به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل، نتایج یک بررسی جدید بیانگر آن است که استفاده از کرم ضد آفتاب مانع جذب ویتامین دی نمیشود.
ویتامین دی که به عنوان ویتامین آفتاب شناخته میشود برای حفظ سلامتی استخوانها ضروریاست؛ بسیاری از افراد باور دارند در صورتی که کرم ضد آفتاب استفاده کنند، ویتامین دی جذب نخواهند کرد و با کمبود این ویتامین در بدن خود مواجه خواهند شد.
کارشناسان میگویند: هیچ ضدآفتابی نمی تواند پرتوهای فرابنفش نوع بینور خورشید را به میزان صد درصد جذب نماید، همان مقدار کم نور خورشید که از ضدآفتاب عبور میکند کافی است تا نیاز بدن افراد برای دریافت این ویتامین تأمین شود.
کارشناسان علمی از این جهت بررسی اخیر را حائز اهمیت میدانند که نتایج آن به متقاعد کردن مردم برای محافظت از خود در برابر سرطان پوست کمک میکند و این افسانه را از بین میبرد که کرمهای ضد آفتاب مانع از دریافت ویتامین دی میشوند.
شواهد نشان داده است، اشعه ماوراء بنفش مهمترین و عمدهترین دلیل ابتلای افراد به سرطان پوست است که استفاده درست از کرم ضدآفتاب در کاهش شمار مبتلایان تأثیر گذار خواهد بود.
منبع اصلی دریافت این ویتامین بجز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین، شیر و تخم مرغ، نور آفتاب است، بطوری که ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ماندن در زیر نور آفتاب، نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تأمین میکند؛ کمبود این ویتامین علاوه بر سرطان پوست باعث پوکی استخوان در کهنسالی میگردد.
در حال حاضر، سه مطالعه جداگانه منتشر شده توسط متخصصان کالج کینگ لندن و دانشگاه ملی استرالیا نتیجه گرفتهاند، استفاده از کرمهای ضد آفتاب بر روی دریافت ویتامین دی در اکثر افراد تاثیر نمیگذارد.
آنتونی یانگ نویسنده اصلی نخستین مطالعه از کالج کینگ لندن، گفت: «نور خورشید منبع اصلی ویتامین دی است و به طور حتم کرمهای ضد آفتاب به میزان قابل توجهی میتوانند از آفتاب سوختگی و سرطان پوست جلوگیری کنند».
انتهای پیام/