به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، امیرحسین زمانینیا معاون امور بینالملل وزیر نفت در همایشی که صبح امروز با موضوع یکجانبهگرایی و حقوق بینالمللی و با عنوان مدیریت تکانههای ناشی از تحریم و رفتار دول مختلف در حوزه انرژی ایران در دانشگاه صنعت نفت تهران برگزار شد، گفت: اگر در فضای رسانهای از من بپرسند که آیا تحریم ایران بر بازار نفت اثر خواهد گذاشت، حتما میگویم این تحریم اثرگذار خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه در زمان جنگ اول آمریکا علیه عراق، قیمت نفت عراق به طور رسمی ۳۰ دلار بود، اما عراقیها نفت خود را با ۸ دلار میفروختند که زنده بمانند، افزود: این عامل موجب شد که هیچ تأثیری بر قیمت بین المللی نفت در بازار جهانی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه گفته میشود که اگر تحریم کنیم از نظر علمی پیشرفت میکنیم، تصریح کرد: اگر واقعا چنین فکری میکنیم خودمان را گول زدهایم.
به گفته زمانینیا، در سال ۱۹۸۷ معاون دبیرکل سازمان بین الملل به ایران آمد و بعد از جنگ اعلام کرد ایران متحمل خساراتی شده است، اما در مورد صنعت نفت ایران رسما گفت که صنعت نفت ایران در حال پاشیده شدن است و اگر به سرعت در آن سرمایهگذاری نشود زمین خواهد خورد.
به گفته این مقام مسئول،اگرچه در صنعت نفت سرمایهگذاری نشد اما صنعت نفت ما نیز نخوابید و همان مقامات اروپایی گفتند که صنعت نفت ایران توانسته با وصله پینه کردن دوام بیاورد.
به گفته زمانینیا، در طول تاریخ ذخایر نفت ایران نسبت به تولید بسیار بیشتر است که این نشان میدهد که ما تولیدمان ناچیز است و قدرت قابل توجهی در بازار نفت نداریم و به همین دلیل آنها راحت میتوانند ایران را تحریم کنند و مانند راهزن سرگردنه، دیگر کشورهایی را که با ایران در ارتباط هستند مجبور کنند از این ارتباط عقبنشینی کنند.
زمانینیا تصریح کرد: ما نیاز به فناوری و تجهیزات مدرن داریم و حتما باید با فضای بین المللی نیز تماس داشته باشیم. اما تحریم های آمریکا که در واقع یک تروریسم اقتصادی است، موجب شده است تا این فضا به روی ایران بسته شود.
به گفته زمانینیا، نکته قابل توجهی که باید به آن اشاره کرد این است که گرچه ما میخواهیم گفتمان خود را داشته باشیم اما حتما باید برای این گفتمان قدرت لازم را نیز داشته باشیم و بدون داشتن قدرت نباید انتظار عدالت را داشته باشیم.
انتهای پیام/