به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محققان دانشگاه واشنگتن، میکروبهایی را در اقیانوس آرام کشف کردند که علاوه بر تحمل ماده سمی آرسنیک، آن را تنفس میکنند.
براساس گزارش «نیواطلس»، این کشف دارای مفهومی از چگونگی امکان زندگی در دیگر سیارات و تطبیق با تغییرات آب و هوایی است.
اکسیژن نقش حیاتی در تمام سلولهای بدن انسان و دیگر جانداران ایفا میکند. ما از اکسیژن برای تغییرات شیمیایی غذاها و مایعات و تولید انرژی استفاده میکنیم اما برخی جانداران در محیطهایی که اکسیژن کافی وجود نداشته باشد، از دیگر مواد مانند نیتروژن و گوگرد برای تولید انرژی خود استفاده میکنند.
محققان نمونههایی را از اقیانوس آرام جمعآوری کرده و پس از انجام بررسیهای ژنتیکی بر روی DNA نمونهها، دو مسیر ژنتیکی پیدا کردند که به این جانداران کمک میکند تا با تبدیل آرسنیک به مواد دیگر، انرژی خود را به دست بیاورند.
طبق این گزارش، پیش از این، تنفس آرسنیک میکروبها در چشمههای آب گرم و دریاچههایی با سطح بالای آرسنیک کشف شده بود اما پیدا کردن این جانداران در اقیانوسی که میزان زیادی آرسنیک ندارد، عجیب است.
به گفته محققان؛ به نظر میرسد، جمعیت این جانداران بسیار کم بوده و حدود یک درصد از میکروبهای این آبها را تشکیل میدهند. از طرفی این موضوع نشاندهنده این است که آنها باقیماندهای از دوران باستان هستند.
انتهای پیام/