منفعت طلبی اروپا٬ سکوت در برابر جنایات آل سعود را رقم زد

سکوت کشورهای جهان عامل گستاخی آل سعود استبه گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ،

هفته گذشته دولت عربستان اعلام کرد که ۳۷ نفر به اتهام داشتن افکار تروریستی، ایجاد هرج و مرج و فتنه‌های طایفه‌ای و همچنین آسیب رساندن به نیرو‌ها و دستگاه امنیتی، به اعدام محکوم شدند.

طبق آمار از بین آن ۳۷ نفر که بیشترشان شیعه بودند، تعدادی نوجوان نیز حضور داشتند، ولی با این وجود هیچ گونه اعتراض موثر بین المللی علیه عربستان شکل نگرفت؛ کشور‌های جهان عرب و ایالات متحده که به صورت مطلق سکوت کردند و اتحادیه اروپا هم به صدور بیانیه‌ای بسنده کرد.

در این گفت و گو به ابعاد مختلف این اتفاق و چرایی سکوت محض جهان خواهیم پرداخت.

اصغر زارعی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به اعدام های اخیر در عربستان و واکنش سازمان های بین المللی گفت : رژیم آل سعود 37 نفر از شهروندان عربستانی که شامل 32 نفر از جوانان و نوجوانان شیعه استان های شمال شرق ایمن کشور می شدند (بیشترین منابع نفتی عربستان در آن منطقه است) را به بهانه های واهی تحت عنوان  ایجاداخلال در نظم یا اعتراض و انتقاد به نظام سعودی گردن زد.

وی در ادامه افزود: محافل و مجامع بین المللی و دولت هایی که در ظاهر پرچم دموکراسی و حقوق بشر را در دست دارند، همچون ایالات متحده آمریکا، کشور های حوزه آمریکای شمالی و اعضای اتحادیه اروپا واکنش های جدی نسبت به این مسائل نشان نداده و تنها با صدور یک بیانیه این اقدام را سرزنش کردند. جنایات جدید رژیم آل سعود پس از مجموعه اقدامات قبلی آنها همراه با سکوت، حمایت و چراغ سبز حامیان اصلی آنها به ویژه آمریکا انجام شد.

زارعی در رابطه با واکنش کشورهای جهان نسبت به جنایات آل سعود تصریح کرد: حامیان آل سعود با سکوت در برابر قتل جمال خاشقچی ،خبرنگار و روزنامه نگار منتقد سعودی، با پشتیبانی و حمایت آمریکا اجازه بررسی موضوع را ندادند که این موضوع باعث شد تا رژیم آل سعود سرکوب و اعدام را برای هرگونه اعتراض و انتقاد از سیاست هایش در دستور کار قرار دهد.

کارشناس مسائل خاورمیانه درباره اختناق و سرکوب به پشتیبانی بن سلمان اظهار کرد : سیاستی که بن سلمان ، شاهزاده جاه طلب سعودی دنبال می کند با واکنش جدی از سوی جامعه ی جهانی روبرو نشده است و همین امر سبب شده تا این رژیم نسبت به سیاست های سرکوب گرانه در منطقه با ابعاد و گستره بیشتری اقدام کند.

وی ادامه داد : جنایات رژیم آل سعود در یمن بعد از گذشت 4 سال همچنان با سکوت محافل و جامعه ی جهانی مواجه است. همچنین در ابعاد داخلی بن سلمان با اقدامات سرکوب گرانه و دیکتاتور منشانه، هرگونه اعتراض و انتقادی را با مرگ پاسخ می دهد. وی حتی به خاندان آل سعود هم رحم نکرد و تعداد زیادی از شاهزادگان و بزرگان خاندان خود را که نسبت به سیاست هایش منتقد بودند، مجبور به سکوت و بعضی از آنها را اعدام کرد.

زارعی در ادامه تصریح کرد : سکوت و بی تفاوتی جامعه جهانی به ویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم سعودی ، آنها را گستاخ و سرکوب گری را در آنها تشویق و تهیج می کند. حمایت آمریکا از سیاست های عربستان سعودی چراغ سبزی برای ادامه اقدامات سرکوب گرانه آنهاست و در این میان برخی کشور های اسلامی و عربی هم در مقابله با این نوع اقدامات  واکنشی نشان نمی دهند .

کارشناس مسائل خاورمیانه درباره احتمال فراتر رفتن عکس العمل مجامع حقوق بشری اروپا از یک بیانیه، با توجه به سرمایه گذاری عربستان در کشورهای این قاره ، خاطر نشان کرد:  پس از قتل جمال خاشقچی و همزمان با برگزاری نشست اقتصادی در عربستان سعودی ، برخی از نمایندگان و وزرای حوزه اتحادیه اروپایی در اعتراض به این جنایت اعلام کردند که در این اجلاس شرکت نمی کنند اما مقامات ارشد نهادهای حامی سازمان ملل متحد و بسیاری از مقامات اروپایی علی رغم اعلام این مسئله ، برای رقابت در بهره برداری از منابع عربستان حضور کاملا فعالی داشتند.

وی ادامه داد : آنها با ارسال و فروش تسلیحات به رژیم آل سعود به تداوم جنایت در یمن ادامه دادند که  با انتقاد خبرنگاران فرانسوی از دولت مکرون در ارسال سلاح برای جنایات عربستان در یمن ، مورد اعتراض واقع شده که توسط دولت فرانسه به بازداشتگاه فرستاده می شوند.

زارعی در پایان تاکید کرد: از کشورهای عضو اتحادیه اروپا مثل فرانسه، آلمان و انگلیس در این مورد انتظاری نیست و ممکن است برخی از محافل مردمی در اروپا واکنش هایی را نشان بدهند که آن هم به تنهایی و بدون حمایت دولت ها چندان تاثیرگذار نخواهد بود .

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی