به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، طبق یک مطالعه جدید، نزدیکترین ماهواره طبیعی به زمین به دلیل خنک شدن و منقبض شدن میتواند لرزشهای شدید و قدرتمندی را ایجاد کند.
براساس گزارش «نیواطلس»، دانشمندان این تحقیق، اطلاعات جمعآوری شده فضانوردان ماموریت آپولو از سطح ماه و همچنین اطلاعات «مدارگرد شناسایی ماه» را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
این تیم تحقیقاتی الگوریتمی را ارائه کرد که به آنها کمک میکند تا مرکز لرزش ماه را به طور دقیق مشخص کنند. آنها 8 لرزش را در فاصله 31 کیلومتری یک گسلی به نام «تراست» کشف و ثبت کردند، مشابه این نوع گسل ها در روی زمین، به صورت صخرههایی مشاهده میشود که ارتفاع آنها به دهها فوت میرسد.
پیش از این در سالهای 1960 و 1970 لرزشی در ماه با قدرت و بزرگی 2 تا 5 ریشتر به وقوع پیوست.
گفتنی است؛ گسل تراست زمانی رخ میدهد که درون ماه سرد و منقبض شود. در این نوع گسل لایه زیرین به روی لایه فوقانی رانده میشود؛ تاکنون 3 هزار و 500 گسل تراست توسط مدارگرد شناسایی ماه ناسا کشف شده است.
طبق این گزارش، از 8 لرزشی که در ماه رخ داد، 6 لرزش زمانی به وقوع پیوست که ماه در دورترین مدار خود نسبت به زمین قرار گرفته بود؛ در این حالت، جاذبه زمین بیشترین فشار را بر روی ساختار ماه ایجاد میکند.
همچنین تصاویر ثبتشده توسط این ماهگرد نشان میدهد که ماه هنوز فعال است.
«نیکلاس شمرر»، استادیار زمینشناسی در دانشگاه مریلند گفت: این یافتهها نشان میدهند که ما نیاز داریم تا به ماه بازگردیم. ما اطلاعات زیادی را از ماموریت آپولو به دست آوردیم اما این کافی نیست. ما باید با شبکه بزرگتری از سیستمهای سنجشی مدرن، گام بزرگتری را در درک بهتر ماه برداریم. همچنین این اطلاعات نتایج امیدوارکنندهای را برای ماموریت آینده به ماه ارائه می کند.
انتهای پیام/