عباس علیآبادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که چه میزان و یا چه تعداد نیروگاه برق بعد از اتمام اوج مصرف تابستانی، خاموش و تعطیل میشوند، گفت: در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاهها در کشور ۸۰ هزار مگاوات است و متأسفانه این میزان نیروگاه احداث میشود که ۲۰۰ ساعت پیک مصرف را تأمین کند.
وی افزود: بعد از پیک تابستان تنها ۳۰ درصد نیروگاههای برق کشور تولید برق انجام میدهند، چرا که مصرف برق به یکباره بعد از پیک کاهش مییابد و ۵۰ تا ۷۰ درصد نیروگاهها تعطیل هستند.
مدیرعامل مپنا در پاسخ به این سؤال که مپنا نیروگاهساز است و این اظهارات که نباید تا این حد نیروگاه احداث شود، به ضرر این شرکت تمام میشود، گفت: بنده دوست دارم از جایگاه مردم صحبت کنم، ولی به هر حال مپنا علاقهمند است که نیروگاه احداث کند.
وی افزود: هر یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی منهای سیم و کابلی که برای انتقال برق این نیروگاه هزینه شده، حدود ۵۰۰ میلیون یورو ارزش دارد، یعنی ارزش این ثروت نیروگاهها که در طول سال تعطیل و خاموش است، حدود ۸۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
مدیرعامل مپناگفت: باید نیروگاههای برق را فعال کنیم و نیروگاهها تولید برق خود را صادر و یا تبدیل به صنعت کنند.
وی با بیان اینکه قطعاً تحریمها نتوانسته است کشور را در تولید برق با مشکل مواجه کند، چرا که ایران در ساخت نیروگاه به خودکفایی کامل رسیده است، گفت: اگر تولید برق را به سمت تولید و صنعت ببریم، بسیار مقرون به صرفهتر خواهد بود و باید اذعان کرد که در حال حاضر میتوانستیم به جای ۳۰۰ میلیارد کیلووات ساعت ۶۰۰ میلیارد کیلووات ساعت تولید کنیم.
انتهای پیام/ب