به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از گروه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در گزارش «نحوه توزیع اعتبارات قرآنی در سال 1397» که در راستای ایجاد شفافیت از نحوه هزینه کرد بودجه قرآنی کشور و در راستای تاکیدات سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شده، روند و نحوه سنجش و تخصیص اعتبارات بر اساس عملکرد دستگاههای فعال قرآنی تشریح شده است.
در مقدمه توجیهی این گزارش که توسط دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی تهیه شده است، این نکته مورد اشاره قرارگرفته که اعتبارات اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در قالب اعتبارات حمایتی از طریق کمیته تخصیص «صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی» تسهیم و تقسیم میشود.
در بخش دیگری از این مقدمه توجیهی نیز تاکید شده؛ مطابق اساسنامه صندوق، این اعتبارات در راستای حمایت از اجرای اقدامات اسناد راهبردی منشورتوسعه فرهنگ قرآنی، شامل سه سند توسعه آموزش عمومی قرآن، توسعه پژوهش و آموزش عالی و توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآنی هزینه میشود.
در ادامه مقدمه توجیهی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، همچنین به این موضوع اشاره شده که در این روند دستگاههای مجری اقدامات، برنامههای تفصیلی سالانه خود را به کمیسیونهای تخصصی مربوطه ارائه داده و پس از تأیید کمیسیون، میزان حمایت از هر برنامه در کمیته تخصیص تعیین میشود.
در این مقدمه توجیهی و در تشریح ساز وکار و نحوه تخصیص این اعتبار آمده است: کمیته تخصیص متشکل از 11 عضو شامل دبیران کمیسیونهای تخصصی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، دو صاحبنظر قرآنی عضو شورا، یک صاحبنظر حقیقی عضو شورا، یک نماینده مجلس شورای اسلامی و دو عضو حقوقی شورا و همچنین دبیر شورا است و رئیس کمیته با رأی اعضا انتخاب میشود.
شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از مقدمه توجیهی خود آورده است: در سال جاری عناوین و اعتبار برنامههای مصوب طی جلسات شورای توسعه فرهنگی قرآنی، رئیس کمیته تخصیص و دبیران کمیسیونها نهایی و پس از طرح و تصویب در کمیته تخصیص به رئیس صندوق جهت عقد تفاهمنامه ابلاغ شده است.
در ادامه این مقدمه توجیهی و در تشریح گردش کار تخصیص این بودجه چنین آمده است: گردش کار نحوه تخصیص و هزینهکرد اعتبارات اجرای منشور، بر اساس اساسنامه صندوق و اسناد راهبردی اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی به شرح ذیل است:
1. تعیین دستگاههای مجری اقدامات ملی دارای اولویت اجراء، توسط کمیسیونهای تخصصی در محدوده اعتبار تخصیص یافته به کمیسیون،
2. تکمیل فرم برنامههای تفصیلی ذیلِ اقدامات ملی دارای اولویت در دستگاهها و ارسال فرمهای تکمیل شده به کمیسیونهای تخصصی مربوط،
3. بررسی و تأیید برنامههای تفصیلی دستگاهها در کمیسیون تخصصی و ارسال برنامههای تأیید شده دستگاهها به صندوق،
4. بررسی و تصویب اعتبار برنامههای تفصیلی تأیید شده دستگاهها در کمیته تخصیص صندوق و ابلاغ آن به رئیس صندوق جهت انعقاد تفاهمنامه،
5. اجرای برنامههای تفصیلی مصوب توسط دستگاهها و گزارش مرحله به مرحله اجراء به کمیسیون تخصصی در فواصل زمانی مشخص شده در تفاهمنامه،
6. بررسی و تأیید گزارش اجرای برنامههای تفصیلی دستگاهها در کمیسیون و ارسال آن به صندوق،
7. بررسی گزارشهای تأیید شده کمیسیونها در کمیته تخصیص و تصویب پرداخت اعتبار مرحله بعدی تفاهمنامه.
شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر اساس منشور توسعه فرهنگ قرآنی با حضور تعدادی از وزرا، روسای دستگاههای مربوطه و تعدادی از اشخاص حقیقی به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل میشود.
تصویر جدول میزان تخصیص بودجه قرآنی کشور به دستگاههای اجرایی در سال 1397 را اینجا ببینید.
انتهای پیام/