موگرینی: بحران ونزوئلا باید از طریق گفت‌وگو حل شود

به گزارش مشرق، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که این اتحادیه مخالف هرگونه مداخله نظامی در اوضاع ونزوئلا است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرده که پرهیز از هرگونه افزایش خشونت‌ها و حفظ سرعت اجرای فرایند سیاسی در ونزوئلا ضروری است.

بیشتر بخوانید:

موگرینی: اتحادیه اروپا تصمیم آمریکا علیه جولان را رد می‌کند

موگرینی که در نشست گروه تماس بین‌المللی ونزوئلا در کاستاریکا صحبت می‌کرد، در ادامه گفت، بحران سیاسی در ونزوئلا باید از طریق گفت‌وگوهای صلح‌آمیز حل شود و نه از طریق مداخله نظامی.

وی ادامه داد: «اولویت ما در حال حاضر جلوگیری از افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها در ونزوئلا و آغاز هر چه سریعتر فرایند سیاسی در این کشور است».

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین تأکید کرد: «جامعه بین‌المللی مسئولیت دارد و باید راهی پیدا کند تا بدون مداخله و بدون هرگونه تهاجم نظامی شرایطی برای آغاز اجرای فرایند سیاسی در ونزوئلا فراهم شود».

بنا بر این گزارش، گروه تماس بین‌المللی ونزوئلا اوایل سال جاری میلادی و پس از آغاز ناآرامی‌ها در ونزوئلا با طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا آغاز به کار کرد.

نمایندگان اتحادیه اروپا و هشت کشور انگلیس، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، هلند، پرتغال، فرانسه و سوئد و هچنین چهار کشور از آمریکای لاتین از جمله بولیوی، کاستاریکا، اوروگوئه و اکوادور در این گروه حضور دارند.

پس از برگزاری انتخابات زودهنگام در ونزوئلا و اعلام نتایج نهایی در بهمن‌ماه گذشته و البته بعد از سوگند یاد کردن «نیکلاس مادورو» به عنوان رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا، «خوان گوایدو» که ریاست مجمع ملی این کشور را برعهده داشت، خود را رئیس‌جمهور این کشور خواند و با حمایت‌های علنی آمریکا ضمن به‌راه انداختن آشوب‌ها و اعتراض‌هایی علیه دولت مادورو، خود را رهبر مخالفان خطاب کرد و سعی کرد علیه دولت قانونی ونزوئلا کودتا کند.

علاوه بر این، وی روز شنبه با انتشار فیلمی در شبکه‌های اجتماعی از ارتش و مقامات نظامی ونزوئلا خواسته بود تا دست از حمایت خود از مادورو بردارند و به کودتای نظامی جدیدی که برنامه‌ریزی کرده بود ملحق شوند که این توطئه ساعاتی بعد با مداخله نیروهای امنیتی و وزارت دفاع و ارتش ونزوئلا که حاضر به حمایت از گوایدو نشده بودند، خنثی شد.

حالا پس از شکست این کودتای اخیر و اعتراف شخص گوایدو به این شکست، مقامات آمریکایی در روزهای گذشته مدام از آمادگی واشنگتن برای استفاده از گزینه نظامی علیه ونزوئلا به بهانه آنچه که «برقراری دموکراسی» خوانده‌اند، سخن به میان آورده‌اند.

در شرایطی که واشنگتن و برخی متحدانش سعی در ایجاد آشوب و تغییر نظام در ونزوئلا دارند، روسیه، چین، ترکیه، ایران، کوبا و برخی کشورهای دیگر حمایت خود را از رئیس جمهور قانونی ونزوئلا اعلام کرده‌اند.

برچسب ها:

جهان