به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
فتاحی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: اگر در برابر ورود نرمافزارهای خارجی مقاومت کنیم اولاً حاکمیت سیاسی خود را از دست دادهایم و دوماً بازار کار داخلی دچار مشکل خواهد شد و از طرف دیگر اگر بگوییم فقط نرمافزار و پیامرسان داخلی باز هم شکست خواهیم خورد، زیرا فیلترینگ راهحل نیست و تاریخ نشان داده که فیلتر همواره با شکست مواجه میشود البته اگر لازم باشد از فیلترینگ هم استفاده خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید:
تایید کم فروشی برخی از شرکتهای اینترنتی
پیام رسان های داخلی برتر اعلام شدند
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه برخی میگویند وزیر با دست یا پا روی دکمه فیلترینگ بنشیند راه حل درستی نیست، گفت: برای فیلتر هم باید سلسله مراتب طی شود در غیر این صورت با شکست مواجه میشویم.
وی ادامه داد: به قطعیت میگویم که پیامرسانهای داخلی ما امروز شکست خوردهاند، زیرا مورد استقبال قرار نگرفتند و شاید مهمترین علت آن مصادف شدن با فیلتر تلگرام بود و در ذهن مخاطب این گونه شکل گرفت که تلگرام فیلتر شد تا پیامرسانهای داخلی مورد استقبال قرار گیرند.
فتاحی یادآور شد: استفاده از محصول داخلی پیامرسانها یک کلید واژه به عنوان اقناع کاربر دارد، جنس فضای مجازی محدود کردنی نیست بلکه باید کاربر اقناع شود.
این اظهارات درحالی است که اولاً وزارت ارتباطات بیشترین امکانات حمایتی را در اختیار پیامرسانهای خارجی (نظیر تلگرام) گذاشتند که با امکاناتی ناچیز قرار گرفته در اختیار پیامرسانهای داخلی اصلاً قابل مقایسه نیست. ثانیاً سال گذشته به هنگام اعلام فیلترشدن تلگرام، نوعی حیله یوم السبتی به کار بسته شد و با ادعای اینکه زندگی مردم مختل میشود و باید یکی دو ماه به آنها برای کوچ از تلگرام زمان داد، طلاگرام و هاتگرام را راهاندازی کردند و حدود ۲۵ میلیون نفری که ازتلگرام کوچ کرده بودند را دوباره با این مسیر انحرافی باز گرداندند و آن فرجه یکی دو ماهه را دائمی کردند. ثالثاً اگر قرار بود دولتمردان کرهجنوبی و ژاپنی هم درباره کیفیت محصولات داخلی مانند برخی مدیران مرعوب و منفعل- یا…- ما فکر کنند، هرگز برندهای خودروسازی و صنعتی مانند تویوتا، هیوندا، الجی، سامسونگ و… در این کشورها رشد نمیکرد و امروز پس از ۵۰-۶۰ سال تبدیل به برند جهانی نمیشد. قطعاً در دو دهه اول، محصولات صنایع این کشورها کمترین قدرت مقایسه و رقابت با مشابههای خارجی را نداشتند اما دولتمردان با قاطعیت، راه محصول خارجی را بستند و به محصول ملی قدرت رشد و ارتقا را دادند. آنها این کار را با ایجاد برخی الزامات و در عین حال اقناع افکار عمومی مبنی بر ضرورت استفاده از محصول بومی انجام دادند و برای متخلفان هم - حتی در جایگاههای مدیریتی- مجازاتهای سخت در نظر گرفتند.