به گزارش مشرق، حمله پهپادی انصارالله یمن به تاسیسات نفتی عربستان باعث تحولی راهبردی در جنگ یمن شده است. در حمله پهپادی روز سه شنبه که صنعا آن را «بزرگترین عملیات» علیه سعودی موسوم به «عملیات نُهم رمضان» نامیده، هفت پهپاد هجومی به برخی «تأسیسات حیاتی» سعودی حمله کردند. به دنبال این حمله انتقال نفت عربستان از شرق به غرب متوقف شده و مقامات انصارالله وعده حملات بیشتر به متجاوزان دادهاند.
بیشتر بخوانید:
یمن: وارد مرحله جدیدی از حمله به گاو شیرده ترامپ شدیم
احضار خبرنگاران مرتبط با مسائل یمن در فرانسه
فیلم / انهدام پهپاد سعودی توسط یمنیها
در این راستا «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن عصر سهشنبه ساعاتی پس از هدف قرار گرفتن خط لوله انتقال نفت عربستان گفت باید به ادامه تجاوزات دشمنان پاسخ داد: «ما وارد یک مرحله راهبردی میشویم و مرحله جدیدی از تشدید حملات علیه دشمن سعودی را آغاز میکنیم…ما هرگز نخواهیم پذیرفت که حمله به ملت یمن بدون پاسخ بماند و به متجاوزان میگوییم که منتظر پاسخ بیشتر باشند». عبدالسلام، امارات را نیز تهدید کرد و گفت که هدف قرار گرفتن اماکن و تاسیسات حساس امارات را بعید نمیدانیم.
وعده حملات بزرگتر
یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن وابسته به انصارالله نیز گفته: «نیروی پهپادی عملیات هجومی را انجام داد که از آغاز تجاوز ائتلاف عربی بزرگترین عملیات در عمق عربستان بود. این عملیات تأسیسات حیاتی عربستان در مناطق الدوادمی و عفیف را هدف قرار داد. هفت پهپاد این عملیات را انجام دادند… ما قادریم عملیات گستردهتر و بزرگتری در عمق کشورهای متجاوز انجام دهیم، راهکار بحران، توقف تجاوز به یمن است.»
«محمد البخیتی»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن هم اعلام کرد: «این حمله بسیار سنگین بود و هضم آن برای سعودیها دشوار است. آنها از این پس باید افکار عمومی را برای چنین حملاتی آماده کنند به خصوص که از ابتدای جنگ به مردم خود گفتند ظرف چند روز تکلیف جنگ را یکسره میکنند. اکنون توازن قوا چه درخصوص حمله به عمق عربستان یا پیشروی در جبهههای داخلی یمن، به نفع نیروهای یمنی تغییر کرده است.» عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم نیز با واکاوی این حمله نوشته: «انصارالله یمن با دستان خالی و تجهیزات ارزان قیمت، حملاتی چنین دقیق به نمایش گذاشت در حالی که عربستان با پیشرفتهترین سلاحها حتی از رهگیری این پهپادها عاجز است و حمله اخیر تنها یک دستگرمی بود.»
وحشت میان نظامیان سعودی
از سوی دیگر یک رسانه معارض عربستانی اعلام کرده که، به یک برگ سند داخلی وزارت دفاع عربستان دست یافته که حاکی از وحشت نظامیان این کشور از حملات انفجاری اخیر در تأسیسات نفتی است. به گزارش فارس، این سند، نامهای است به امضای سرهنگ ستاد «محمد بن ناصر الحربی» فرمانده نیروی وظیفه ۱۶۲ نیروی زمینی ارتش سعودی در منطقه «الشرقیه» خطاب به معاون فرمانده این نیرو درخصوص آمادهباش برای استقرار نیروها در مناطق مأموریت خود ظرف ۷۲ ساعت آینده.
کانال اطلاعرسانی سعودیلیکس که با افشای اسناد محرمانه رژیم سعودی شهرت یافته از این نامهنگاری با عنوان «سند وحشت محمد بنسلمان و رژیم آلسعود از عملیات پهپادی روز ۹ ماه رمضان ارتش یمن» یاد کرده است. این کانال تصریح کرده که دستور اعزام نیروهای گارد ملی سعودی به سمت منطقه «الشرقیه»، با هدف حفاظت از چاههای نفت و پالایشگاهها و بنادر صادرات نفت، صادر شده است. در این نامه همچنین تأکید شده تمام مرخصیهای فرماندهان و سربازان در برهه آمادگی نیروها برای انجام این مأموریت لغو شود.
پهپاد آمریکا را هم زدند
در همین حال پدافند هوایی ارتش یمن دیروز یک فروند هواپیمای ام کی و۱ ساخت آمریکا و متعلق به ائتلاف سعودی را که در حال پرواز بر فراز یمن بود، منهدم کرد. یک منبع نظامی که اشارهای به نامش نشده به تلویزیون المسیره گفته که پدافند هوایی یمن با یک فروند موشک زمین به هوا این پهپاد ساخت آمریکا را منهدم کردند. این منبع اضافه کرد که پهپاد مورد نظر در حال پرواز بر فراز آسمان منطقه «دیان» در شهر «بنی مطر» از توابع صنعا بوده است.
۱۰ عملیات اعلام نشده در عمق عربستان
از سوی دیگر شبکه خبری المیادین هم در خبر کوتاهی نوشته، «اطلاعات ویژهای که به دست ما رسیده، نشان میدهد، نیروهای صنعا بیش از ۱۰ عملیات نظامی اعلام نشده علیه اهدافی مهم در عمق عربستان سعودی انجام دادهاند. المیادین این خبر را ۲۴ ساعت پس از «عملیات بزرگ» یمن علیه تأسیسات نفتی سعودی منتشر و در توضیح بیشتر، زمان این ۱۰ عملیات را «اخیراً» اعلام کرد. جزئیات بیشتری از این عملیاتها یا مکان آن هنوز اعلام نشده یا هیچ منبع یمنی هنوز آن را تأیید نکرده است.
ناو اسپانیایی از ناو آمریکایی فاصله گرفت
از سوی دیگر و به دنبال حمله به نفتکشها در بندر الفجیره و حمله پهپادی یمن خبر آمد که دولت اسپانیا اعلام کرده که یک ناوچه خود را از گروه کشتیهای جنگی عازم خلیجفارس که آمریکا هدایت آن را بر عهدهدارد، خارج کرده است، رخدادی که واکنشی به بالا گرفتن تنشها میان تهران و واشنگتن بوده است. ریچارد نفیو، طراح تحریمهای آمریکا در دوره اوباما، به جدایی کشتی جنگی اسپانیا از ناوگروه آمریکا درخلیجفارس واکنش نشان داده و گفته: «به لحاظ سیاسی، دیپلماتیک و استراتژیک، این زیانی بزرگ برای دولت آمریکاست و نشانهای از کلافگی تعمیق یافته است و همچنین مقصر دانستن آمریکا در بحرانی است که دارد به وجود میآید.»