به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، یک مطالعه جدید نگرانیهای پیرامون تاثیر آلودگی پلاستیکی بر اقیانوسها را افزایش داد.
براساس گزارش «نیواطلس»، محققان برای نخستین بار در مورد چگونگی تاثیر مواد شیمیایی محصولات پلاستیکی بر روی باکتریهای اقیانوسی که مسئول تولید بیش از 10 درصد از اکسیژن اتمسفر (جو) هستند، آزمایشاتی را انجام دادند.
محققان در آزمایشات خود، دو گونه متفاوت از این سیانوباکتریها را در شرایط آزمایشگاهی در معرض مواد شیمیایی محصولات پلاستیکی قرار دادند و دریافتند که این مواد شیمیایی به رشد پروکلروکوکوس آسیب میرسانند و توانایی آنها را در فتوسنتز کاهش میدهند و همچنین موجب تغییر بیان تعداد زیادی از ژنهای این سیانوباکتریها نیز میشوند.
«پروکلروکوکوس» یک سیانوباکتر کوچک است که حدود 30 سال پیش کشف شد. این سیانوباکتری نه تنها کوچکترین ارگانیسم فتوسنتزکننده بر روی زمین است بلکه یکی از فراوانترین آنها است. برخی ارزیابیها نشان داده که حدود سه اوکتیلیون( یک و 72 صفر درجلو آن) پروکلروکوکوس در اقیانوس وجود دارد. همچنین این سیانوباکتر علاوه بر حفظ سلامت آب، حجم قابل توجهی از اکسیژن جو را نیز تولید میکند.
انتهای پیام/