به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، گروهی از پزشکان از امکان تولید واکسن جدیدی خبر داده اند که از آن می توان برای درمان بیماری هپاتیت بی استفاده کرد و نکته مهم این است که این واکسن نیازی به نگهداری در یخچال ندارد.
مزیت واکسن یادشده این است که می توان آن را به سادگی به نقاط دورافتاده نیز که در آنها برقی برای نگهداری واکسن ها در یخچال وجود ندارد، منتقل کرد.
پزشکان میگویند تولید این واکسن با هزینه اندکی ممکن است و تزریق آن نیز به سادگی رخ میدهد، تولید واکسن هپاتیت بی به اوائل دهه 1980 بازمی گردد. اما کماکان سالانه یک میلیون نفر در سراسر جهان به علت این بیماری جان خود را از دست می دهند. واکسن موجود این بیماری گران قیمت بوده و حمل و نقل آن با یخچال های مجهز یک چالش جدی است.
واکسن جدیدی که SBA-15 نام دارد، با موفقیت بر روی حیوانات آزمایش شده است. اما نتایج آن از ثبات کافی برخوردار نیست، پزشکان دانمارکی برای حل این مشکل از روش تصویربرداری با اشعه ایکس و توموگرافی نوترونی برای درک عملکرد واکسن یادشده استفاده کردهاند.
آنها می گویند هم اکنون به راز کم اثر بودن این واکسن در برخی مواقع دست یافته اند و در جستجوی راه هایی برای بهینه سازی آن هستند. این محققان معتقدند در نهایت می توان با بهینه سازی این واکسن به نبرد بیماری های دیگری نیز رفت که از جمله آنها می توان به دیفتری، فلج اطفال، کزاز و سیاه سرفه اشاره کرد.
انتهای پیام/