درآمدزایی گردشگران سلامت برای کشور/ لزوم استفاده از ظرفیت توریسم سلامت

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم رونمایی و امضای مشترک آیین‌نامه تأسیس و بهره‌برداری از شرکت‌های تسهیل‌گر ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به بیماران بین‌المللی، گفت: امضای این تفاهم‌نامه فرصتی است که بتوانیم بحث گردشگری سلامت را سامان دهیم. گردشگری بخش‌های مختلفی دارند و یکی از بخش‌های پردرآمد آن گردشگری سلامت است.

وی افزود: طبق آمارهای جهانی به ازای هر گردشگر ۲۴۰۰ دلار درآمد برای کشورها در نظر گرفته شده است. در عین حال در کشور ما با توجه به مزایایی مانند طبیعت بکر، پیشینه تاریخی و فرهنگی، اکثر گردشگرانی که به واسطه درمان به کشور می‌آیند، به گردشگران ترکیبی بدل می‌شوند که بسیار پردرآمد بوده و باید سامان می‌یافتند.

مونسان ادامه داد: متأسفانه در زمینه هدایت گردشگران سلامت زیرساختی وجود نداشت و آنها در پروسه دلالی قرار می‌گرفتند. امروز به وزارت بهداشت آمدیم تا در این زمینه بین دو دستگاه متولی هم‌افزایی داشته باشیم. در کشور ظرفیت‌های خوبی در حوزه گردشگری سلامت وجود دارد و باید بتوانیم گردشگر سلامت را از مبدأ تحت رصد قرار داده و با سرویس مناسب به مراکز درمانی معرفی کنیم. همچنین برای بعد از درمان باید بتوانیم این گردشگران را طی فرایندی تعریف شده به مراکز فرهنگی، تاریخی و... برده و سپس از طریق همین فرایند از کشور خارج کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین گفت: در گذشته افرادی که گردشگر سلامت به کشور می‌آوردند سامانی نداشتند و گاهی اتفاقات بدی در این حوزه رخ می‌داد. بنابراین اکنون باید از مبدأ تا درمان و بازگشت گردشگر را طی فرایندی تعریف کنیم تا موجب رضایت کامل شود.

مونسان تأکید کرد: در حوزه گردشگری سلامت یک شورای راهبردی وجود داشت که می‌توان از ظرفیت این شورا هم بهره برد. همچنین یک سامانه الکترونیک در این شورا هم مصوب شده تا در بدو ورود گردشگران سلامت بتواند اقدامات لازم را برایشان مشخص کرده و گردشگران هم بتوانند پیشنهادات و شکایاتشان را در سامانه قرار دهند تا حداکثر کیفیت را در ارائه خدمات داشته باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی