وزارت علوم گام بردارند. 

وی با اشاره به اینکه مراکز رشد نهاد درآمدزا نیستند، ادامه داد: طبق قانون وزارت علوم هیچ یک از مراکز رشد در سراسر کشور به عنوان نهاد درآمدزا محسوب نمی‌شوند بلکه این مراکز محل هزینه است، باید آنها بر اساس سیاست‌های ابلاغی که به آنها شده است فعالیت‌های خود را در ایجاد گروه‌ها و تیم‌های فناور ادامه دهند. 

طالبی افزود: مراکز رشد ردیف اعتباری در بودجه ندارند و آنها ذیل سازمان‌های مؤسس‌شان فعالیت می‌کنند، به عقیده من این مراکز باید با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان به معنای واقعی زندگی کنند.

معاون دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم گفت: راه‌اندازی مراکز رشد در شهرستان‌ها دارای شرایط و ضرورت‌های مختلفی است به طوری که باید حداقل استانداردهای لازم را داشته باشند. در واقع آنها باید دارای فضای 500 متری باشند که بتوانند شرکت‌های زیرمجموعه خود را در کنارشان پوشش دهند. 

وی در پایان اظهار داشت: یکی از اولویت‌های دفتر امور برنامه‌ریزی فناوری وزارت علوم مقوله گرنت فناوری در سال 98 است، این در حالی است که باید بگویم ما از دانش‌ها و محصولاتی که در حوزه آب، ماشین‌آلات و تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند حمایت صد درصدی می‌کنیم.

انتهای پیام/