به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعلل وزارت ارتباطات در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور گفت: چه در زمان وزارت محمود واعظی بر وزارت ارتباطات با معاونت آذری جهرمی و چه اکنون، دهها و صدها تذکر در قالبهای مختلف در مورد ضعف و بی رغبتی وزارت ارتباطات در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات داده شد و این موضوع را مطرح کردیم که بستر و زیرساختهای این شبکه را ایجاد و سپس خدمات را توسعه دهیم، آنها میگفتند، هیچ نگرانی و ناامنی در این فضا که بر بستر اینترنت بینالملل است وجود ندارد و حتی با تمسخر و فضاسازیهای سیاسی به این تهدید بزرگ بیتوجهی کردند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حتی سال گذشته معاون وزیر ارتباطات مصاحبهای داشت مبنی بر اینکه بحث شبکه ملی اطلاعات یک کلاهبرداری بزرگ و بحث انحرافی است و مشکلات کشور با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات حل نخواهد شد و نباید بر این موضوع تمرکز کنیم.
اگر دشمنان خدمات اینترنت بینالملل برای ایران را قطع کنند، چه کسی پاسخگوی ضرر و زیان مردم است؟
وی افزود: ولی متاسفانه امروز وزارت ارتباطات بعد از حذف تلگرام طلایی و هاتگرام از گوشیهای کاربران به این نتیجه رسیده که راه حل این مسئله راهاندازی شبکه ملی اطلاعات است؛ اما سوال این است که چه کسی پاسخگوی این تهدیدهای فراوان در حوزه فضای مجازی، سختافزارها و نرمافزارها اعم در کل کشور از شبکه پالایشگاهها، نیروگاهها، مترو و بسیاری دیگر خواهد بود؟
عضو فراکسیون ولایی مجلس تصریح کرد: فضای کسب و کار مردم روی اینترنت بینالملل قرار گرفته و اگر دشمنان هر آن تصمیم بگیرند که اینترنت بینالملل را قطع کنند، چه کسی میخواهد پاسخگوی ضرر و زیان مردم باشد.
پژمانفر تاکید کرد: امروز باید وزارت ارتباطات پاسخ دهد که چرا اجازه داده زندگی و کسب و کار مردم و مسائل حاکمیتی بر بستر یک فضای کاملاً باتلاقی قرار بگیرد زیرا تجربه نشان داده که دشمنان هر زمان اراده کنند بدون توجه به مشکلات داخلی کشور ما آن را قطع میکنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد حذف تلگرام طلایی و هاتگرام از سوی گوگل توضیح داد: تلگرام طلایی و هاتگرام مورد پشتیبانی وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات بود و آنها مثلا میخواستند پوشش امنیتی برای مراقبت از کاربران داشته باشند و مرتبا هم در جلسات متعدد ابراز میکردند که ما با این پوشش و پوسته توانستیم برخی از فضاهای ناسالم را در جریان فضای مجازی کنترل کنیم و اجازه فعالیت به آنها را ندهیم. میگفتند تلگرام فضای امنی است که ما قدرت کنترل آن را داریم.
این نماینده مجلس درباره اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه از ابتدا گفته بودیم که پوستههای تلگرامی قابل اعتماد نیستند، توضیح داد: حافظه رسانهها و مردم آنقدر ضعیف نشده که صحبتها و اظهارنظرها و پُزهای سیاسی مسئولان را نسبت به راهاندازی این نسخهها و ایجاد این باور که ما از آن مراقبت میکنیم، فراموش کرده باشند.
وی ادامه داد: آقای آذری جهرمی سابقه این گفتمان را فراوان دارد؛ روزی در جلسه شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد ما قدرت کنترل تلگرام را داریم؛ با مدیران آنها صحبت کردیم و میتوانیم با یک پیامک تمامی نگرانیهای خود را برطرف کنیم.
عضو فراکسیون ولایی مجلس افزود: گفتند نگرانی حاکمیت نسبت به تلگرام وارد نیست و با همین ادبیات، کاربران تلگرام از کمتر از یک میلیون به چهل و چند میلیون نفر رشد پیدا کرد.
برای ایجاد امنیت، تلگرام طلایی و هاتگرام را راهاندازی کردند
وی گفت: تا پیش از این میگفتند برای کنترل فضای تلگرام و ایجاد امنیت تلگرام طلایی و هاتگرام راهاندازی شد؛ با ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه، در اختیار قرار دادن سرورهای فراوان به آنها و ارائه خدمات دیگر.
وی با بیان اینکه مستندات کافی در این خصوص وجود دارد، ادامه داد: تلگرام طلایی و هاتگرام با نظارت وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات فعالیت کرد و فارغ از مصاحبههای مسئولان ذیربط در این خصوص، مستندات فراوانی در ارتباط با این موضوع دارم که این وابستگی را ثابت میکند.
پژمانفر با بیان اینکه فرافکنی مسئولان جواب نمیدهد، گفت: در شرایطی که امروز دشمنان به راحتی این پوسته ها را حذف و کانالها و محتواهایی را فیلتر میکنند و نشان دادند که هیچ پایبندی به قوانین داخلی ایران ندارند، باز هم مسئولان تمام ظرفیت فضای مجازی خود را در حوزه اینترنت بینالملل نگه میدارند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: اگر روزی اعلام شد دیگر هیچ خدمتی در بستر اینترنت بینالملل به ایران داده نمیشود، مسئولان چه پاسخی در مقابل این موضوع خواهیم داشت؛ قطعاً جناب آقای واعظی و عقل منفصل ایشان آقای جهرمی که اکنون جایگزین وی شده، باید پاسخگوی مسائل ایجاد شده باشند.
انتهای پیام/