از تبدیل فضای خالی دانشگاه به مراکز رشد تا درخشش دانشگاه‌های ایرانی

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،  نیمه اردیبهشت ماه و در هفته ای که گذشت، اتفاقات متفاوتی در عرصه آموزش عالی رخ داده است که در این گزارش، این موضوعات را بررسی می کنیم.

برومند: فضاهای خالی دانشگاه‌ها به مراکز رشد تبدیل می‌شوند

 مسعود برومند معاون پژوهشی وزرات علوم در مراسم پاسداشت مقام معلم که صبح امروز در دانشگاه پیام نور برگزار شد، گفت:‌معاونت پژوهشی وزارت علوم امروز برای اولین گام با دانشگاه پیام نور تفاهم‌نامه‌ای را برای ایجاد مراکز رشد در فضاهای خالی دانشگاه‌ها امضا کرد.

وی افزود: از آنجا که دانشگاه‌های کشور ما تمایل دارند به دانشگاه نوآور تبدیل شوند، معاونت پژوهشی وزارت علوم به وسیله تفاهم نامه‌ای از فضاها و زیرساخت‌های دانشگاه‌ها برای تجهیز مراکز رشد استفاده می‌کند که این کار باعث می‌شود قشر قابل توجهی از جوانان ایده‌های خود را در این مراکز به سرمایه ملی تبدیل کنند.

معاون پژوهشی وزیر علوم تصریح کرد: تبدیل فضاهای خالی دانشگاه‌ها به مراکز رشد گامی است که در سال 98 با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری برای تجهیز این مراکز نوآوری انجام خواهد شد. این در حالی است که وزارت علوم در همه مراحل فعالیت این مراکز پشتیبانی خواهد کرد.

برومند اضافه کرد: فضاهایی که در دانشگاه‌ها به مراکز رشد اختصاص می‌یابد توسط پارک‌های علم و فناوری،‌مدیریت می‌شوند.

نتایج ششمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور اعلام شد

کارنامه نتایج اولیه آزمون از  15 اردیبهشت ماه بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir قابل مشاهده است و داوطلبان با استفاده از کدملی و کد رهگیری پس از ورود به قسمت پروفایل، به کارنامه خود دسترسی دارند.

آن دسته از داوطلبانی که در بخش وضعیت داوطلب مندرج در کارنامه آنان، عبارت «شما برای طی مرحله بررسی مدارک معرفی می‌شوید» را ملاحظه می‌کنند، می‌توانند از روز سه‌شنبه 17 اردیبهشت ماه با مراجعه به وب سایت اینترنتی دستگاه اجرایی مورد تقاضای خود، از مدارک مورد نیاز، زمان و مکان مراجعه برای بررسی مدارک مطلع شوند.

داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی یا راه‌های ارتباطی در نظر گرفته شده  اطلاعیه مرکز آزمون را ببینند.

آیین نامه انضباطی دانشجویان در سال تحصیلی جدید تغییر می‌کند؟

مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان درباره آیین‌نامه انضباطی دانشجویان و تغییرات آن توضیح داد: در آیین‌نامه انضباطی دانشجویان تغییرات کوچکی انجام شده که باید این آیین‌نامه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد.

وی افزود: پس از   تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی آیین‌نامه انضباطی دانشجویان به دانشگاه‌ها ابلاغ و پس از آن اجرایی می‌شود.

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه هنوز این آیین‌نامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب نرسیده است، گفت: هنوز این شورا زمانی را برای بررسی تغییرات در آیین‌نامه در نظر نگرفته و این تغییرات تصویب نشده است، به همین دلیل زمان ابلاغ آن مشخص نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع هنوز مشخص نیست که آیین‌‌نامه جدید انضباطی دانشجویان برای سال تحصیلی 98-99 در دانشگاه‌ها اجرایی می‌شود یا خیر.

توکلی: بیش از 47 هزار نفر برای آزمون کاردانی به کارشناسی ثبت‌نام کردند

حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ساعت 24 امشب آخرین مهلت شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال 1398 است، بنابراین به داوطلبان توصیه می‌شود در مهلت باقیمانده به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه کرده و در این آزمون ثبت‌نام کنند.

وی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش داوطلبان در این آزمون، 264 هزار و 584 نفر است، اظهار داشت: تا 8 صبح امروز 47 هزار و 436 نفر برای شرکت در این دوره‌ها ثبت‌نام کردند.

مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: پذیرش دانشجو در 66 کد رشته‌های امتحانی کاردانی به کارشناسی صورت می‌گیرد، پذیرش در 50 کد رشته بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی (معدل کل مقطع کاردانی) و پذیرش در 16 کد رشته بر اساس برگزاری آزمون انجام می‌شود.

پلمب 25 واحد صنفی فروش پایان‌نامه توسط پلیس امنیت

حسین سیمایی صراف معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  از اقدام  پلیس امنیت در‌باره پلمب 25 واحد صنفی عرضه و فروش پایان‌نامه خبر داد و گفت: پس از چندماه پیگیری و پیرو پرونده‌های قضایی که علیه عرضه‌کنندگان پایان‌نامه تشکیل شده بود، بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه یک دستور قضایی موثر برای پیگیری این موضوع توسط پلیس امنیت صادر کرد.

وی افزود: پلیس امنیت هم از قبل با عملیات تجسس نسبت به شناسایی تعدادی از واحدهای صنفی عرضه‌کننده پایان‌نامه اقدام کرده بود و امروز معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و پلیس امنیت، وارد میدان شدند و حدود 25 واحد عرضه‌کننده را شناسایی کردند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، گفت: سیستم‌های کامپیوتری این مراکز ضبط و درب واحدها برای رسیدگی قضایی پلمب شد.
به گفته سیمایی صراف، تعدادی از شکایت‌های واصله به واسطه تحقیقات میدانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و گزارش‌های مردمی تهیه و پرونده‌های متعدد در دادسرای رسانه برای این موضوع تشکیل شد.

وی خاطرنشان کرد: منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از قوه قضائیه به‌خصوص دادسرای فرهنگ و رسانه، بازپرس این دادسرا و پلیس امنیت به دلیل انجام این اقدام و اجابت کردن درخواست وزارت علوم تشکر و تقاضا کرده است که پلیس امنیت به این اقدام موثر خود ادامه دهد.

پایش واحدهای دانشگاه آزاد برای اجرای دستورالعمل آراستگی و شئون فرهنگی

نخستین نشست شورای هماهنگی معاونان فرهنگی و دانشجویی واحدهای مراکز استان ها، واحدهای جامع و رئیسان شورای تخصصی فرهنگی استان ها در سال 1398 با حضور حجت الاسلام  ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی برگزار شد.

 کلانتری در این نشست با بیان اینکه دانشگاه آزاد، بودجه دولتی ندارد و هزینه های آن از سوی دانشجویان تأمین می شود، گفت: با توجه به این موضوع حقی برای دانشجویان ایجاد می شود و ما به عنوان مسئولان دانشگاهی، باید توجه و دقت داشته باشیم تا این حق به درستی ادا شود. این مسئولیت بسیار حساس و خطیر است و باید زمان شناسی و اقدام به موقع را مدنظر قرار داد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد ادامه داد: در طول تاریخ، مبارزه دائمی بین خواص اهل حق و خواص اهل باطل بوده است و هر زمان که خواص اهل حق به موقع و درست کار کرده و عملکرد مطلوبی داشته اند، اکثریت جامعه با آنها همراه شده است. برعکس این موضوع هم اتفاق افتاده و هر زمان خواص اهل حق تعلل کرده و فرصت ها را از دست داده اند، شکست خورده اند.

 کلانتری خاطرنشان کرد: امروز در معرکه جنگ نرم، خوشبختانه خواص اهل حق هوشیارند و اجازه نمی دهند دشمن به خواسته پلیدش برسد. ما در دانشگاه آزاد اسلامی باید از همین منظر به موضوع های فرهنگی نگاه کنیم.

عضو هیأت رئیسه دانشگاه آزاد  تأکید کرد: جنگ کنونی دشمن، جدی است و مهم ترین حوزه آن، فرهنگ است. در این شرایط، دانشگاه شلمچه فرهنگی است. امروز در عرصه کارزار فرهنگی، معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، افسران جبهه فرهنگی و جنگ نرم هستند.

وی اظهار داشت: باید از تمامی ظرفیت های موجود در دانشگاه به خوبی استفاده شود و این کار نیازی به نامه و بخشنامه ندارد. توسعه مخاطب، بسیار مهم است و در اولویت کار معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه قرار دارد. باید با وسعت دید برنامه ریزی کرد و به کانون ها و تشکل هایی که می توانند افراد را جذب کنند توجه جدی نشان داد. در این بین، برگزاری اردوهای راهیان نور، پیاده روی اربعین و حرم امام رضا (ع) و اشاعه ازدواج دانشجویی، از جمله راهکارهای توسعه مخاطب در دانشگاه است.

 کلانتری با بیان اینکه پایش واحدهای دانشگاهی درخصوص اجرای دستورالعمل آراستگی و شئون فرهنگی در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: فعالیت‌های زیرساختی معرفتی باید در اولویت قرار بگیرد و پیوست تمامی امور فرهنگی و دانشجویی باشد.

درخشش 17 دانشگاه ایران میان برترین دانشگاه‌های جهان

رتبه‌بندی تایمز در بررسی جدید خود بهترین دانشگاه‌های جهان در رشته علم بیولوژیک را معرفی کرد. این پایگاه یکی از مهم‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی است که دانشگاه‌های جهان را رتبه‌بندی می‌کند. 

مؤسسه تایمز با جمع‌آوری اطلاعات حاصل از بزرگترین بررسی جهانی بر اساس نقطه‌نظرات اعضای علمی و آکادمیک برجسته در دانشگاه‌ها، فهرست مشهورترین برندهای دانشگاهی را منتشر می‌کند.

بر اساس داده‌های سایت رسمی مؤسسه تایمز هایر اجوکیشن، 10 جایگاه نخست در رتبه‌بندی دانشگاه‌های مشهور جهان در سال 2019 مربوط به دانشگاه‌های انگلیس و آمریکا می‌شود.

این بررسی میان یک هزار و 258 دانشگاه صورت گرفته که نشان دهنده پیشرفت دانشگاه های ایران به نسبت سال 2018 است؛ سال گذشته تنها 11 دانشگاه ایران در میان برترین های جهان در علم بیولوژیک جای گرفته بودند که این آمار به 17 دانشگاه رسیده است.

دانشگاه‌های اکسفورد، استنفورد و کمبریج برترین دانشگاه‌های جهان در رشته علم بیولوژیک در سال 2019 هستند. 

انتهای پیام/