افزایش 5 برابری نگارش مقالات علمی با کیفیت/ رصد ۱۹ هزار هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت آنلاین

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 321 شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با گرامیداشت ایام اربعین حسینی «ع» و لزوم اهتمام به برگزاری هرچه بهتر فضای معنوی این ایام، از وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد بابت همراهی و همکاری با دانشجویان جهت شرکت در پیاده روی اربعین تشکر کرد.
در ادامه گزارشی از میزان و چگونگی اجرای اقدامات پیشران نظام پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ارائه شد.
ساماندهی نظام جامع پژوهش، طراحی نظام اولویت های پژوهشی، تقویت و ارتقای جایگاه پژوهش، ساماندهی نظام موضوعات پژوهش، ساماندهی و ارتقای منابع انسانی و نیز تحکیم و تقویت اخلاق ورزی از راهبردهای سند دانشگاه اسلامی بود که مورد توجه قرار گرفت.

در این گزارش تاکید شد که بیش از 3 سال است فرآیند ارزشیابی کیفی فعالیت های پژوهشی در دانشگاههای علوم پزشکی مورد توجه قرار گرفته است و 80 درصد از امتیازات پژوهشی به تولید علم اختصاص یافته است که در نتیجه آن تعداد مقالات استناددهی شده در مجلات برتر Q1  از هزار مقاله در سال 2013 در حال حاضر به 5 هزار مقاله افزایش یافته است.

توسعه مراکز تحقیقاتی، توجه به تقویت علمی نیروی انسانی کارآمد، تدوین و راه اندازی برنامه های تحقیقاتی پسادکترا، ارتقای کیفی برنامه های دوره  دکتری پژوهشی، جذب دستیار پژوهشی در مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی، حمایت مالی از پژوهش و برگزاری همایش در حمایت از پژوهش در کشور از مواردی بود که در این گزارش به آن پرداخته شد.

همچنین خاطرنشان شد که هم اکنون تعداد 12 سامانه برخط در جهت توسعه فعالیت های پژوهشی علوم پزشکی راه اندازی شده ست که می توان به سامانه های علم سنجی دانشگاههای علوم پزشکی، کتابخانه ملی دیجیتال، مقالات علوم پزشکی، مجلات نامعتبر، مشابهت یاب  و سامانه علم سنجی اعضای هیئت علمی اشاره کرد که دراین سامانه برونداد پژوهشی حدود 19هزار عضو هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به صورت روزانه و برخط رصد می شود.

تدوین برنامه چهارساله اخلاق در پژوهش و برگزاری کمیته اخلاق در دانشگاهها از دیگر مواردی بود که به آن اشاره شد. همچنین اشاره شد که پرتال ملی اخلاق در پژوهش های پزشکی در حال نهایی سازی است.

تهیه سازوکار اجرا و نظارت بر اجرای اقدامات پیشران نظام پژوهشی کشور، هدایت پژوهش های کشور براساس نیازهای بومی خصوصاً در رشته‌های علوم انسانی، لزوم بهره گیری از پژوهش های دارای کیفیت در برنامه های کلان کشور، تدوین آئین نامه های اجرایی در حمایت از پژوهش های کارآمد، لزوم توجه به موضوع شاگردپروری، ایجاد ارتباط میان پژوهش و تصمیم سازی در کشور بخشی از اظهار نظرات حاضران این نشست بود. 

در پایان نیز حجت الاسلام والمسلمین رستمی گفت: شایسته است که حلقه های پژوهشی و مطالعاتی در دانشگاهها تقویت شود و به عنوان کانون های فکری دانشگاهی با رصد فعالیت های اجرایی کشور و ارائه اطلاعات پژوهشی به برنامه ریزان کشور به خصوص مجلس شورای اسلامی به آنها در تصمیم گیری درست و کارآمد یاری رسانند.

رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه افزود: با توجه به اینکه در چهلمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی قرار داریم، بایستی ویژگی ها و توانمندی های مثبت کشور توسط مسئولین و آگاهان به امر تبیین شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه علم و پژوهش، کشور پیشرفت های بسزایی را طی کرده و ما در مقولاتی همچون نانوفناوری، دارو، آموزش و پژوهش جایگاه ویژه ای را در منطقه و جهان اسلام دارا هستیم که این پیشرفت ها بایستی به اطلاع عموم برسد.
انتهای پیام/