سیستم هوشمند پرورش ماهی در کشور بومی شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تعدادی از جوانان همدانی با تاسیس یک شرکت دانش بنیان اقدام به بومی سازی سیستم هوشمند پرورش ماهیان، شیلات و کشاورزی کردند.

این سیستم هوشمند، یک شرایط ایده آل زیستی برای ماهی ها فراهم می کند و شرایط مختلفی چون دما،PH  آب و کاهش یا افزایش میزان آب را به صورت مداوم بررسی می کند و بهترین شرایط را برای زندگی ماهی ها انتخاب می کند.

مهرام بیگلری خوشمرام، مدیر عامل شرکت سنجشگران صنعت روئین مدار، این سیستم ریسک تلفات در استخرها را به حداقل می رساند، سرریز شدن آب استخر ( بر اثر گرفتگی مجرای خروج آب) را اعلام می کند و تغییرات( کاهش یا افزایش) دمای آب استخر را اطلاع می دهد.

وی افزود: در مراکز پرورش ماهی اندازه گیری لحظه ای، پارامترهایی ازقبیل DO ( اکسیژن )، PH وآمونیاک اهمیت زیادی دارند. PH پارامتری است که با اندازه گیری آن دریک نقطه از حوضچه می توان تصمیم کلی راجع به سایر نقاط گرفت.

این فعال دانش بنیان همچنین بیان کرد: با توجه به اهمیت زیاد پارامتر DO بایدازاکسیژن رسانی به تمام نقاط حوضچه مطمئن شدکه برای این منظور از پمپ های هوادهی استفاده می شود.ازآنجایی که انواع ماهی ها درسنین متفاوت از رشد به میزان مشخصی از اکسیژن نیازدارند برای صرفه جویی انرژی مصرفی می توان پمپ های هوادهی را با توجه به نیاز ماهیان به صورت توالی روشن و یا ازمدار خارج کرد. 

وی ادامه داد: دستگاهی که توسط شرکت طراحی شده است علاوه بر نشان دادن لحظه ای پارامترهای حیاتی، مجهز به تغذیه موازی از طریق باطری است و می توان درصورت بروز مشکل آلارم مربوط به رخداد را فعال و پیام های مناسب را برای اطلاع اپراتور ارسال کرد. 

بیگلری درباره میزان فروش محصولات شرکت، تصریح کرد: شرکت ما فعالیت خود را از تیرماه سال 97 آغاز کرد و در این مدت حدود 50 تا 60 میلیون تومان فروش داشتیم. در حال حاضر نیز دستگاه های خود را با 3 نفر کارمند تولید می کنیم.

وی با اشاره به دیگر تولیدات شرکت، گفت: یکی دیگر از سیستم های تولیدی شرکت، تولید سیستم هوشمند برای آکواریوم است که این سیستم نیز فروش خوبی داشته است.

بیگلری درباره دیگر سیستم طراحی شده در شرکت، بیان کرد: دستگاه هوشمندسازی کشاورزی را نیز طراحی کرده ایم که هنوز به مرحله تولید نرسیده است.

این فعال دانش بنیان همچنین عنوان کرد: شرکت ما برای طراحی سیستم خود از معاونت علمی حدود 48 میلیون تومان وام دریافت کرده است. تصمیم داریم در صورت توسعه سیستم های طراحی شده در شرکت، اقدام به صادرات محصولات خود کنیم.

انتهای پیام/