به گزارش خبرگزاری فارس، سردار محسن فتحی زاده در اولین جلسه کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعینحسینی(ع) ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: امسال همزمان با برگزاری اربعین حسینی (ع) به دلیل رایگان شدن صدور روادید و پیش بینی افزایش جمعیت زائران با شرایط خاصی روبه رو هستیم؛ بنابراین در سال جاری باید خود را برای جمعیتی ۲ برابری از زائران نسبت به سال گذشته آماده کنیم.
وی با تأکید بر اینکه نیاز است آمادگی و هماهنگی ها بین بخش های مختلف در حد مطلوب صورت بگیرد، عنوان کرد: ۸مهرماه سال ۹۸ (اول ماه صفر)، عملیات اربعین حسینی (ع) آغاز میشود؛ حدود ۴ ماه و ۲۳ روز تا اربعین حسینی (ع) و جبران کمیها و کاستیها زمان باقی مانده است.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا ادامه داد: لازم است برگزاری جلسات و هماهنگیهای کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) در سال جاری پررنگ تر از سالهای قبل برگزار شود؛ برهمین اساس بایستی از کلیه ظرفیتهای موجود، به صورت بهینه استفاده شود و هماهنگی بین دستگاهها بیش از گذشته و با جدیت لازم صورت بگیرد.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا خاطرنشان کرد: طی سال گذشته با وجود برخی مشکلات، ۲ میلیون زائر اربعین حسینی را به خوبی مدیریت کردیم، برهمین اساس امسال نیز باید برای رفع برخی مشکلات با جدیت عمل کنیم.
وی با تأکید بر تأمین امنیت زائران در اربعین حسینی سال 98، گفت: بحمدالله سال گذشته هیچگونه مشکل امنیتی در محدوده مسئولیتی در کشور به وجود نیامد، بنابراین تأمین امنیت امسال با جدیت بیشتری پیگیری میشود و امنیت را با وجود برخی از تهدیدهای موجود برقرار میکنیم.
سردار فتحیزاده همچنین به اهمیت توجه به صدور روادید برای زائران اشاره کرد و گفت: امسال قطعاً جمعیت زائران ۲ برابر میشود، بنابراین با مدیریت جدی و هماهنگ بایستی روادید در زمان مناسب به دست زائران برسد.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا عنوان کرد: طی سال گذشته ۲ میلیون زائر توسط وسائل حمل و نقل عمومی با وجود برخی از مشکلات مدیریت شدند، لازم است امسال نیز به صورت جدی به این موضوع پرداخته شود؛ احتمال دارد سیاستهای حمل و نقلی را تغییر دهیم در این راستا لازم است با پلیس راهور جلساتی برگزار شود.
وی تصریح کرد: در صورتی که جمعیت زائران اربعین، امسال بیش از سال گذشته باشد باید بار حمل و نقل عمومی را به حمل و نقل خصوصی واگذار کنیم.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا به موضوع زیرساختهای کنترل جمعیت اشاره کرد و ادامه داد: لازم است مرز خسروی تعیین تکلیف شود و تا زمان برگزاری کنگره عظیم اربعین به مدار جدی بهرهبرداری برسد.
وی همچنین به زیرساختهای کشور عراق اشاره و بیان کرد: این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که زیرساختهای کشور مقابل نیز در این امر تأثیر گذار است بنابراین باید ظرفیت و آمادگی هر دو کشور را در نظر بگیریم؛ اگر جمعیت زائران در گیتهای ورودی به کشور عراق دچار تراکم شود ناچار هستیم این جمعیت را در مرز کشور خود متوقف کنیم، البته سال گذشته در این رابطه با کمترین مشکل مواجه بودیم.
سردار فتحی زاده تأکید کرد: باید با هماهنگی و جدیت موضوعات مربوط به اربعین حسینی سال 98 را دنبال کنیم؛ در نیروی انتظامی از مدتها پیش جلساتی در این رابطه برگزار شده و ستاد اربعین در این رابطه فعال است اما بسیاری از کارها به خروجی بخشهای دیگر گره خورده بنابراین باید تمامی ظرفیتها برای رفع مشکلات پای کار بیایند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا عنوان کرد: در خصوص اربعین حسینی (ع) باید مدیریت افکار عمومی صورت بگیرد و اطلاعرسانی و عملیات روانی به موقع انجام شود.
وی ادامه داد: برخی از زائران تصور میکنند، روادید وجود ندارد در حالی که روادید رایگان شده و وجود دارد که بایستی در این رابطه اطلاعرسانی صحیح و به موقع صورت بگیرد.
سردار فتحی زاده به برگزاری جلسات تخصصی و فنی در رابطه با موضوعات مطرح شده اشاره و بیان کرد: برای پیشرفت بهتر در کارها در کنار این نشستهایی که هر چند وقت یکبار برگزار میشود باید هماهنگی و تبادل اطلاعات صورت بگیرد و کارگروههای تخصصی نیز تشکیل تا موضوعات حرفهایتر دنبال شود در این راستا به انسجام و همافزایی برای ارتقاء امنیت نیاز داریم.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا با تأکید به حمل و نقل و آماده سازی زیرساختها با توجه به افزایش جمعیت زائران، گفت: قطعاً تردد خودروها افزایش چشمگیری خواهد داشت پس باید شرایط در مرزها با توجه به سیل اخیر مهیا باشد.
وی همچنین به تعیین تکلیف مرز خسروی تا اربعین حسینی (ع) تأکید کرد و گفت: عملیات عبور زائران اربعین باید زودتر از موعد به سرانجام برسد همچنین آسانسازی و روان سازی صدور روادید باید به عنوان یک موضوع جدی مدنظر باشد؛ در خصوص صدور الکترونیکی روادید نیز موضوعاتی عنوان شده اما هنوز زیرساختهای آن مهیا نیست.
سردار فتحی زاده تأکید کرد: طرحهای امنیتی و انتظامی باید با استفاده از تجربیات سال گذشته به روزرسانی شود و تمامی نیروهای مسلح وظایف خود را در رابطه با طرحهای امنیتی انتظامی به درستی بدانند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا عنوان کرد: علاوه بر مرزهای موجود برای عبور زائران اربعین حسینی باید بر مرزهای شرقی کشور نیز نظارت بهتری صورت بگیرد؛ امسال باید درباره مرزی که زائران غیرایرانی از آن تردد میکنند بازنگری شود.
وی ادامه داد: امسال به دلیل حجم زیاد زائران خوزستانی در جنوب، مرز شلمچه به خوزستانیها اختصاص مییابد و محل جدیدی برای عبور زائران غیر ایرانی همچون مرز خسروی اختصاص داده شود، بنابراین لازم است در این رابطه زودتر از اربعین حسینی (ع) تعیین تکلیف شود.
سردار فتحی زاده عنوان کرد: بحمدالله بودجه مطلوبی از سوی دولت برای اربعین امسال اختصاص یافته، بنابراین لازم است با وجود منابع تأمین شده برخی مشکلات رفع شود و دیگر سازمانهای مربوطه پای کار بیایند.
وی تصریح کرد: در اربعین حسینی (ع) سال 98 تلاش میکنیم از تمام ظرفیتهای نیروی انتظامی استفاده کنیم و آنها را پای کار بیاوریم. لازم است مسؤولان در مرزها حاضر شوند و زیرساختها را قبل از اربعین حسینی (ع) فراهم کنند.
سردار فتحی زاده تأکید کرد: امیدواریم امسال همانند سالهای گذشته و به برکت و عنایت الهی مراسم اربعین حسینی(ع) بدون هیچ حادثهای برگزار شود.
انتهای پیام/