به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برای نخستین بار در طول تاریخ، دانشمندان قادر به تولید «سوپریخ یونی» شدند که شبیه به انواع دیگر یخها بر روی زمین نیست.
براساس گزارش «تکتایمز»، این یخ آنقدر عجیب و غریب است که به طور طبیعی بر روی کره زمین ایجاد نمیشود اما اعتقاد بر این است که این نوع یخ در اعماق سیارات اورانوس و نپتون وجود دارد.
دانشمندان آزمایشگاه ملی «لیورمور لارنس»، با ارسال امواج پرقدرت لیزری به مقدار کمی آب، یخهای سوپریونی را تولید کردند و همچنین توانستند تصاویر فوری از ساختار اتمی این یخ نادر را به دست بیاورند.
یخهای سوپریونی
بیش از 30 سال پیش، دانشمندان پیشبینی کردند که فشار زیاد و دمای سیارههای پرآب غول پیکری از جمله اورانوس و نپتون میتواند آب را به سوپریخهای یونی تبدیل کند. سوپریخهای یونی حالت عجیبی از ماده هستند که دارای شبکههای جامدی از اکسیژن و مایعی شبیه به هیدروژن هستند.
طبق این گزارش، این تیم تحقیقاتی در سری جدید آزمایشات، نه تنها سوپریخهای یونی را در دمای هزاران درجه تولید کرد بلکه قادر به مشاهده ساختار اتمی میکروسکوپی آنها شد. محققان میگویند، تمام این رویدادها در کمتر از چند میلیاردم ثانیه رخ داد.
گفتنی است؛ این نخستین بار در طول تاریخ فیزیک است که ساختار اتمی در فاز سوپر یونی توسط بشر مشاهده شد و محققان امیدوارند که نتایج این آزمایشات بتواند به درک بهتر سیارات غولپیکر یخی کمک کند.
انتهای پیام/