به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عبدالرسول پیشاهنگ معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه سالانه هزار قطعه ساخت داخل میشود و تحریمها در این راستا فرصتی شده که به توان داخلی اتکا کنیم، گفت: در حال حاضر 81 هزار مگاوات نیروگاه نصب شده در کشور داریم که از این میزان 12 هزار مگاوات برقابی، 6 هزار مگاوات نیروگاه در اختیار صنایع، هزار مگاوات اتمی، 3 هزار مگاوات تولید پراکنده و 60 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی است. بنابراین تولید برق کشور در 84 نیروگاه و 344 واحد برق حرارتی انجام میشود.
وی با بیان اینکه 85 درصد ظرفیت تولید برق در اختیار برق حرارتی است اما 95 درصد تولید توسط نیروگاهها انجام میشود، ادامه داد: نیروگاهها برای 15 درجه حرارت طراحی میشود و هر هزار متر ارتفاع 12.5 درصد و هر 10 درجه 6.5 درصد از ظرفیت نیروگاهها کاسته میشود.
پیشاهنگ در پاسخ به این سؤال که چند درصد نیروگاههای کشور فرسوده هستند، گفت: نیروگاهها با 60 سال عمر طراحی میشوند و وقتی سن نیروگاه بالا میرود و فرسوده میشود تمهیداتی باید اندیشیده شود که بتوان با همان شرایط تولید ابتدایی بهرهبرداری شود.
معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشان کرد: سال گذشته 93 هزار و 930 مگاوات تعمیرات اساسی با 8 پارامتر ابلاغ شد که تا امروز 92.8 درصد تعمیرات پیشرفت داشته و تا 15 خرداد به اتمام میرسد.
وی گفت: قبل از تابستان پارسال با 10 هزار و 50 نفرساعت تمام نقاط ضعف نیروگاههای کشور شناسایی شد.
پیشاهنگ ادامه داد: هزینه احداث یک نیروگاه جدید 600 دلار پرکیلووات بر ساعت است اما ما با 30 دلار پرکیلووات تعمیرات اساسی نیروگاهها را انجام میدهیم. بنابراین سال گذشته با سیستمی هوای ورودی نیروگاهها را خنک کردیم و در مجموع 615 مگاوات ظرفیت موجود افزایش یافت.
وی با تأکید بر اینکه سالانه هزار قطعه ساخت داخل میشود و تحریمها در این راستا فرصتی برای ایران به همراه داشته است که بتوانیم به داخل اتکاء کنیم، گفت: اگر تولید هر کیلووات ساعت برق 8 سنت قیمت داشته باشد خاموشی 1.5 دلار هزینه خواهد داشت پس برای تعمیرات اساسی قطعاتی به کار نمیرود که خاموشی در کشور ایجاد و عدم رضایت به وجود بیاورد.
انتهای پیام/