سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص میدهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
موشکباران اسرائیل زهرچشمی بود که ایران گرفت
یک روزنامه کویتی تأکید کرد پاسخ و تلافی ایران به هر نوع اقدام نظامی آمریکا نامحدود است.
الرأی نوشت: ایران با استفاده از کارتهای بازی خود در نوار غزه نشان داد که دامنه پاسخش به اسراییل و آمریکا محدود به سوریه و لبنان نیست.
شلیک صدها موشک از سوی مقاومت فلسطین به اراضی اشغالی و پاسخ صهیونیستها به این حملات میتواند دو تفسیر داشته باشد نخست آنکه بنیامین نتانیاهو در آستانه تشکیل کابینه جدید با خروج قدرتمندانه از این تنش به خوبی بهرهبرداری کرد؛ دوم اینکه ایران بدینوسیله پیام و مقصود خود را به آمریکا و اسراییل رساند.
به عبارت دیگر، درست در روزی که ترامپ و کابینهاش تحریمهای نفتی علیه ایران وضع و معافیت کشورهای خریدار نفت تهران را لغو کرد، تهران با استفاده از کارتهای بازی خود در نوار غزه نشان داد که هنوز هم در منطقه حضور دارد و هرگاه بخواهد میتواند ضربه بزند.
بهنظر میرسد که تهران هماکنون از غزه بهعنوان گزینه مناسبی برای واکنش به اقدامات آمریکا و اسراییل استفاده میکند. البته این مسأله درگیری احتمالی تهران و واشنگتن در عراق را نفی نمیکند.
پیام ایران از شلیک صدها موشک به سوی اسراییل این بود که تهران قادر است به تحریمهای آمریکا علیه این کشور پاسخ کافی و لازم را بدهد.
نوار غزه و مقاومت آن و بهطور مشخص جنبش جهاد اسلامی با موشکهای جدید خود جزیی از این پاسخ کافی هستند.
ایران با موج جدید حملات خود علیه اسراییل به کاخ سفید فهماند کارتهای بازی زیادی دارد و فقط محصور به سوریه و لبنان نیست.
جنبش حماس از سال ۲۰۰۷ بر نوار غزه مسلط است، پس از حملات شدید مقاومت به اراضی اشغالی مشخص شد که ایران همچنان کارتهای بازی خود را دارد.
علاوه بر این جنبش جهاد اسلامی مانند حزبالله در لبنان و عصائب اهلالحق، همراه و همسو با ایران هستند.
ابتکار: مذاکره دوباره با آمریکا معنا ندارد
معاون رئیسجمهور گفت: کسی را در دولت نمیشناسم که طرفدار مذاکره با آمریکا باشد.
معصومه ابتکار در گفتوگو با خبر آنلاین در پاسخ به این سوال که «آیا شما کسی را در دولت میشناسید که موافق مذاکره باشد؟» گفت: خیر من چنین کسانی را در کابینه نمیشناسم. قطعاً فرمان رهبر معظم انقلاب در این موضوع خیلی شفاف است و به نظرم مسئله روشن است.
وی افزود: البته در کنار جنگ اقتصادی، جنگ روانی هم وجود دارد، بحثی که الان آمریکا برای مذاکره مطرح میکند و ادعا دارد برای مذاکره آماده است و رئیسجمهورشان شماره میدهد، به نوعی میخواهد مسئله را بر گردن ما بیندازد یا اصطلاحاً توپ در زمین ما باشد.
وی یادآور شد: ما حتماً باید استراتژی صحیحی برای مواجهه با این موضوع داشته باشیم و برای مردم توضیح بدهیم که دلیل اینکه ما گفتیم «نباید مذاکره کرد»، بیاعتمادی به طرف مقابل است.
وی ادامه داد: ما قرارداد خوبی را در قالب برجام داشتیم که مورد توافق طرفین بود، این توافق داشت اجرا میشد و بارها هم سازمان بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که هیچ مغایرتی وجود ندارد و ایران کاملاً به اجرای تعهدات خودش پایبند بوده است بنابراین مفهومی ندارد که ایران دوباره وارد مذاکره شود.
ریچارد هاس: جنگ ایران را قدرتمندتر میکند
رئیس شورای روابط خارجی آمریکا تصریح کرد جنگ، ایران را قدرتمندتر میکند.
ریچارد هاس در پاسخ سناتور کاتن که مدعی شده بود «آمریکا در جنگ با ایران به سرعت و فقط با دو ضربه پیروز میشود»، نوشت: برخلاف نظر کاتن، جنگ با ایران آسان و سریع نیست. نه تنها نمیتوان ایران را در جنگ نظامی به سرعت شکست داد بلکه ایران را در منطقه تقویت میکند.
او میافزاید: ایران نه تنها در حوزه نظامی بلکه در حوزه سایبری هم قدرت دارد. جنگ موجب افزایش قیمت جهانی میشود و برخلاف تصور ما، جمهوری اسلامی ایران را تقویت خواهد کرد.
در همین حال ایان برمر، تحلیلگر آمریکایی هم در واکنش به توئیت کاتن، نوشت: «افغانستان و عراق سلام میرسانند.»
نیویورک تایمز هم اخیراً به نقل از «منابع مطلع» گزارش داد ترامپ به پاتریک شاناهان، وزیر دفاع موقت آمریکا، گفته است که قصد وارد شدن به جنگ با ایران را ندارد. طبق این گزارش، رئیس جمهوری آمریکا در جلسهای در بامداد چهارشنبه گذشته در کاخ سفید «سرسختانه» بر عدم تمایل خود به جنگ با ایران تأکید کرده است.
سه مقام آمریکایی به نیویورک تایمز گفتهاند، ترامپ از به وجود آمدن این تصور ناراحت است که گمان رود جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، سیاست دولت او در خاورمیانه را در دست گرفته است. این روزنامه آمریکایی همچنین نوشته است که بولتون در محافل خصوصی از بیمیلی ترامپ برای تلاش در جهت تغییر در غرب آسیا ابراز ناخرسندی کرده است.
مشاور خاتمی: تلقی افکار عمومی نسبت به دولت روحانی منفی است
عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان میگوید تلقی افکار عمومی نسبت به دولت منفی است و چشماندازی برای تغییر این تصور وجود ندارد.
عبداله ناصری از مشاوران خاتمی، درباره این سوال روزنامه آفتاب یزد که «دو سال از دولت روحانی زمان باقی مانده است، آیا باز هم میتوان چشماندازی برای این دو سال پایانی دولت متصور بود؟»، گفت: متاسفانه خیر، زیرا تلقی افکار عمومی نسبت به دولت منفی است. چرا که بسیاری از مردم معتقدند مدیریت رها شده و این تلقی بسیار قوی است.
همانطور که عدم مدیریت دولت در مهار قیمت ارز و دلار و بحران سیل و… مشاهده شد، افکار عمومی با توجه به این مسائل هیچ چشماندازی نسبت به دولت دوم روحانی ندارد. در واقع نه جامعه آینده روشنی برای روحانی و دولتمردانش در اذهان متصور است و نه طبقه مدنی و روشنفکر کشور میتوانند چنین چشماندازی برای دولت ترسیم کنند.
بنابراین بر این باورم این تصور که در دو سال آینده قرار است اتفاق خاصی در دولت روحانی رخ دهد، اشتباه است. از این رو، به عنوان یک شهروند و عضو جامعه مدنی تلقی روشنی نسبت به آینده دولت روحانی ندارم. حتی با توجه به عملکرد دو سال اخیر شرایط را به مراتب در دو سال پایانی از عمر دولت یازدهم بدتر هم میبینم که البته امید میرود که این تصور اشتباه باشد.
وی در پاسخ این پرسش که برخی بر این اعتقادند باید تا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا صبر کرد، زیرا با دموکراتها بیشتر میتوان کنار آمد، آیا به راستی ایران علیرغم شرایط کنونی باز هم باید تا نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ صبر کند؟
وی، گفت: متاسفانه برخی در ایران منتظرند که دولت ترامپ پایان بپذیرد در صورتی که او در انتخابات ۲۰۲۰ دیگر انتخاب نشود با دولت دموکرات احتمالی وارد گفتوگو شوند، این کاملاً اشتباه است. در عین حال، عدم انتخاب مجدد ترامپ در آمریکا خوشبینی کاذب است.
ناصری مدعی شد: معتقدم برجام دیگر هیچ خاصیتی ندارد مگر اینکه باب مذاکرهای برای حل مناقشات جدی باز کنند (!)
روحانی باید تلاش کند کشور را در برجام نگه دارد. زیرا برون رفت از آن چالش برانگیز است.
یادآور میشود عبداله ناصری در کنار ابراهیم اصغرزاده، از جمله اصلاحطلبانی هستند که دولت روحانی را رحم اجارهای اصلاحطلبان خوانده بودند.
نشریه آمریکایی: سیاست ما ورشکسته است ما مردم ایران را مقاومتر میکنیم
یک نشریه آمریکایی معتقد است نتیجه سیاستهای دولت ترامپ، تشدید مقاومت در ایران است.
آمریکن کانسرواتیو با اشاره به فشارهای آمریکا علیه ایران مینویسد: این سیاستها موجب افزایش دشمنی و مقاومت ملت ایران در مقابل آمریکا میشود.
تندروهای دولت آمریکا از نابودی حکومت ایران ناامید هستند، اما در روش سخت و سنگینی که در پیش گرفتهاند، به حکومت ایران قدرت سیاسی فراوانی دادهاند.
اقدام آمریکا هیچ کمکی نمیکند جز اینکه الهامبخش احساسات ناخوشایند مردم علیه دولت خارجی باشد که این کار را علیه آنها انجام میدهد و تمایل بیشتری برای حمایت از دولت ایران ایجاد میکند.
هر ملتی در برابر قلدری بیگانگان مقاومت نشان میدهد و همین امر در مورد ایرانیان نیز صادق است. طرفداران تغییر رژیم در آمریکا میخواهند خود را در آغوش ملت ایران قرار دهند اما سیاستهایشان در حال زیانرساندن و آسیب است.
سیاست ما مقابل ایران ورشکسته است اما مقامات ما هنوز هم میتوانند ادعا کنند در کنار مردمی ایستادهاند که آنها را تهدید میکنند!
اروپا یک سال نتوانست پس از این هم نمیتواند
یک دیپلمات اصلاحطلب میگوید امیدی به اروپا در ۲ ماه آینده نیست.
دیپلماسی ایرانی از قول جاوید قربان اوغلی نوشت: مطمئناً در این ۶۰ روز اروپا کاری صورت نخواهد داد و دوباره تهران در گام دوم به سمت غنیسازی پیش خواهد رفت و پیرو آن مسئله خروج تدریجی از برجام شکل خواهد گرفت.
قربان اوغلی میافزاید: یقیناً بیانیه شورای عالی امنیت ملی بیشتر جنبه نمادین داشت تا جنبه عملیاتی، چرا که تمام تصمیمات ایران مبنی بر توقف فروش آب سنگین و اورانیوم غنی شده در راستای تحریمهای هستهای برجامی کاخ سفید بود.
یعنی با توجه به تحریمهای ۴ می کاخ سفید، ایران دیگر نمیتواند آب سنگین و اورانیوم غنی شده را به فروش برساند، پس عملاً اقدام دولت در توقف فروش آب سنگین و اورانیوم غنی شده نتیجه شرایط تحریمی آمریکاست.
از طرف دیگران باید گفت که علیرغم تمام مواضع سیاسی و دیپلماتیک دلگرم کننده اروپا در خصوص برجام و حمایت از ایران ما عملاً شاهد هستیم که در یک سال گذشته با اعلام کردن S.P.V و بعد از آن اینستکس، هیچگونه اتفاق خاصی برای نقل و انتقال پولی و بانکی و نیز فروش نفت ایران روی نداد.
دیپلمات انگلیسی: اشتباهات اروپا آینده برجام را تیره و تار کرد
نماینده اسبق انگلیس در آژانس بینالمللی انرژی اتمی معتقد است اروپاییها با رفتار خود، آینده برجام را تیره و تار کردند.
پیتر جنکینز در لوبلاگ نوشت: صبر ایران از اقدامات ضعیف اروپا در برابر یکی از بدترین دولتهای آمریکا به پایان رسیده در حالیکه رئیس جمهوری ایران با اشاره به جلسه وزرای کابینه خود به طرفین اروپایی برجام گفت که اجرای برخی از تعهدات این توافقنامه توسط ایران به اقدام اروپا در اجرای تعهداتش به توافق بستگی خواهد داشت.
آن دسته از ناکامیهای اروپا که مورد نظر روحانی بوده، ناتوانی در خرید نفت از ایران و عقبنشینی از تامین مالی بانکی برای تجارت با ایران است. دولتهای اروپایی اکنون در شرایط عجیب و ناخوشایندی بهسر میبرند.
آنها میتوانند آمریکا را به تلافی هرگونه تحریم نهادهای اروپایی تهدید کنند. تاکنون که هیچ شواهدی دال بر اینکه اتحادیه اروپا جرات چنین کاری را دارد دیده نشده است. با این حال اروپاییها خود در پیش آمدن این وضعیت غیرقابل تحمل مقصر هستند. آنها در یک هفته پس از اعلان جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران، ایالات متحده را تهدید کردند که در صورت مستثنی نکردن اروپا از تهدید تحریمهای فرامرزی، اقدامات تلافیجویانه در پیش خواهند گرفت؛ اروپاییها باید به این تهدید عمل میکردند.
آنها نباید آن اشتباه را با استفاده از هر فرصتی برای تکرار حملات لفظی رئیس جمهوری آمریکا بر آزمایشهای موشکی ایران (که حق طبیعی آن است و از سوی سازمان ملل متحد هم غیرقانونی به حساب نمیآید) و محکوم کردن رفتارهای منطقهای ایران استفاده میکردند و این مسئله بهویژه درباره ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه صدق میکند. اروپاییها روابط خوب و سالم خود با ایران را به نابودی کشاندند و اکنون مجبورند که عواقب آن را تحمل کنند.
در کل، تا زمانی که اروپا نتواند جرات لازم برای مواجهه با ترامپ را بیابد و او را به بازگشت به برجام ترغیب و از یک توافق هستهای ارزشمند محافظت کند، آینده چندان روشن به نظر نمیرسد و چشمانداز برجام تیره و تار است.
همشهری: چاقو دسته خود را نمیبرد شرکتهای دولتی رانت ارزی گرفتند
یک روزنامه حامی دولت نوشت: دولتیها در بدهبستان رانت ارزی نقش دارند.
به گزارش همشهری، محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه امکان نظارت بر ۱۰ هزار شرکت دولتی که ارز یارانهای دریافت کردهاند وجود دارد، گفت: اطلاعات دقیقی از توزیع ارز یارانهای در ۶ ماه اول سال ۹۷ در دست نداریم اما بعد از آن میدانیم کدام شرکتها برای ثبت سفارش چه کالایی ارز دریافت کردهاند و قابلیت شناسایی آن وجود دارد؛ البته اگر عزمی برای آن وجود داشته باشد. او مدعی شد: دولت با این شرکتها بدهبستانهای خاص دارد.
همشهری در این باره مینویسد: ماجرای رانت ارزی به نظر دامن دولتیها را هم گرفته و ارزی که بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی پرداخت شده تا با آن کالاهای اساسی و مواد اولیه و واسطهای وارد شود، باعث شده تا برخی شرکتهای دولتی هم در مظان اتهام قرار گیرند. انتشار فهرست بلند یارانهبگیران ارزی که در آن نام بسیاری از شرکتهای دولتی، عمومی و خصوصی و همچنین اشخاص حقیقی به وفور دیده میشود، خود نشان از یک واقعیت تلخ دارد که باعث شکلگیری دور باطل رانت، فساد و دونرخی در بازارها و کالاها شده و تعزیر و تنبیه هم راه به جایی نمیبرد. حالا صحبت از رانت ارزی ۱۰ هزار شرکت دولتی است و معلوم نیست دولت با چه مکانیزمی میتواند از آنها حسابکشی کند؛ آیا چاقو دسته خودش را میبرد؟
این روزنامه همچنین در خبر دیگری، برنامه اشتغالزایی دولت را «پولپاشی» توصیف کرد و نوشت: دولت برنامه ایجاد ۹۸۸ هزار فرصت شغلی را با تزریق منابع بودجه و بانکها اجرا میکند.
محمد شریعتمداری، وزیر کار میگوید: ۲هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان برای حفظ سطح اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید فقط برای واحدهای تولیدی پیشنهاد شده که منتظر امضای رئیس جمهور است. به گزارش همشهری، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم خبر داده که در قانون بودجه امسال اعتباری حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که با تزریق آن ۹۸۸ هزار فرصت شغلی ایجاد شود. فعالان اقتصادی و کارشناسان معتقدند دولت به جای تزریق منابع بودجه و بانکها باید موانع کسب و کار و ایجاد اشتغال را از پیش روی فعالان اقتصادی بردارد چرا که با وجود این موانع تنها رانت برای دریافت اعتبار اشتغال ایجاد شده و خطر انحراف این منابع وجود دارد.
ایران
بی حجابهای نیابتی در قم
خبر اول اینکه، آیتالله جعفر سبحانی گفت: اگر زنان ما الگو میخواهند، باید از زنان قرآنی و امثال حضرت خدیجه (س) الگو بگیرند، الگوی ما زنان سینمایی نیستند، بلکه الگوی آنها همین زنان پاک هستند. بهگزارش ایلنا، آیتالله سبحانی افزود: باید در جمهوری اسلامی حول محور اسلام عمل کنیم؛ امروز نباید اقتصاد را مبنای رضایت بدانیم، ما باید گرد اسلام باشیم در هر دو حال باید راضی باشیم.
این مرجع تقلید با اشاره به جایگاه مهم شهر قم در مکتب اهل بیت (ع) یادآورشدند: شهر قم شهری است که حوزه علمیه و مضجع شریف کریمه اهل بیت (س) در این شهر وجود دارد و جایگاه نشر معارف اهل بیت (ع) و جایگاه مراجع و محدثان بزرگ تاریخ اسلام است ولی باید گفت که این حجاب فعلی درشأن این شهر نیست.
ایشان افزود: البته برخی از این بیحجابها جنبه نیابتی دارند و آنها را اجیر میکنند تا با اخذ مبلغی فضای شهر را آلوده کنند و الا زنانی که انقلابی هستند و پشت سر امام لبیک گفتند اصیل هستند و زنان نیابتی دشمن تنها از در حصر اقتصادی وارد نمیشود و از این گونه مسیرها نیز وارد میشود.
افزایش کارکنان بخش ایران وزارت خارجه انگلیس
خبر دیگر اینکه، سخنگوی دفتر نخستوزیری انگلیس اعلام کرد که وزارت امور خارجه این کشور کارکنان بخش ایران این وزارتخانه را افزایش داده است. بهگزارش ایرنا بهنقل از رویترز، وی افزود که این اقدام در واکنش به «یک دوره افزایش تمرکز روی ایران» صورت گرفته است.
وی همچنین درباره گزارش شبکه اسکای نیوز مبنی برافزایش سطح هشدار انگلیس به دیپلماتها و نیروهای نظامی این کشور در چهار کشور خاورمیانه اظهارنظری نکرد. بر اساس این گزارش، علت این هشدار انگلیس خطراتی ادعا شده است که از سوی ایران کارکنان این کشور را تهدید میکند.
وضعیت رفاه مردم ما از اروپا بهتر است
دست آخر اینکه، دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه با آمارهای موجود، امروز مردم ما از نظر رفاه از اروپا وضعیت بهتری دارند، تأکید کرد: فقر ایران، فقر گرسنگی نیست بلکه فقر تمتع و رفاه و فقر اشتغال مطلوب است چرا که نوع توقعات بر اساس مطالبات جدید است.
بهگزارش ایسنا، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی با اشاره به اینکه در جلسات جامعه روحانیت مبارز به این جمعبندی رسیدیم که باید سرمایه اجتماعیمان را به روز، احیا و برجسته کنیم، گفت: اگر توانستیم به مشارکت فعال در انتخابات کمک کنیم، این کار را خواهیم کرد ولی تمرکزمان را روی موضوع احیای سرمایه اجتماعی گذاشتهایم.
آرمان
انتقاد از عدم حضور مسئولان در مراسم صفوی
شنیده شد که مراسم تشییع پیکر بهنام صفوی، خواننده جوان کشورمان، صبح چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت با حضور خانواده و جمع زیادی از هوادارانش از مقابل خانه هنرمندان اصفهان بهسمت بهشت معصومه شاهینشهر اصفهان تشییع شد. یک روز پس از این مراسم، رضا فوادیان، مدیر برنامه بهنام صفوی در پستی اینستاگرامی نوشته است: «تمام سهم هنرمندان ایران در مراسم وداع با بهنام صفوی و خاکسپاری او فقط پنج خواننده، سه نوازنده، یک ترانهسرا و هیچنمایندهای از دفتر موسیقی. قطعاً و بیشک اهالی هنر و مسئولان دفتر موسیقی نگران شکستهشدن نماز و از دست دادن روزه واجبشان بوده. نماز روزهایتان قبول.»
ضربه فنیشدن کارشناس سعودی!
شنیده شد که اظهارات کارشناس عربستان سعودی علیه کشورمان با پاسخهای شنیدنی کارشناس ایرانی شبکه بیبیسی فارسی مواجه شد. پوریا آسترکی، کارشناس سیاسی اظهار کرد: برای ما هم سوال است که در کنسولگری عربستان دقیقاً چه اتفاقی دارد میافتد و چهجوری خاشقچی را کشتند؟ چهارسال بمباران وحشیانه یمن توسط عربستان چه توجیهی دارد؟ چرا ملک فیصل، سومین پادشاه عربستان را کشتند؟
بازداشت دبیرکل کمیته ملی المپیک
شنیده شد که شاهرخ شهنازی دبیرکل کمیته ملی المپیک که یکی از مدیران قدیمی و باتجربه ورزش کشور است در انتخابات کمیته ملی المپیک با رأی مجمع بهعنوان دبیرکل این کمیته انتخاب شد اما در همان روز مجمع، بدهیهای مالی و شاکیان خصوصی مشکلاتی را برای او به وجود آورده بود. با این حال شهنازی به فعالیتش بهعنوان دبیرکل کمیته ملی المپیک ادامه داد اما از آن زمان تاکنون این مشکلات و بدهیهای شخصی همراه وی بود و اجازه نمیداد مسئولیت دبیرکلی کمیته ملی المپیک را به بهترین شکل ممکن ایفا کند. با وجود اینکه سیدرضا صالحیامیری تلاش زیادی کرد تا بتواند مشکلات وی را برطرف و از شاکیان خصوصی دبیرکل وقت بگیرد اما خبرنگار «مهر» کسب اطلاع کرد روز چهارشنبه شاهرخ شهنازی از سوی مقامات قضائی در محل کمیته ملی المپیک بازداشت شد.
کمک ۵/ ۱میلیون یورویی رونالدو
شنیده شد که کریستیانو رونالدو مهاجم پرتغالی که کمکهای مالی زیادی کرده است، معمولاً فلسطین را بهعنوان یکی از مقاصد کمکهای خود انتخاب میکند. بنا بر گزارشهایی این فوتبالیست مشهور ۵/۱ میلیون یورو برای افطار مردم فلسطین کمک مالی کرده است تا در ماه مبارک رمضان مردم فلسطین بتوانند از این کمک مالی بهرهمند شوند. رونالدو پیشتر هنگام حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نیز به کودکان فلسطینی کمک مالی چشمگیری کرده بود.
شهردار اهواز برکنار شد
شنیده شد که در جلسه علنی شورای شهر اهواز که با موضوع استیضاح شهردار برگزار شد، منصور کتانباف با آرای اعضا برکنار و موسی شاعری بهعنوان سرپرست شهرداری اهواز انتخاب شد. استیضاح منصور کتانباف انجام و شهردار اهواز با ۱۱ رای موافق برکنار شد. پس از آن جلسه شورای اسلامی شهر اهواز، با دستورکار انتخاب سرپرست شهرداری ادامه یافت. موسی شاعری معاون شهردار پیشین و علیرضا عالیپور معاون کنونی شهرداری اهواز گزینههای شورا برای سرپرستی شهرداری بودند که شاعری با ۱۱ رای موافق بهعنوان سرپرست شهرداری اهواز انتخاب شد.همچنین شاعری با رای اعضا، بهعنوان شهردار اهواز انتخاب شد که مراحل تائید و صدور حکم وی، باید توسط وزارت کشور انجام شود.
مهدی رحمتی بیخداحافظی میرود؟
شنیده شد که خسرو حیدری با فوتبال و استقلال خداحافظی کرد. او در دقیقه ۶۲ دیدار مقابل سپیدرود به میدان آمد و آخرین فرصتهایش را هم برای استقلال خلق کرد. قرارگرفتن دو بازیکن قدیمی استقلال در ترکیب ابتدایی این تیم، نکته جالبی بود. خسرو که تصمیم داشت از فوتبال خداحافظی کند و مثل آنچه در فوتبال اروپا رخ میدهد، بهعنوان یک بازیکن تعویضی به زمین مسابقه آمد. در نهایت با یک خداحافظی احساسی روبهرو شد. اما غیبت مهدی رحمتی در بازیهای اخیر استقلال کاملاً مشخص است. او حتی غیبتهایی هم در تمرینات استقلال داشته و فصل را با بازی مقابل پدیده تمامشده دیده است. حالا او فقط یک بازی با العین را در پیش دارد که اگر خودش قصد رفتن از تیم را دارد یا اگر در پایان قرارداد سهسالهاش و در ۳۸ سالگی بنای باشگاه بر عدمتمدید قراردادش باشد، میتواند در یک بازی رسمی با پیراهن استقلال وداع کند.
قاچاق گوسفند با اتوبوس در فضای مجازی
شنیده شد که طی ماههای اخیر بحث افزایش قیمت گوشت قرمز حاشیههای فراوانی را ایجاد کرده است. دستگاههای متولی سهم بالای قاچاق گوسفند در کاهش عرضه به بازارهای داخلی و بهتبع آن افزایش شدید قیمت را تکذیب کردهاند. این درحالی است که یکی از استدلالهای مطرح در خصوص سهم پایین قاچاق دام زنده به موضوع مشقت قاچاق گسترده دام از مبادی رسمی و… بازمیگردد. یکی از کارشناسان اقتصادی بهتازگی با انتشار تصویری مدعی قاچاق دام زنده بهوسیله اتوبوس مسافربری به خارج کشور شده است. وی این تصویر را در صفحه شخصی خود منتشر کرده است.
انصراف کرهجنوبی از میزبانی جام ملتها
شنیده شد که فدراسیون فوتبال کرهجنوبی با ارسال نامهای به کنفدراسیون فوتبال آسیا از میزبانی رقابتهای جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۲۳ انصراف داد. کرهجنوبی و چین دو رقیب اصلی برای برگزاری جام ملتهای آسیا بودند. قرار است روز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت (۱۹ می) در کنگره سالانه کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبان هجدهمین دور جام ملتهای آسیا انتخاب شود. با کنارهگیری کرهجنوبی، اکنون شانس چین برای میزبانی این رقابتها افزایش یافته است.
فتوای رهبری درباره روزه کارگران
شنیده شد که پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، با اشاره به سؤالی درباره «روزه کارگران» پاسخ رهبر انقلاب به این سؤال را منتشر کرد. سؤال: اینجانب کارگر هستم و میتوانم روزه بگیریم، ولی کارکردن در ماه رمضان و روزهگرفتن برایم بسیار مشکل است؛ بهطوری که کارم را تحتتأثیر قرار میدهد و ممکن است به اخراجم منجر شود؛ لطفاً مرا راهنمایی کنید؟ جواب: باید روزه بگیرید و هرگاه ادامه روزه مشقت بسیار زیاد داشت، میتوانید روزه را افطار کنید و پس از ماه رمضان قضای آن را بگیرید.