به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عبدلی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بعد از برجام شرکتهای زیادی مراجعه کردهاند که در زمینه تعمیرات اساسی با شرکت برق حرارتی همکاری کنند، گفت: متأسفانه بعد از مدتی این شرکتها منصرف شده و شرکت برق حرارتی، خودش اقدام به این کار کرد و طرحها رفع محدودیت تعریف کرد.
وی افزود: وضعیت فنی و عملکرد واحدها، ارزیابی و برای هر کدام از واحدها راهکارهای قابل انجام و با توجه به وضعیت اقتصادی اتخاذ شد که یکی از این شاخصها بررسی هزینه تعمیر نسبت به احداث واحدهای جدید بود.
مدیرکل دفتر بهسازی نیروگاههای شرکت برق حرارتی ادامه داد: فرصت بزرگی، تحریمها برای ما ایجاد کرد، چرا که هزینه شرکتهای خارجی و برآورد آنها 50 درصد در مقابل احداث واحد جدید بود. به همین منظور راهکارهای داخلی کمتر از 3 درصد هزینه داشت پس سعی ما این شد که با اتخاذ این راهکارها هزینهها را کم کرده و با اظهار آماده تولید، به مدار بیاید.
همچنین در این نشست نعمتی مدیرعامل نیروگاه نکا، گفت: نیروگاه نکا دومین نیروگاه بزرگ کشور با 40 سال قدمت 2214 قدرت منصوبه دارد که نیاز است، اقدامات مؤثر در رفع محدودیتها به وجود بیاید.
وی افزود: برای تعمیرات اساسی این نیروگاه شرکت جنرال الکتریک GE آمریکا 2.5 میلیون یورو قیمت اعلام کرد، اما با مهندسی معکوس با هزینه 1.950 میلیارد تومان یعنی یک بیستم قیمت خارجی 10 هزار پره را در داخل کشور توسط سازمان صنایع دفاع توانستیم داخلیسازی کنیم.
انتهای پیام/ب