آرمان خالقی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درمورد تصمیم اخیر ترامپ مبنی بر محدود کردن صادرات فولاد، آهن، آلومینیوم و مس از ایران اظهار داشت: ترامپ تحریم صنایعی را مد نظر قرار داده که میتواند اقتصاد ما را تقویت کند. تاکنون تحریم نفت،جابجایی پولی و بانکی، خودرو و حمل و نقل مطرح شده بود و حالا این تصمیم درمورد محصولات معدنی گرفته شده است.
وی با بیان اینکه بخش معدن یکی از جایگزینهای نفت در اقتصاد کشور به حساب میآید گفت: میتوانیم مواد معدنی را از طریق فرآوری و تبدیل به محصولات دیگر به عاملی برای ایجاد ارزش افزوده تبدیل کنیم و از پتانسیل صادراتی در این بخش بهرهمند شویم.
خالقی با بیان اینکه نباید منکر شویم که تحریم صادرات کالاها به اقتصاد کشور لطمه وارد میکند، تصریح کرد: ما در یک جنگ اقتصادی قرار داریم که میتوانیم از مشکل صادرات محصولات در جهت تعمیق صنعت و افزایش ارزش افزوده استفاده کنیم.
عضو هیات مدیره خانه صنعت ایران توضیح داد: اگر تاکنون نسبت به صادرات مواد معدنی خام مانند مس اقدام میکردیم حالا باید به فکر صادرات مصنوعات مسی، کابل مسی و همچنین تولیدات با ارزش افزوده بیشتر باشیم.
وی با اشاره به اینکه ممکن است در این جنگ اقتصادی، مصنوعات تولیدی کشور نیز مورد تحریم قرار گیرند، گفت: باید از این فرصتها در جهت به حداکثر رساندن ارزش افزوده تولیدات استفاده کنیم و به فکر جایگزینهایی برای ارزآوری کشور باشیم.
خالقی ادامه داد: باید در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی کار ویژهای شود و همچنین میتوانیم در بحثهای تجارت کالا و تبدیل شدن ایران به مرکزی برای صادرات مجدد کالا اقدامات موثری انجام دهیم.
عضو هیات مدیره خانه صنعت ایران با تاکید بر لزوم تقویت حوزه بازرگانی در اقتصاد کشور گفت: ایران میتواند به طور واسطه برای صادرات کالا در جهان نقشآفرینی کند.
وی با بیان اینکه ممکن است تحریمها درمورد تامین مواد اولیه صنایع نیز اعمال شود، گفت: به عنوان مثال اگر آلومینیوم تحریم شود ممکن است با مشکلاتی روبرو شویم که میتوانیم با افزایش بهرهوری و بازبینی مجدد نحوه استفاده از مواد معدنی در این بخش مانع از ایجاد مشکل شویم. به طوری که با تقویت بهرهوری و بازبینی در مصرف مواد معدنی، اقتصاد کشور را تقویت کنیم.
خالقی همچنین با بیان اینکه باید به دنبال ایجاد سازوکاری برای مبادله غیرفیزیکی با کشورهای همسایه باشیم گفت: باید در کشورهای همسایه و همچنین کشورهای دیگر نسبت به ایجاد شرکتهای صادراتی اقدام کنیم تا مشتریان قدیمی صنایع را از دست ندهیم.
به گفته خالقی حفظ بازارهای صادراتی از اهمیت ویژهای برخوردار است و در صورت خروج صنعتگران ایرانی از بازارهای جهانی، رقبا به سرعت جایگزین آنها خواهند شد.
وی افزود: باید ترفندهای تجاری مناسبی را داشته باشیم تا مشتریان قدیمی را حتی با صادرات مجدد نیز تست کنیم.
انتهای پیام/ک