فناوری را با بودجه‌ریزی عملیاتی دنبال می‌کنیم

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مهدی کشمیری مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم در مراسم افتتاحیه سی و یکمین نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه‌های سراسر کشور که صبح امروز در تالار اجتماعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: در بودجه حوزه فناوری آیین‌نامه جدیدی را در سال ۹۸ تدوین کردیم که با تغییرات خوبی روبه‌رو بوده است، به طوری که مجوز مراکز رشد و صندوق نوآوری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در پی داشته است.

وی ادامه داد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یکی از مهم‌ترین کارهای ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اجرای طرح گرنت فناوری است که از تابستان عملیاتی می‌شود که در این طرح بهره‌برداران اصلی آن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی هستند.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این در حالی است که‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سال جاری پارک‌های علم و فناوری دارای هیأت امنا شدند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و بودجه‌ریزی عملیاتی کردن آن آغاز شد.

کشمیری اضافه کرد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ۳ پارک علم و فناوری که مجوز آنها در سال ۹۶ صادر شده بود، در سال ۹۸ شروع به فعالیت کردند که می‌توان به پارک ایرانیان، پارک فناوری نرم و پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. از طرفی باید بگویم یکی دیگر از کارهای جدید در سال ۹۸ راه‌اندازی شبکه نرم‌افزاری است.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌با بازدید از ۳۰ پارک علم و فناوری و مرکز رشد، قرار شد ۳۵ کنفرانس بین‌المللی ویژه پاک‌های علم و فناوری را برگزار کنیم و همچنین در اجرای بودجه‌ریزی عملیاتی به توسعه بسته حمایتی صندوق نوآوری برای مراکز رشد پرداخته و در ارتقای بالا بردن سطح پارک‌ها با دانشگاه‌های کشور برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی از اختصاص صد درصدی اعتبارات تملک دارایی و ۹۱ درصدی اعتبارات هزینه‌ای مجموع پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد خبر داد و گفت: اعتبارات هزینه‌ای تملک دارایی پارک‌ها بیش از ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که در واقع می‌توان گفت ما از افزایش ۵۰ درصدی به ۱۴۵ درصدی رسیده‌ایم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

کشمیری افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: برای پارک‌های علم و فناوری شهید بهشتی، فناوری اطلاعات و جهاد دانشگاهی ردیف بودجه برای سال ۹۸ پیش‌بینی شد که می‌توان به مبلغ ۲۰ میلیارد تومانی اشاره کرد. از طرفی باید بگویم در صدور مجوز اصولی به مجوز قطعی برای تاسیس مراکز رشد تغییرات گسترده‌ای در آیین‌نامه انجام شده است که بر اساس آن برای برخی از مراکز مجوزهای یک تا سه ساله و برای مراکز فعال‌تر مجوز ۵ ساله صادر شده است. در واقع باید بگویم از سال جاری به بعد دیگر برای مراکز رشد وابسته به پارک علم و فناوری به صورت جداگانه مجوز صادر نمی‌شود، به طوری که تا زمانی که این پارک‌ها فعالیت می‌کنند، مراکز رشد هم در ذیل آن به کار خود ادامه می‌دهند.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از اقدامات دیگر دفتر فناوری حذف شورای گسترش از فرآیند صدور مجوز برای مراکز رشد است. به عقیده ما مراکز رشد یک نهاد درون‌سازمانی بوده و نیازی به اساسنامه ندارد. همچنین باید به این نکته اشاره کنم که هر سازمانی که می‌خواهد مرکز رشد تعریف کند، ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جذب نیروی انسانی آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با خود آن نهاد است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

وی ادامه داد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خانواده وزارت علوم دارای ۳۰۰ مرکز رشد است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که تعداد ۱۹۰ عدد از آنها از وزارت علوم مجوز گرفته و ۳۵ مرکز دیگر تحت پارک‌های علم و فناوری فعالیت می‌کنند. این درحالی است که مابقی مراکز از سازمان‌ها و نهادهای دیگر مجوز فعالیت گرفته‌اند.

کشمیری گفت: مجوز ۴ مرکز رشد را لغو کردیم و همچنین ۲۰ مرکز رشد را تمدید یکساله انجام داده و ۱۶ مرکز رشد دیگر را دوساله تمدید کردیم، این درحالی است که مجوز مرکز رشد دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه آزاد قزوین را به دلیل فعالیت‌های گسترده و قابل قبول مجوز‌شان را سه‌ساله تمدید کردیم. از طرفی باید از پشتیبانی مالی واحدهای فناور از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی بگویم که تسهیلاتی از طریق صندوق نوآوری به صندوق پژوهش داده شده است. در واقع ۳۰۰ میلیارد تومان تاکنون کمک مالی شده که در مجموع تاکنون این صندوق مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان را به واحدهای فناوری ما کمک کرده است.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم خطاب به مدیران پارک‌های علم و فناوری گفت: همه مدیران واحدهای فناوری باید توجه داشته باشند که ۶۰ درصد از منابع خود را در ۶ ماهه اول به کار بگیرند و همچنین طرح‌های خود را در قالب سبدهای سرمایه‌گذاری ارائه داده و ۲۰ درصد از بودجه خود را برای این کار سرمایه‌گذاری کنند. درواقع همه واحدهای فناوری باید دوره‌های آموزشی و مشاوره را با همکاری شرکت‌های زیرمجموعه‌های خود انجام دهد.

وی از حمایت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ طرح گرنت فناوری که رنگ و بوی تجاری‌سازی دارد خبر داد و افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: در طرح گرنت فناوری بهره‌بردار، دانشگاه‌ها بوده که پارک‌های علم و فناوری به عنوان عوامل اجرایی فعالیت می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. همچنین صندوق‌های پژوهش و فناوری به عنوان حامی مالی این طرح را حمایت می‌کنند.

کشمیری در پایان از ظرفیت‌سازی برای استفاده از واحدهای فناوری از مزایای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ‌‌‌‌پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حمایت مالی می‌کند.

انتهای پیام/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌