اخبار شرکتها؛ اواخر سال گذشته آغاز به کار رومینگ ملی توسط وزیر ارتباطات اعلام شد، در پیگیری این موضوع و بررسی میزان پیشرفت این پروژهی ملی گفت و گویی داریم با آقای مهندس محمدرضا قوی مدیرعامل شرکت نورتل به عنوان یکی از پنج شرکت سازنده شبکه ملی تلفن همراه کشورداشتیم که در ذیل می خوانید:
شبکه ملی تلفن همراه چیست؟
شبکه ملی تلفن همراه، حاصل پیوند شبکه های تلفن سیار اپراتورهای کشور است که از طریق رومینگ ملی بستر یکپارچه ای را جهت سرویس دهی به همه مشترکین، فارغ از برند سیم کارت آنها فراهم می سازد، به عبارت دیگر مشترکین قادر هستند با هر سیم کارتی، در هر نقطه ای که یکی از اپراتورها پوشش دهی داشته باشد، با همان هزینه ی اپراتور خود، از امکانات شبکه بهره مند شوند. رومینگ ملی را به زبان ساده می توان به همکاری بازیکنان تیم ملی تشبیه نمود، به عبارتی همان طور که در تیم ملی بازیکنان جهت تحقق بخشیدن به یک هدف ملی در کنارهم قرارمی گیرند در حالیکه پیش از آن هر یک در قالب باشگاه خود به رقابت با یکدیگر می پرداختند، در حوزه تلفن همراه نیز به همین صورت است، یعنی اپراتورهایی که در فضای رقابت برای جذب مشترک بیشتر از یکدیگر سبقت می گیرند، در فضای رومینگ ملی برای یک هدف ملی و ارزشمند گرد هم آمده و در کنار یکدیگر به همه مشترکین خدمت رسانی می نمایند.
نقش شرکت ارتباطات کوه نور در طرح رومینگ ملی چیست؟
شرکت ارتباطات کوه نور یا نورتل اولین اپراتور روستایی کشور و یکی از شرکت های تابعه گروه فن آوا است، که از سال 1389 با ایجاد شبکه ای بالغ بر هزار ایستگاه تلفن همراه در دورترین و صعب العبور ترین مناطق جغرافیایی به هموطنان عزیز روستایی خدمات تلفن ثابت و تلفن همراه ارایه می نماید. این شرکت از اواخر سال گذشته با دستور وزیر محترم ارتباطات و فن آوری اطلاعات و همراهی مجدانه ی مجری طرح، به چهار اپراتور دیگر تشکیل دهنده ی شبکه ملی تلفن همراه کشور پیوسته و درکلیه نقاط تحت پوشش خود به مشترکین همه اپراتورها سرویس تلفن همراه ارایه می نماید.
لطفا توضیح بیشتری درمورد پنج اپراتوری که مجری رومینگ ملی هستند بفرمایید
همان طور که ذکر شد شبکه ملی تلفن همراه حاصل رومینگ پنج اپراتور تلفن سیار کشور است که هر یک نقش ویژه ی خود را در این شبکه ایفا می نمایند، پیوند اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل یک شبکه با پوشش یکپارچه صوت و داده را دراغلب شهرها و جاده های کشور ایجاد می نماید. از طرف دیگر شبکه سراسری اینترنت نسل چهارم اپراتورHiweb ، وظیفه ارایه خدمات LTE در تقریبا همه روستاهای کشور را برای همه مشترکین اپراتورها عهده دار می باشد. شبکه نورتل نیز در نقاط بسیار صعب العبور و اغلب مرزی کشور، که فاقد امکان ایجاد هرگونه اتصالات کابلی و رادیویی هستند، سرویس تلفن همراه بر بستر ماهواره ارایه می دهد. به عبارت دیگر نورتل، پازل شبکه ارتباطات شکل گرفته از پیوند اپراتورهای دیگر را تکمیل می نماید.
لطفا پیرامون اقداماتی که شرکت ارتباطات کوه نور در حوزه رومینگ ملی به انجام رسانیده است توضیح دهید:
اولین گام در اجرای طرح رومینگ ملی و پیوستن به شبکه ملی تلفن همراه، برقراری اتصالات متقابل هسته ی شبکه ها می باشد، در همین راستا هسته شبکه ی نورتل از طریق شبکه زیرساخت کشور، با لحاظ استانداردهای مربوطه، به هسته شبکه چهار اپراتور دیگر متصل گردید. در گام بعد به منظور میزبانی از مشترکین سایر اپراتورها، توسعه ی بستر انتقال ماهواره ای در دستور کار قرار گرفت و در همین راستا ، دو هاب ِ ماهواره با ظرفیت بیش از MBps 300، نصب و مورد بهره برداری واقع شد. در گام سوم هسته شبکه جهت میزبانی، همزمان از سه میلیون مشترک سایر اپراتورها ارتقا یافته و از طریق فیبر نوری به شبکه زیرساخت کشور متصل گردید.
وجه تمایز شما از سایر اپراتورها چیست؟
آنچه شبکه ی نورتل را از سایر اپراتورها متمایز نموده و به نوعی ویژگی منحصر به فرد آن محسوب می گردد انعطاف پذیری و سرعت ایجاد پوشش در مناطق جغرافیایی است که در فاصله زیادی از شبکه مخابراتی کشور قرار دارند. این ویژگی که به علت بستر انتقال ماهواره ایجاد شده است شرکت را قادر می سازد در طول مدت چند روز محدوده ای در وسعت یک روستا و یا یک شهرک را که هیچ گونه سیگنالی از سایر اپراتورها دریافت نمی کند، حائز پوششی قابل قبول و با کیفیت نماید.
آیا تحریم در اجرای طرح رومینگ ملی تاثیر داشته است؟
با توجه به ماهیت خارجی اغلب تجهیزات تلفن همراه در کشور، بی شک اجرای طرح رومینگ ملی در فضای تحریم و بدون پشتیبانی شرکت های سازنده تجهیزات، کاری بسیار سخت و طاقت فرسا بود،که با جسارت و شجاعت غیرقابل وصف متخصصان ایرانی در فضایی سرشار از همدلی با موفقیت به انجام رسید. آنچه در مورد تحریم قابل ملاحظه است آن است که اساسا طرح بزرگ رومینگ ملی که به ابتکار و هدایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به انجام رسید به منظور مقابله با تحریم ها از طریق استفاده حداکثری از منابع موجود و جلوگیری از هرگونه واردات غیرضرور صورت پذیرفت.
برنامه آتی شما برای ادامه طرح رومینگ چیست؟
برنامه آتی ِ شرکت ارتباطات کوه نور افزایش ظرفیت میزبانی از مشترکان سایر اپراتورها در نقاط دوردست به میزان دوبرابر ظرفیت کنونی می باشد. که این امر از طریق بازمهندسی تجهیزات و امکانات موجود و بهینه سازی منابع و حتیالمقدور اجتناب از هرگونه واردات انجام خواهد شد.
انتهای پیام/ب