به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از «futurism»، تصاویری که برای نخستین بار از سیاهچاله شد توسط مجموعهای از 8 تلسکوپ ثبت شده است.
این مجموعهی تلسکوپی، تلسکوپ عظیم ایونت هورایزن (EHT) را تشکیل میدهند؛ این تصویر که ۱۰ آوریل منتشر شد، سیاهچالهای در مرکز کهکشان عظیم M87 را نشان میدهد.
کهکشان M87 در فاصلهی ۵۵ میلیون سال نوری از زمین قرار گرفته و جرم آن نزدیک به هفت میلیارد برابر جرم خورشید است.
دانشمندان دانشگاه رادبود هلند طرح پیشنهادی خود برای عکاسی با وضوح بیشتر را با سازمان فضایی اروپا (ESA) و دانشمندان دیگر بهاشتراک گذاشتهاند.
هدف آنها ارسال دو یا سه ماهواره مجهز به فناوری تصویربرداری رادیویی به مدار زمین است؛ درصورت انجام این پروژه، تصاویر دریافتی از ماهوارههای مستقر در مدار زمین پنج برابر شفافتر از تصویر قبلی سیاهچاله خواهند بود.
تلسکوپ مستقر در مدار ایونت هورایزن یا EHI که فعلا در مرحله طراحی است، میتواند با وضوح پنجبرابر تلسکوپ ایونت هورایزن مستقر در زمین (EHT) عکاسی کند.
وضوح تصویر رادیویی بهاندازه تلسکوپ گیرندهی سیگنال وابسته است؛ بههمیندلیل، EHT از مجموعه تلسکوپهای بشقابی در سراسر جهان تشکیل و در جریان آن، زمین به تلسکوپ عظیمی تبدیل شد.
آن طور که ستارهشناسان میگویند، با افزایش مسافت بین رصدهای رادیویی آنها قادر هستند به تصاویر شفافتر و دقیقتری از سیاهچالهها برسند.
همچنین EHI بهصورت مجزا از EHT عمل خواهد کرد؛ اما احتمالا از سیستم هیبریدی برای ترکیب رصدهای فضایی با رصدهای زمینی استفاده خواهد شد.
انتهای پیام/