به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، جلیل سالاری قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در همایشی با عنوان مدیریت تکانههای ناشی از تحریم و رفتار دول مختلف در حوزه انرژی ایران که صبح امروز در دانشگاه صنعت نفت تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه حکمرانی نادرست در صنعت نفت موجب شده است تا به دنبال آزمون و خطا برویم، تأکید داشت: امروز اعتقاد دارم میتوانیم با بومیسازی الگوهای خارجی کار را توسعه و پالایشگاهها را به پیشرانیم و نیروی انسانی را که برخی معتقدند در صنعت نفت مازاد است به کار بندیم و صنعت نفت را توسعه دهیم.
وی با اشاره به اینکه وقتی کارت سوخت حذف شد، رشد نامتعارف مصرف بنزین را شاهد هستیم، گفت: الان اگر مصرف ۲۰ میلیون مترمکعبی سیانجی را کنار بگذاریم، قطعا در بنزین نیز وابسته بودیم و حتما باید کار واردات بنزین را انجام میدادیم.
قائم مقام اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: ساختار سامانه هوشمند سوخت وجود دارد و دولت میتواند با بازگشت به گذشته و احیای نظام سهمیهبندی، کار کنترل مصرف بنزین را به راحتی انجام دهد و اگر مصرف را رها کند، قطعا باید هر دو سال یکبار یک پالایشگاه جدید راهاندازی کنیم و یا بیتالمال را صرف واردات بنزین کنیم.
سالاری با اشاره به اینکه وقتی سامانه هوشمند سوخت راهاندازی شد، مصرف بنزین به شدت کاهش پیدا کرد، گفت: اگر این سامانه نبود و سوختگیری به وسیله کارت سوخت انجام نمیشد، قطعا ما شاهد مصرف ۱۴۳ میلیون لیتری بنزین بودیم، اما خوشبختانه با راهاندازی این سامانه، رفتار مصرفکننده تغییر پیدا کرد و میانگین مصرف به ۶۹ میلیون لیتر رسید.
وی تأکید داشت: اگر کارت سوخت احیا نشود حتما دچار واردات بنزین میشویم، به طوری که در گذشته نیز شاهد واردات بنزین به کشور بودیم و روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین به کشور وارد میشد. امروز ناچاریم به عقب بازگردیم زیرا قیمت بنزین بسیار بالاتر از آن چیزی است که امروز عرضه میشود و دولت چارهای ندارد که کارت سوخت را احیا کند.
انتهای پیام/