به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از ساینس آلرت، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است، بین برداشتن آپاندیس و ابتلا به بیماری پارکینسون یک ارتباط تکاندهنده وجود دارد.
تجزیه و تحلیل بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر در اواخر سال گذشته بیانگر آن بود، افرادی که تحت عمل جراحی آپاندیس قرار میگیرند نرخ ابتلای خود به بیماری پارکینسون را دست کم 25 درصد کاهش میدهند؛ اما یک مطالعه بزرگتر که به تازگی انجام شده تأکید میکند بیماری پارکینسون افرادی که جراحی آپاندیس کردهاند را تهدید میکند.
علت توجه دانشمندان به این موضوع، پروتئینی است که گمان میرود در بروز پارکینسون نقش دارد؛ این پروتئین هنگام بروز التهاب در روده نیز دیده شده است.
محمد شریف از دانشگاه کیس وسترن رزرو میگوید: تاکنون بررسیهای زیادی بر روی تأثیر برداشتن آپاندیس و بروز بیماری پارکینسون صورت گرفته و نتایج متفاوتی به دست آمده است.
شریف تأکید میکند: در پژوهشهای انجامشده در زمینه علت پارکینسون، عمدتا روی آلفا سینوکلئین تمرکز شده است؛ پروتئینی که در اوایل پارکینسون در مجرای گوارشی نیز دیده میشود.
به گفته این محقق، تمرکز کنونی دانشمندان روی اثر بالقوه این پروتئین در بروز بیماری پارکینسون است.
شریف میگوید: مطالعات ما ارتباط آشکار میان آپاندیس و برداشتن آن با بروز پارکینسون را نشان داده است ولی برای دریافتن دقیق ارتباط میان این دو به اطلاعات بیشتری نیاز داریم.
انتهای پیام/