به گزارش خبرگزاری فارس، در پی انتشار خبری از این خبرگزاری در تاریخ ۴ اردیبهشت سال جاری با عنوان «اعتبار سلامت مردم صرف کارانه کارمندان علوم پزشکی کرج شد» دانشگاه علوم پزشکی البرز جوابیهای جهت تنویر افکار عمومی به این خبرگزاری ارسال کرد. در این خبر با استناد به گزارش تفریغ بودجه ۹۶ دیوان محاسبات کشور تصریح شده بود:«دستگاههای اجرایی به استثنای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرج،مبلغ دریافتی را مطابق با مفاد ماده (۴۶) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و ماده (۶) آییننامه اجرایی تبصره، بابت مواردی از قبیل کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حمایت مالی از بیماران صعبالعلاج و خاص، حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، ترویج زایمان طبیعی، خرید دارو، خرید تجهیزات پزشکی و آمبولانس، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی و... مصرف نمودهاند.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرج مبلغ دریافتی را صرف پرداخت کارانه به کارکنان خود نموده که مبین عدم رعایت مفاد حکم این بند است.»
دانشگاه علوم پزشکی کرج در جوابیه خود پرداخت کارانه از محل اعتبار طرح تحول سلامت را رد نکرده، اما تلویحا نحوه تخصیص بودجه را در زمره اختیارات خود برشمرده است.
متن جوابیه دانشگاه علوم پزشکی کرج به شرح زیر میباشد:
۱- ساختار گزارش تفریغ بودجه کلنگر است تا جزءنگر و در موارد دارای اشکال به جزئیات پرداخته میشود. به نظر میرسد بهتر است تفسیر یک گزارش تخصصی مالی توسط تهیه کننده گزارش و اهل فن صورت پذیرد تا در شرایط فعلی کشور در اذهان عمومی تشویق ناصواب ایجاد ننماید.
۲- لازم به یادآوری است که دانشگاههای علوم پزشکی کشور مطابق ماده یک احکام دائمی به صورت هیأت امنایی اداره میشوند، این نوع شیوه اداره شرایط خاص خود را خواهد داشت که با فضای حاکم بر دیگر دستگاههای دولتی تفاوت قابل توجه داشته که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.
۳- مکرراً برابر ماده یک احکام دائمی دانشگاههای علوم پزشکی «بدون رعایت قوانین و مقرارت عمومی حاکم بر دستگاههای دولتی به ویژه قانون محاسبات عمومی کشور، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون برگزاری مناقصات و اصلاحات و الحاقات بعدی آنها و فقط در چهارچوب مصوبات و آییننامههای مالی معاملاتی، اداری، استخدامی و تشکیلاتی مصوب هیأت امنا عمل میکنند.»
۴- در برنامه تحول نظام سلامت و در تمامی هفت بسته زیر مجموعه آن روح و هدف اصلی، ارائه خدمات سلامت به بیماران و دریافت هزینههای حداقلی مطابق دستورالعملهای ابلاغی این برنامه بوده و تمامی منابع اختصاص یافته جهت تولید و ارائه بهینه خدمات سلامت بوده و هیچگاه کمک به شیوه دیگری مدنظر نبوده است و پرداختی از جیب مردم با تأمین منابع مالی از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کاهش یافته است. در خصوص چگونگی هزینه کرد منابع این برنامه، دانشگاه مطابق مصوبات هیأت امنا به هدف نهایی ارائه خدمات مورد نیاز بیماران، مدیریت هزینهها را انجام داده است. خلاصه آنکه هیچ بیماری برای دریافت هیچ نوع خدمت سلامت جز انتظار احتمالی برای دریافت خدمت مشکل دیگری نداشته، که این انتظار هم به ظرفیت مراکز درمانی استانی برمیگردد که علیرغم جهش قابل توجه در طی چهار سال اخیر و بهرهگیری از منابع برنامه تحول نظام سلامت هنوز با شرایط ایدهآل فاصله دارد. لازم به یادآوری و تأکید است که تمامی منابع اعتباری دریافتی در محل خود و با رعایت مقررات مربوطه هزینه گردیده است.
انتهای پیام/